Ürün Takip Sistemi ile ilgili başvuru, giriş ve diğer işlemler için https://utsuygulama.saglik.gov.tr/UTS/ adresi kullanılacaktır. ÜTS'ye başvurular, E-imza ile gerçekleştirilebilecek.
o ÜTS BAŞVURU uygulamasına e-imza, e-Devlet şifresi veya mobil imza ile giriş yapılır. Sistem'e yapılan girişin ardından Firma Başvurularım Ekranı görüntülenir. o Sağ üst köşede yer alan Kozmetik Firması Ekle düğmesine tıklanır. Kozmetik Firma Başvurusu Ekle penceresi görüntülenir.
1 - https://utsuygulama.saglik.gov.tr/UTS/ linkinden "Bilgi Bankası" butonuna tıklayınız. 2 - "Tıbbi Cihaz Firması Listele" butonuna giriş yaparak "Vergi numarası" kısmına T.C. kimlik numaranızı yazınız. 3- Aynı sayfada "Sorgula" butonuna tıklayarak ÜTS Kurum numaranıza erişebilirsiniz.
ÜTS NEDİR? Ürün Takip Sistemi (ÜTS) Projesi: Ülkemizde üretilen veya ithal edilen tüm tıbbi cihazların ve kozmetik ürünlerin üretim bandından satılıp kullanıldığı yere kadar tekil ürün takibini sağlayabilmek, son kullanıcıya kadar ürünü izleyebilmek için geliştirilen bir projedir.
ÜTS'de kayıtlı kullanıcınız ile sisteme giriş yapabilirsiniz. ÜTS'de kayıtlı ürün, firma bilgisi sorgulama yapabilirsiniz. saniye içinde E-Devlet üzerinden giriş yapmak üzere E-Devlet Kapısına yönlendirileceksiniz. Başarıyla giriş yapmanız durumunda Ürün Takip Sistemi otomatik olarak yüklenecektir.
İlgili 35 soru bulundu
Ürün Takip Sistemi ile ilgili başvuru, giriş ve diğer işlemler için https://utsuygulama.saglik.gov.tr/UTS/ adresi kullanılacaktır. ÜTS'ye başvurular, E-imza ile gerçekleştirilebilecek.
ÜTS portalına giriş yaparak sağ üst köşede bulanan kullanıcı adının yanındaki ok işaretine gelerek “Firma Bilgilerim” kısmına gelinir. Firma bilgilerim kısmında bulanan “Firma No” kısmı firmanızın ÜTS Kurum Numarasıdır.
ÜTS kaydı olması ya da olmaması orijinal olduğu ile bilgi verir mi? ÜTS kaydı ürünün kayıtlı olduğunu ve takip edilebildiğini belirtir. Çeşitli sitelerden aldığınız ürünleri buradan sorgulamanız onun orijinal ürün olduğu anlamına gelmez. Çünkü ürün barkodu tekil olup firmalara özel bir kod ya da barkod bulunmamaktadır.
Başvuru durumu; aday tarafından www.turkiye.gov.tr adresi Sağlık Bakanlığı “e-Devlet Kapısı Üzerinden Sunulan Hizmetler” başlığı altında yer alan “Tıbbi Cihaz Yeterlilik Belge Başvurusu” linkinden takip edilebilir. Başvurusu onaylanan adaylar “Cevap Yazısı” sekmesi tıklanarak yeterlilik belgesinin çıktısını alabilir.
Tıbbi Cihazların ÜTS kaydı için ÇKYS ruhsatı alınması zorunludur. Aksi halde ÜTS üzerinden kayıt yapılamamaktadır. ÇKYS ruhsatı için İl Sağlık Müdürlüğü'nden ilgili işlemlerin başlatılması gerekir.
1- UTS GİRİŞ SAYFASINA E-İMZA İLE GİRİYORUZ. 2- ALINAN BAYİLİKLER BUTONUNU TIKLIYORUZ. 3- SAĞ ÜST KÖŞEDEKİ BAYİLİK BAŞVURUSU EKLE BÖLÜMÜNE TIKLIYORUZ. 4- AÇILAN EKRANDAN BAYİLİK BAŞVURUSU YAPMAK İSTEDİĞİMİZ FİRMAYI SEÇİYORUZ.
Satış merkezlerindeki faaliyetlerden işleteni ile birlikte sorumlu olan ve çalışma belgesi düzenlenmiş kişidir. Sorumlu Müdür birden fazla satış merkezinde görev yapamaz. Ancak aynı ilçe sınırları içerisinde açılacak şubeler için ayrı bir sorumlu müdür şartı aranmaz.
1-Takviye Edici Gıda Olan Ürünlerin Orijinallik Sorgulaması Nasıl Yapılır? GGBS(Gıda Güvenliği Bilgi Sistemi) Sitesi üzerinden linki tıklayarak ürünün üzerinde bulunan "Takviye Edici Gıda Onay No" ile sorgulayabilirsiniz.
1. ÜTS kaydı isteğe bağlı değildir, zorunludur.
Avrupa ülkelerinde ve diğer ülkelerde de benzer şekilde oluşumlar ve mevzuatlar bulunmaktadır. Bu nedenle, hemen dünyanın her yerinde benzer sistemler olduğu gibi ÜTS kaydı da zorunludur.
Ulusal Bilgi Bankası Kaydı (UBB Kaydı) Türkiye'de Sağlık Bakanlığı onaylı satışı yapılan ilaçların ticari süreçlerini takip etmeye yarayan resmi bir tıbbi cihaz, ilaç izleme kaydıdır.
SERBEST SATIŞ SERTİFİKASI alabilmek için öncelikle ürünlerinizin Ürün Takip Sistemi (ÜTS) kaydının tamamlanmış olması gerekmektedir. Ürün Takip Sistemi (ÜTS) de kayıtlı konumda bulunan ürünleriniz için Sağlık Bakanlığı'na belli miktar harç ödeyerek SERBEST SATIŞ SERTİFİKASI başvurusunda bulunabilirsiniz.
Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) tarafından yayınlanan 16 Kasım 2019 tarihli geçici madde ile Lise mezunları için 01.04.2020 tarihine kadar belge almaya hak kazanmış olmaları gerekmektedir. Lise ve altı öğrenim durumuna sahip adayların bu programa başvuru hakkı bulunmamaktadır.
6) Her yıl en az 2 (iki) kez yeterlilik sınavı yapılır. 7) Sınavda 60 (altmış) ve üzeri puan alanlar başarılı kabul edilir. 8) Sınavda doğru cevaplanan soru sayısı, puanlamaya esas doğru sayısı olarak değerlendirilir. 9) Sınav sonuçları sınav yapan tarafından puan olarak ilan edilir.
Üts sorgulamasında kayıt çıkmadı yani ürünün Sağlık Bakanlığı'ndan izni yok.
üts kaydı bulunmayan ürünler sağlık bakanlığına bildirimde bulunmamış yasa dışı olarak piyasa bulunan ürünlerdir. bu nedenle bu ürünlerin satışı ve her türlü pazarlaması yasaktır."
GS1 standardına göre barkodlar 8 – 12 – 13 – 14 haneli olabilmektedir. UDI (Unique Device Identification) standardına göre GS1 için barkod alanı 14 haneli olduğu için ÜTS ye kaydedilecek barkodların sabit 14 haneli olması gerekmektedir.
Ürün Takip Sistemi Kozmetik ürün sorgulaması uts.saglik.gov.tr adresinden Bilgi Bankası ekranına girilir. Kozmetik ürünün barkod numarası veya piyasaya arz ismi girilerek ürünle ilgili bütün detaylara ulaşılabilmektedir.
ÜTS, T.C Sağlık Bakanlığına bağlı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından geliştirilen bir sistemdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri