Halk arasında genellikle üstüne görme olarak adlandırılan yerleşme kanaması, döllenmeden sonraki 10 ile 14 gün arasında meydana gelmektedir. Adet tarihinden ise yaklaşık 4-5 gün önce yerleşme kanamasının meydana geldiğini ifade edebilmek mümkündür.
Üstüne Görme İle Regl Arasındaki Farklar Nelerdir? Üstüne görme ile regl arasında miktar, renk, süre ve pıhtılaşma farklılıkları vardır. İmplantasyon (üste görme kanaması) kanaması birkaç damla veya en fazla 1 pet kadar, hafif pembe veya kahverengidir. Normal adet kanaması koyu kırmızı renklidir.
Hatta gebelikte implantasyon kanamasının nasıl ve neden olduğu hakkında bilgi sahibi olmayan kişiler, hamilelikte üstüne görme olarak adlandırarak hamile olmasına karşın adet olduğu düşüncesine kapılabilmektedir. Bu yanlış bir kanı olup hamileliğin üstüne adet görme şeklinde bir durum mümkün değildir.
Yerleşme kanaması adetten kaç gün önce olur? Yerleşme kanaması genellikle adet döngüsünün 20 ila 24. günleri arasında gerçekleşir.
Üstüne Görme Neden Olur? Bu kanama her gebelikte kesin olarak gerçekleşmeli diye bir kaide yoktur. Tüm hamileliklerin yaklaşık %25-30'unda meydana gelmektedir. Yani her 3 hamileliğin birinde implantasyon kanaması yaşanması muhtemeldir.
İlgili 18 soru bulundu
Bazen üç- dört ay sürebilen bu kanama üstüne görme olarak adlandırılır. Kanama, regl döneminden 2-5 gün önce, reglden farklı vasıfta, kahverengi ya da pembe, az miktarda ve daha kısa süreli, 1-3 gün sadece leke leke ve azalarak devam eder.
Yerleşme kanaması; doğal adet döngüsüne göre beklenen kanama tarihinden genellikle 2 – 5 gün önce yaşanan, iç çamaşırda leke olarak görülebilen, pembe veya kahverengi renkli akıntı şeklinde kanamaya denir.
Yerleşme kanaması, halk arasında 'üstüne görme' olarak ifade edilen, regl döneminden 2-5 gün önce başlayan, leke tarzında, pembe ya da kahverengi kanamalara denir.
Yerleşme kanamasından kaç gün sonra test yaptırılır sorusunun cevabı; yerleşme kanaması üzerinden yaklaşık 5 ile 6 gün geçtikten sonra idrarda gebelik testinin pozitif olarak gelmektedir.
Yerleşme kanamasının süresi genellikle kadından kadına değişebilir. Tipik olarak, yerleşme kanaması 1 ila 3 gün arasında sürer.
Peki yerleşme kanamasından kaç gün sonra test yapılır? Hamilelik testlerinin yerleşme kanaması durduktan en az 5-6 gün sonra yapılması daha sağlıklı bir sonuç verir.
Halk arasında üstüne adet görmek denilen durum aslında gerçek bir adet kanaması değildir. Gebeliğin başında gebelik ürününün rahim iç tabakasına yerleşmesinden kaynaklanan bir kanamadır buna aynı zamanda implantasyon kanaması (Tutunma kanaması) da denilir. Her gebelikte bu kanama oluşmaz.
Kadınlarda cinsel ilişkiden sonra yumurta ve sperm döllendiyse ve başarılı bir şekilde gebelik ortaya çıktıysa implantasyon kanaması yaşanması olasıdır. Bu kanama gebeliğin ortaya çıktığını gösteren bir durumdur. Bu kanama durumu döllenme işleminden birkaç gün sonra görülmektedir.
Bebeğin döllenmeden sonra rahime yerleşme süresi ise 5 hafta sonuna kadar devam eder. Bebeğin rahime yerleştiği nasıl anlaşılır? Sorusunun cevabı ise kasık ağrılarıdır. Kasık ağrıları bebeğin rahime yerleşme sürecinden dolayı meydana gelir.
Bu sorulardan biri ise yerleşme kanamasının kaç gün sürdüğüdür. Belirli bir zaman aralığında görülen bu kanama oldukça hafif ve kısa süren bir durumdur. Lekelenme tarzında gerçekleşen bu kanama döllenmeden 10 veya 14 gün sonra meydana gelir.
Rahmin yapısının değişmesi, döllenmiş yumurtanın rahme yerleşmesi, kabızlık ve gaz sorunları nedeniyle kramp şeklinde ağrılar ortaya çıkabilir. Ağrılar adet krampları gibi saplanan bir ağrı şeklinde hissedilebilir. Ağrıların hafif olması ve bir süre sonra geçmesi normaldir.
Yerleşme kanaması sırasında evde uygulanan bir gebelik testi yapabilirsiniz.
İmplantasyon kanamasının meydana geldiği zamanlar şu şekilde sıralanabilir: İmplantasyon kanaması genellikle adet döngüsünün ortalarında meydana gelir. Bu süre, kadının ovulasyon dönemine denk gelir ve yaklaşık olarak adet döngüsünün 10-14. günleri arasına denk gelir.
Oluşan embriyo yaklaşık 7 ila 10 gün süren bir yolculuk sonunda anne rahmine ulaşır ve oraya yerleşir.
Genellikle kadınların önemli bir bölümü gebelik döneminde adet kanaması yaşamazlar. Ancak önemli bir bölümü dış gebelik, düşük, doğum kontrol yöntemi sonrası gebelik gibi nedenlere bağlı olarak çeşitli kanamalar yaşayabilirler. Bunun yanında yerleşme kanaması şeklinde ilk 3 ay içinde yaşanan çeşitli kanamalar vardır.
Adet gecikmesi, halsizlik, uyku hali, memelerde hassasiyet ve şişkinlik, sık idrara çıkma, bel ve kasık ağrıları, kokulara karşı hassasiyet, mide bulantısı hamileliğin erken döneminde görülebilecek belirtileri olarak gösteriliyor. Hamilelik belirtileri genellikle gebeliğin ilk 1-2 haftasında başlayabilir.
Hayır. Erken gebelikte kadınların sadece %15 ila %25'inde kanama görülür. Çoğu durumda, lekelenme normal bir implantasyon belirtisidir, ancak endişeleniyorsanız herhangi bir kanama kontrol edilmelidir, çünkü yine de düşük belirtisi veya dış gebeliğin bir belirtisi olabilir.
Üstüne Görme Her Gebelikte Olur Mu
Üstüne görme olarak bilinen yerleşme kanaması her gebelikte görülmez. Çok sık rastlanan bir durum değildir. Ancak hamile kadınların %20 ila %25'inde meydana gelir. Yine de bu tip kanamalardan kadın doğum uzmanının haberdar olması gerekir.
Miyom ve polip varlığında oluşan lekelenmeye çoğunlukla, pelvik bölgede ağrı, adet düzensizliği ve doğurganlık problemleri eşlik eder. Geciken adet ve lekelenme ise implantasyon ya da yerleşme kanaması olarak bilinen durumdan kaynaklanabilir.
Halk arasında genellikle üstüne görme olarak adlandırılan yerleşme kanaması, döllenmeden sonraki 10 ile 14 gün arasında meydana gelmektedir. Adet tarihinden ise yaklaşık 4-5 gün önce yerleşme kanamasının meydana geldiğini ifade edebilmek mümkündür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri