Üzüm çekirdeği; kolajeni arttırır. Bununla beraber kemik ve cilt sağlığını korur. Bilhassa yaşlanmanın önüne geçerek, ciltte oluşma olasılığı olan akne ve sivilcelerin tedavisinde kullanılır. Bunun dışında vitamin eksikliğinden ötürü görülen deri ve saç dökülmesi adına birebir yarar sağlar.
Üzüm çekirdeği toz haline getirildiğinde de aynı faydaları sağlayacaktır. Özellikle iltihaplanma ve enfeksiyonların tedavisine iyi gelir. Sinüzit, gastrit, kolit, kireçlenme gibi hastalıkların tedavisinde de kullanılan üzüm çekirdeği tozu bağırsak problemlerine de iyi gelir.
-Kara üzüm çekirdeğinin içinde yüksek miktarda E vitamini bulunur. -Vücutta bulunan kolajen miktarını önemli ölçüde artırarak kemik ve cilt sağlığına destekler. -Beyin işlevlerini desteklemeye yardımcı olur. -Siyah üzüm çekirdeği, kalp sağlığını korumaya yardımcı olur.
Üzüm çekirdeği günde bir tatlı kaşığı kadar tüketilmesi uygundur. Bu miktar aşıldığı zaman yan etkileri olabilir. Bu sebepten dolayı kullanacak kişilerin bu miktara dikkat etmesi tavsiye edilir.
İlgili 35 soru bulundu
CİLT SAĞLIĞI
Üzüm çekirdeği yemek, çok daha genç ve sağlıklı bir cilde sahip olmaya yardımcı olur. İçeriğindeki kolajen ve resveratrol, yaşlanmaya karşı savaşmada ve mimik çizgilerinin azaltılmasında çok önemli bir role sahiptir.
Kolesterolün damarlarda birikmesine engel olur. Bu yüzden damar tıkanıklığına engel olur. Siyah üzüm çekirdeği çok etkili bir kan yapıcıdır' sözlerini kaydetti. Üzüm çekirdeğinin çok ciddi bir kan sulandırıcı etkiye sahip olduğunu kaydeden Abdullah Yakar, varis tedavisine de yardımcı olduğunu dile getirdi.
Antioksidan etkiye sahip olan siyah üzüm, cildin yıpranmasını önleyecek mineraller ile doludur. Siyah üzümün cilde faydaları sayesinde anti-aging etki oluşurken, cildin dinç kalması da kolaylaşır. Cildin zararlı maddelerden arınmasını sağlayan siyah üzüm, sivilce ve siyah nokta oluşumuna da engel olur.
Genel olarak üzüm çekirdeği zayıflatır mı diye merak ediyorsanız diyet listenizde yer verilmesi gerektiğini bilmenizde fayda var. Metabolizma hızlandırıcı etkilerinin yanı sıra vücutta bulunan ödemin de atılmasını sağladığı için zayıflama planlarında oldukça etkili sonuçlar almanızı sağlar.
Üzüm çekirdeği yutularak tüketilebilir. Bunun yanı sıra üzüm çekirdeği çiğnenirse de faydasını etkili bir şekilde gösterecektir. Üzüm çekirdeği oldukça güçlü bir antioksidan olarak bilinmektedir. Sağlığa pek çok yararı bulunan bu üzüm çekirdekleri istenildiği takdirde çiğnenerek ve ya yutularak tüketilebilir.
Sindirim sisteminin daha iyi çalışmasına, vücudun toksinlerden arınmasına ve kanser hücrelerinin en doğal şekilde atılmasına yardımcı olan üzüm çekirdeği tozu, sabahları aç karnına 2-3 çorba kaşığı yoğurda 1 tatlı kaşığı eklenerek tüketilebilir.
Çünkü üzüm çekirdeği müthiş bir antioksidan deposu! Üzüm çekirdeğinin içindeki ana antioksidan; proantosiyanidinlerdir. Ayrıca yüzde 15 protein, yüzde 25 yağ, yüzde 45 posa (lif), bol aminoasit, mineral (demir, kalsiyum, çinko, bakır) ve bir miktar da vitamin (özellikle E vitamini) içerir.
"TAVSİYE EDİLEN GÜNLÜK MİKTAR 150 İLE 300 MİLİGRAM''
Küçükarslan, üzüm çekirdeğinin kuru veya taze tüketilmesinin bir farkı olmadığını anlatarak, bu değerli besininin rahatlıkla ve çekinmeden çiğneyerek üzüm içerisinde tüketilmesi gerektiğini ifade etti.
Pıhtılaşmanın önüne geçen siyah üzüm çekirdeği aynı zamanda da zayıf olan damarların güçlenmesini destekler. Sindirim ve boşaltım sistemine etkileri araştırıldığında böbrek ve bağırsakların çalışmasına olumlu etkileri gözlemlenmiştir. Kolajen miktarının artmasını sağladığı için yaşlanma etkilerini yavaşlatır.
Üzüm çekirdeği yağı nemi cildinizde hapseder. Bu nedenle, cilde direk olarak uygulamak daha etkili olabilir. Örneğin, üzüm çekirdeği yağını avuç içlerinize döküp ellerinizi birbirine sürterek hafifçe ısıtabilir ve nemlendirici bir maske olarak cildinize bol miktarda uygulayabilirsiniz.
Üzüm yemek kilo aldırır mı? Özellikle içeriğinde bulunan resveratoller sayesinde açlık krizlerinin önüne geçen ve uzun süre tok kalmaya yardımcı olan üzüm, gereksiz kalori ve dolayısıyla kilo alımının önüne geçebilmektedir. Hatta bu şekilde zayıflama konusunda da fayda sağlayabilmektedir.
Gençlik besini olarak kabul edilen üzüm çekirdeği günde iki tane düzenli yuttuğunuzda hücrelerin yenilenmesinde yardımcı olur. Mide asidini dengeler. Ağrı ve kramp riskini azaltır. Yapılan araştırmalarda göz nezlesi, alerjiye bağlı oluşan durumların etkilerini ortadan kaldırır.
21 adet kuru üzüm yemek, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v) çok sevdiği alışkanlıkları arasında yer alır. Sünnet olmasının yanı sıra kuru üzüm tüketmek, birçok sağlık sorununa da iyi gelir. Üzümün kurutularak elde edilen bu besin özellikle sindirim hastalıklarına iyi gelir.
Kolon ve bağırsakların temizlenmesine yardımcı olur. Bu yüzden aç karnına tükettiğiniz kuru üzüm suyusu, vücudunuzdaki toksinlerden kurtulmanıza yardımcı olacaktır. Enerjinizi ikiye katlar Bilim insanları ve spor uzmanları enerji barları için mutlaka kuru üzüm tüketmemiz gerektiğini söylüyorlar.
SİYAH ÜZÜM HANGİ HASTALIKLARA İYİ GELİR? * Sedef ve egzama gibi cilt yaralarını tedavi eder. * Alerji gibi sorunlarda yardımcıdır. * Kanı sulandırarak kalp krizi riskini azaltır.
Üzüm çekirdeği özütü flavonoid denilen vitamin benzeri grupta, oligomerik protoantosiyanidin maddelerini içerir. Siyah Üzüm çekirdeğinin antioksidan özellikleri, antioksidan vitaminler olan C vitamininden 20 kat ve E vitamininden ise 50 kat daha fazladır.
Siyah üzüm çekirdeği, demir elementi açısından zengindir. Bu sebepten anemi (kansızlık) sorunlarında kullanılmaktadır. Üzüm çekirdeği etken maddesi olan proanthocyanidinin antioksidan gücü sayesinde, iyi bir serbest radikal temizleyici ve bu nedenle koruyucu ve kanser tedavisine destek vericidir.
İçeriğindeki bileşenler sayesinde saç köklerini ve hücrelerini uyararak saçın daha hızlı çıkmasını sağlayan üzüm çekirdeği yağı aynı zamanda saçı da onarır. Saçın ihtiyaç duyduğu mineralleri içerisinde barındıran üzüm çekirdeği yağı saçı da besler. Etkili bir sonuç için düzenli olarak kullanılması gerekir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri