Bu belgeyi alabilmek için öncelikle ustalık belgesi olan kişiler veya iş yeri açma belgesi, meslek liselerinden mezun olduktan sonra verilen iç yeri açma belgesi olan kişiler ve herhangi bir şekilde kuyumculuk sektöründen mezun olmuş ön lisans veya lisans mezunları bu belgeye başvurabilir.
Genel olarak, usta öğretici iş başvurusunda adayın lisans ya da yüksek lisans eğitimini tamamlamış olmasına, ustalık belgesi sahibi olup olmadığına, tecrübeye ve diğer belgelere dikkat edilir.
USTA ÖĞRETİCİLİK BELGESİ ;
Ustalık veya işyeri açma belgesine sahip olanlar ile en az ön lisans seviyesinde mesleki eğitim almış olanlar, Mesleki Eğitim Merkezlerinde açılan 40 saatlik Usta Öğreticilik kursuna katılabilirler. Kursu başarı ile tamamlayanlara usta öğreticilik belgesi verilir.
3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanununa Göre Ustalık Belgesi Sahibi Olanlar, Mesleğinde Ön Lisans Ve Lisans Diploması Olanlar 40 Saat Süreli İş Pedagojisi Kursuna Katılarak Usta Öğretici Belgesi Alabilirler. Ustalık Belgesi Sahibi Olanlar Yılın 12 Ayında Başvuruda Bulunabilir. Yeterli Sayıya Ulaşıldığında Kurs Açılır.
3 - 3 üncü maddenin (b) fıkrasının (3) ve (4) bentlerindeki şartları yerine getirmeleri gerekir. 4 - Mesleki ve Teknik Öğretim ve Örgün Eğitim Kurumlarında görevlendirilecek usta öğreticilerin en az meslek lisesi veya dengi okul mezunu olması gerekir.
İlgili 25 soru bulundu
Sınavsız ustalık belgesi alınması mümkün değildir. Ustalık belgesi sınavı için şu belgelerin verilmesi gerekir: Eğitim durumunu gösteren belgenin fotokopisiyle beraber sunulması gerekir. Kalfalık belgesi, fotokopisiyle beraber ibraz edilmelidir.
Bu belgeyi alabilmek için öncelikle ustalık belgesi olan kişiler veya iş yeri açma belgesi, meslek liselerinden mezun olduktan sonra verilen iç yeri açma belgesi olan kişiler ve herhangi bir şekilde kuyumculuk sektöründen mezun olmuş ön lisans veya lisans mezunları bu belgeye başvurabilir.
“Aday çırak ve çırak almak için işyerinde usta öğretici bulunması şarttır.” . denilerek ustalarımızın yanlarında aday çırak, çırak, kalfa istihdam edebilmek, öğrencilerini mesleki eğitim merkezine kayıt ettirebilmek için usta öğretici belgesi alması zorunludur.
Ustalık belgesi almak isteyen bireyler belge almak istedikleri mesleklerde belirli süre çalıştıysa ve bunu SGK üzerinden kanıtlayabiliyorsa mesleki eğitim merkezlerinden sadece sınava girerek MEB onaylı ustalık belgesini alabilirler.
1- Öğrenim Belgesi (Asli ve 1 adet Fotokopisi) 2- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi(1 adet) 3- Vesikalık Fotoğraf (1 adet) 4- Resmi kurumda çalışıyorsa, kurumundan izin belgesi 5- Matbu form dilekçe (müdürlüğümüzden veya Halk Eğitimi Merkezi sitemizden alınabilir) 6- Geçmiş yıllarda kurslarda öğretici olarak çalışılmış ise, ...
Belirli bir deneyimin zorunlu tutulduğu meslek dallarında çalışabilmek ya da işyeri açabilmek için önce kalfalık belgesi daha sonra da ustalık belgesi alınması gerekli olmaktadır.
Ustalık belgesi başvuru aşaması ustalık belgesi alma aşamalarından en kolayıdır. Ustalık belgesi başvurusu Mesleki Eğitim Merkezlerine yapılır. Merkezi Eğitim Merkezlerine giderek başvuru yapılabileceği gibi online olarak internet üzerinden de ustalık belgesi başvurusu yapılabilir.
Ustalık belgesi zorunlu bir belge olmasa da mesleğini icra eden kişilerin mesleklerinde yetkin olduğunu kanıtlamalarına yarayan bir belge olduğundan ustalık belgesi de almak istenebiliyor.
1 yıl sonunda ders sınavları ve yıl sonu yapılacak olan beceri sınavlarından başarılı olanlar ustalık belgesini almaya hak kazanacaklardır. - 4. Seviye veya kurs süresi olarak bu belgeye denk halk eğitim sertifikası sahip olanlar da ustalık belgesi sınavları için başvuruda bulunabilirler.
kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yapın. – Sağ üst kısımdaki arama çubuğuna “Kalfalık, Ustalık, Usta Öğreticilik ve İş Yeri Açma Belgesi Sorgulama” yazın. (Direkt linki aşağıda bulabilirsiniz.) – Açılan ekran üzerinden çıktı da alabilirsiniz.
(9) Başvuruların değerlendirilmesine ilişkin hususlar şunlardır: a) Görev verilecek ücretli usta öğreticiler, Ek-2'deki Ücretli Usta Öğretici Başvuru Değerlendirme Formuna göre belirlenir. Başvuru sonuçları ekim ayının ilk haftasında tamamlanarak ilan edilir. Bu sıralama bir yıl süreyle geçerlidir.
Üç yıl süreli mesleki ve teknik ortaöğretim kurumu veya Mesleki ve teknik eğitim merkezi mezunlarından, Alanlarında bakanlığımıza bağlı olgunlaşma Enstitülerinden iki yıllık kurs belgesi alanlara, aldığı Kurs belgesi ile ilgili daldan kanunun 29. Maddesi Kapsamında doğrudan ustalık belgesi verilir.
– e Devlet Kapısı'na T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yapın. – Sağ üst kısımdaki arama çubuğuna "Kalfalık, Ustalık, Usta Öğreticilik ve İş Yeri Açma Belgesi Sorgulama" yazın. – Açılan ekran üzerinden çıktı da alabilirsiniz.
Ustalık belgesi, işyeri açma belgesi , önlisans, lisans belgesi sahibi olan kişiler Merkezimizde açılan Usta Öğretici Kurslarına başvurarak kurs sonunda başarılı oldukları takdirde Usta Öğreticilik Belgesi almaya hak kazanırlar.
Usta Öğretici Belgesi sizin eğitmenlik yapmanızı sağlayan bir belgedir. Usta Öğretici Belgesi alan kişiler eğitim konusunda bir prestij sağlar. Eğitmen olarak izleyenler karşısında profilini güçlendirir. Usta Öğretici Belgesi size yetişkin eğitimi konularında bilgi sunar.
Kurs eğitim süresi 40 saattir. EBA sisteminde adayın çevrimiçi uzaktan eğitimle katıldığı kursu tamamlayanlar Teorik e-sınava alınır ve sınav sonucunda başarılı olanlara "Usta Öğreticilik Belgesi" düzenlenir.
Mesleki eğitim merkezleri tarafından verilen lise diploması şartları daha da genişletildi. Mesleki Eğitim Merkezinde okuyarak mezun olmuş, fakat diploma programına dahil olmayarak kalfalık ve ustalık belgesi almış kişiler artık telafi dersler ile lise diploması alabilecekler.
Not: "İşyeri Açma Belgesi", "Ustalık Belgesi" ile aynı işleve sahiptir.
Başvurular Her Yıl Ağustos (1-31 Ağustos) Ayında Merkezi Sistem Üzerinden E-Yaygın Sisteminden E-Devlet Şifresi İle Giriş Yapılarak Alınır. Yıl Boyunca Ücretli Usta Öğretici Olarak Kurs Açmak İçin Başvuru Yapılabilir. Ağustos Ayı Sonrası Yapılan Başvurular Dönem Dışı Başvuru Olarak Değerlendirilir.
- 3308 Mesleki Eğitim Kanununa göre düzenlenen Ustalık Belgesi, - Mesleki Yeterlilik Kurumu 4. Seviye Belgesi, - Yaygın Eğitim 4.Seviye Seviye Kurs Bitirme Belgesi sayılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri