UV baskı, diğer baskı yöntemlerine göre daha dayanıklı ve kaliteli bir baskıdır. UV baskıda, mikro boyuttaki boya tanecikleri ürünü işler ve boyalarının ürün yüzeyine değdiği anda ultraviyole ışınlarıyla kurutularak baskı elde edilir. UV baskı sayesinde boyaların kuruma süresi 1 saniyenin altında gerçekleşir.
UV Baskının en önemli avantajlarından birisi cam, plastik, metal gibi yüzeylere baskı yapılabilme imkanının olmasıdır. Geleneksel baskı makinalarından daha hızlıdır. Mürekkeplerde anlık kuruma sağlandığından, daha kısa sürede daha fazla baskıya imkan sağlar. Maliyeti düşük, ekstra masraf ve işlem gerektirmez.
UV (Ultraviole) baskı güneş ışıklarına dayanıklılığı ile ön plana çıkmaktadır. UV baskı boyanın kuruma süresini 1 sn'den çok daha aza düşürerek güneşin veya ortamın baskıyı etkileme nedenlerini ortadan kaldırır. Baskılar sudan etkilenmez ve diğer baskı tekniklerinden çok daha fazla dayanıklıdır.
UV boyası yapısı gereği güneş, toz vs. Faktörlerden etkilenmez ve solma yapmaz.
İlgili 43 soru bulundu
Ürüne Göre Fiyatlandırma yapılmaktadır. UV Dijital baskılı Rozetlerde, çok renkli uv baskı bedeli; beyaz zeminli baskılarda 100 adede kadar taraf başına sabit 350 tl, 100 adet ve üzeri için 3,50-tl. dir. Full zemin baskılarda 100 adede kadar taraf başına sabit 450 tl, 100 adet ve üzeri için 4,50-tl. dir.
Temizleme işleminde; baskı kafası makineden sökülerek temizleme solüsyonu içinde bekletilmelidir. Ardından kafanın içine hafif bir basınçla temizleme solüsyonu enjekte edilmelidir. UV temizleme solüsyonunun raf ömrü 12 aydır. Oda ısısında (18-24 °C) ısı ve ışık kaynaklarından uzak bir şekilde muhafaza edilmelidir.
UV baskılarının dayanıklılığı açısından, öncelikle ilgili materyalin niteliğine bağlıdır. Kılavuz olarak dış mekan imalatçıları iki veya üç yıllık bir ömrü kabul eder. Bundan sonra renginin soyulmasına hava ile ilgili olabilir.
Ekolojik boyalar ile yapıldığı için sağlığa zararı kesinlikle yoktur.
Işınımla (radyasyon) kürlenen kaplama olarak da adlandırılan ultraviyole (UV) kaplama, ultraviyole radyasyonla kürlenen ya da alt kısımda yer alan malzemeyi UV'nin zararlı etkilerinden koruyan bir yüzey işlem yöntemidir.
Poliüretan UV dayanımlı boya ultraviyole ışınlarının güneşten gelmesini önleyen ve insan sağlığına zarar veren bir boyadır. Bu iki bileşenli boya, alifatik poliüretan esaslıdır. İç ve dış mekanlarda kullanım için ideal olan bu boya, beton ve metal yüzeylere uygulanabilir.
1- UV BASKI PLAKALIK KALİTESİ
Son sistem uv baskı makinelerimizle yaptığımız uzun ömürlü boya baskılı plakalıktır. Whatsapp'tan onayladığınız görüntüdeki tasarım aynı şekilde plakalığa bu teknikle uygulanır. Yazı kabartma veya işlemeli değildir. Zemin parlak siyah değildir.
Orijinale en yakın baskı kalitesi ışık baskı ile alınır.
UV Baskı Nasıl Yapılır? Yüksek sıcaklıklardaki boya UV baskı makinesinde kurutulup hedef malzeme üzerine kazınarak uygulanmaktadır. Ultra viole ışıkları basılan mürekkebi anında kururut. Bu kurutmada hem canlı baskı hemde baskı yüzeyinde boyanın tutunmasını sağlar.
Ultraviyole (morötesi) ışınları kullanılarak dezenfeksiyon işlemi yapılmasına UV Dezenfeksiyon denir. UV-C ışınları kullanılarak havadaki, gıdalardaki veya sudaki insan sağlığını tehdit edebilecek virüsler yok edilir.
Giysiler güneşten korunmanın iyi bir yolu olarak görülür, fakat giysilerin hepsi UV radyasyona karşı yeterli derecede koruyucu değildir. Özellikle sıcak mev- simlerde hafif ve ince giyecekler tercih edilmektedir. Fakat bu tür giyeceklerin UV ışınlarından koruyuculuk etkisi daha düşüktür (1).
ULTRAVİYOLE IŞIĞIN İNSANA ETKİSİ NEDİR
Bu ışığa maruz kalan insan eritrositleri parçalanarak anemi oluşmasına sebep olur. Ultrviyole ışık deriyi önce esmerleştirir sonra yakar.
Ultraviyole (UV) ışınlarının türleri nelerdir? UV ışınları UV-A, UV-B, UV-C olarak üç kategoriye ayrılır. UV ışınlarının bu üç türü de cilt ve göz için oldukça zararlıdır. UV-C ışınlarının dünyaya yayılımı ozon tabakası tarafından engellenir.
DTF Tekstil Mürekkebi
Tekstil baskı için özel olarak tasarlanan DTF pigment mürekkebidir. Yüksek renk yoğunluğu ve geniş renk gamına sahiptir. Pamuk, kumaş, deri, yüksek elastik kumaş vb. bir çok tekstil grubu ile tam uyumludur. Yüksek kalite ve dayanıklılığı sayesinde 30 yıkamaya kadar dayanıklıdır.
DTF mürekkep ile aldığınız baskıları, yüksek kalite ve dayanıklılığı sayesinde 30 ve üzeri yıkamaya dayanıklıdır.
Ultraviyole mürekkep, ultraviyole baskılarda kullanılan özel bir mürekkep türüdür. UV baskıda, UV mürekkep kağıt ya da benzeri bir maddenin üzerine geçtikten sonra ultraviyole ışınlar gönderilir. Işınların gönderilmesi ile mürekkep çok kısa bir süre içinde kurur.
Plastisol gibi solvent bazlı boyalar kumaşı değil, kumaşın üzerinde ek bir tabaka olarak desen oluştururken, su bazlı boyalar direkt kumaşı boyadığı için çatlama veya sökülmeler yaşanmaz, yıkama sonucu sadece kumaşınızın pamuklanması oranında rengi açılır.
Baskının ilk kısmını soyduktan sonra bez kuruduysa tekrar ıslat. Baskının geriye kalanını çıkarmak için, sıcak ütüyü ıslak bezin üstüne koy, sonra da sonuçlardan memnun kalana kadar baskıyı kazı ve soy. Baskının ne kadar iyi yapıştığına bağlı olarak bazı kısımların üstünden tekrar geçmen gerekebilir.
Transfer baskıyı ısıtmak için buhar kullan.
Alternatif olarak, transferi buharla da ısıtabilirsin. Önce transfer baskının üstüne ıslak bir havlu yerleştir, sonra da çok sıcak bir ütüyle ütüle.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri