ÖNEMLİ NOT: Uzaktan eğitim dersleri için devamsızlık ile ilgili özel bir düzenleme yapılmamıştır.
Kalma malma yok yani.
Öğrencilerin teorik derslerde en az %35 canlı derse devam etmeleri zorunludur. Kalan %35 devam zorunluluğunu isterse canlı ders isterse tekrar izleyerek sağlayabilir. Bir diğer ifadeyle, öğrenci devam zorunluluğunun tamamını canlı derse katılımla yerine getirebilir. %70 devam etmeyen devamsızlıktan kalır.
Bununla birlikte diledikleri an ve mekanda girememiş oldukları derslerin video kayıtlarını da izleme imkanlarına sahiptirler. Dolayısıyla canlı ders esnasında yoklama almaya gerek duyulmamaktadır.
3 Nisan 2023 tarihi itibarıyla 2022-23 eğitim öğretim yılı bahar dönemine mahsus olmak üzere, uzak öğretim ile isteyen öğrencilere devam şartı aranmaksızın yüz yüze eğitim verilebilmesine karar verildi. Şurada Paylaş!
İlgili 31 soru bulundu
3 Nisan 2023 tarihi itibarıyla 2022-23 eğitim öğretim yılı bahar dönemine mahsus olmak üzere, uzak öğretim ile isteyen öğrencilere devam şartı aranmaksızın yüz yüze eğitim verilebilmesine karar verildi.
Online Derslere Katılmak Mecburi mi? Online derse katılmak zorunlu değil ama gereklidir. Online Derslere katılan öğrencilerimizin daha başarılı oldukları görülmektedir. Derslere katılarak soru sorabilir, öğrenmenizi pekiştirebilirsiniz.
Canlı derslerde yoklama nasıl alınacak? “Zoom” uygulaması üzerinden gerçekleştirilen canlı derslerde, derse giriş yapıldıktan sonra yoklama alınabilmesi amacıyla, öğrencilerin “Chat/Sohbet” kısmına adlarını ve soyadlarını yazması gerekmektedir.
Uzaktan Öğretim, alışılmış geleneksel eğitim tarzından farklı olarak, kampüse gelme zorunluluğunun olmadığı, derslerin bilgisayar vasıtasıyla tamamen sanal ortamda, canlı ve interaktif olarak işlendiği, katılımcının istediği zaman bunları tekrar tekrar izleyebileceği eğitiminin adıdır. public Öğrenci merkezlidir.
Derslere devam zorunluluğu aranmayacaktır. Sanal/canlı sınıflarda gerçekleştirilecek derslerin süresi 30-40 dakika aralığında olacaktır.
Uzaktan Eğitim programlarımızdan mezun olan öğrencilerimiz aynı programın örgün eğitim mezunları ile aynı haklara ve ünvanlara sahip olurlar. Önlisans diploması almış olan öğrencilerimiz DGS (Dikey Geçiş Sınavı) ile lisans programlarına geçiş yapabilirler.
Uygulamada devam zorunludur. Devamsızlık üst sınırı her yarıyıl için %20'dir. Devamsızlık üst sınırını aşan öğrenciler başarısız sayılır ve yarıyıl sonu, bütünleme ve mezuniyet üç ders sınavına giremezler.
Dersine devam zorunluluğu şartı getiren bir hoca, 4 gün devamsızlık hakkı verir. 5.günde ise dersten kalmış sayılırsınız. Bazı hocalar ise devamsızlığı sorun etmez ve bu hocaların dersinde devamsızlıkta kalma yoktur. Gördüğünüz gibi tamamen kişisel tercihlere kalmış bir durumdur.
Her ikisi de zamandan ve mekandan bağımsızdır. Uzaktan Öğretim eğitim sisteminde dersler canlı olarak işlenir, öğrenciler derse katılım gösterirler. Açık Öğretim sisteminde dersler pdf formatında sisteme yüklenir ve öğrenci video formatında canlı ders almaz.
DÖNEM ÜNİVERSİTELERDE DEVAM ZORUNLULUĞU VAR MI? Yüksek Öğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı Bahar Dönemine ilişkin alınan yeni kararları açıkladı. Özvar, üniversitelerin 3 Nisan'da açılacağını ve isteyenlerin okula gidebileceğini, devam şartının ise aranmayacağını duyurdu.
Devamsızlık zorunluluğu olmayan üniversite ve bölümlerin başında açıköğretim fakülteleri ve uzaktan eğitim fakülteleri geliyor. Bu fakültelerde eğitim görenler sadece sınavlara girerek eğitim hayatını şekillendiriyor. AÖF ve AUZEF bölümlerine kaydolmanız halinde devam zorunluluğu olmayacaktır.
Uzaktan eğitim alan bir öğrenci gerekli şartları sağladığında örgün eğitime geçiş yapabilmektedir.
Bilindiği gibi üniversitelerin birinci öğretim programlarına kaydolan öğrenciler 2012'den beri harçlardan muaf tutulurken, ikinci öğretim ve uzaktan eğitim programlarında eğitim alan öğrenciler harç ödemeye devam ediyor.
YÖK tarafından açıklanan 30.03.3017 tarihli Genel Kurul Kararı'na göre, uzaktan eğitim programları tamamlandıktan sonra verilen diplomalarda “uzaktan öğretim” ibaresinin bulunması zorunlu tutulmuştur.
Derse hiç öğrenci gelmezse ya da az öğrenci gelirse yoklama yine de alınır mı? Yoklama alınır. Okula gelmeniz gerekmektedir. O günlerde ayrıca eğitim-öğretim devam ettiği için, öğrenci kaçırdığı derslerden kendisi sorumludur.
Sanal sınıf dersleri ilan edilen ders programında belirtilen tarih ve zamanda canlı olarak öğretim elemanları tarafından gerçekleştirilecektir. Yapılan sanal sınıflar kaydedilerek sonradan sizlerin tekrar izlemesine imkan sağlanacaktır.
Saat devamsızlığında dersten kalacaktır. Ancak bazı akademisyenler ve hocalar devamsızlık sorunlarına pek göz atmamaktadır. Üniversitenin % 70 derse katılım zorunluluğunu dikkate almadan öğrencinin dersteki başarısı ile dersi geçip geçmemesi konusunda fikre kapılmaktadır.
* Uzaktan Eğitim şeklinde olacak olan dersleriniz için yoklama , devam takibi yoktur. Sadece Vize / Final / Bütünleme (Yaz okulunda Bütünleme sınavı yoktur) sınavlarına bizzat katılmanız şartı vardır.
Uzaktan eğitimin en büyük avantajlarından biri, öğrencilerin coğrafi konumlarına bağlı kalmadan eğitim alabilmeleridir. Bu, öğrencilere zaman ve para tasarrufu sağlar. Ayrıca, öğrencilerin kendi hızlarında öğrenmelerine izin verilir, böylece bazı öğrenciler daha hızlı ilerleyebilirken, bazıları daha yavaş gidebilir.
Fakültemiz tarafından gerçekleştirilen sınavlar geneli çoktan seçmeli test şeklinde yapılmaktadır. Her ders için 20 soru sorulmakta ve soruların çözümü için 30 dakika süre verilmektedir. Bazı Uzaktan Öğretim programlarında çoktan seçmeli sınav tipinin dışında Klasik ve Sözlü sınavlar uygulanabilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri