Vajinal duş yapmak için özel olarak tasarlanmış bir cihaz kullanılabilir. Bu cihaz, suyun vajina içine verilmesini sağlar ve daha sonra bu su tekrar cihaz yardımıyla dışarı alınır. Vajinal duş yaparken, doğru sıvının kullanılması ve cihazın temizliği de önemlidir. Duş yapmadan önce doktorunuza danışmanız önerilir.
Vajinal duş, kadınların temizlik ya da tedavi amacıyla, parmak ya da bir materyal kullanarak vajen içine sıvı uyguladıkları, eski ve geleneksel bir uygulamadır. Kadınlar arasında yaygın olan vajinal duş uygulaması; yaş, etnik köken, eğitim düzeyi ve sosyo-ekonomik statüden etkilenmektedir.
Düzenli yapılan vajinal duş kadının vajinadaki kimyasal dengesini bozarak enfeksiyonlara eğilimli hale gelmesine neden olur. Duş sırasında yeni mikroorganizmaların vajinaya girişine neden olunabilir.
Vulva temizliğinde sabun kullanmak şart değildir. Ancak kullanılacaksa renksiz, kokusuz ve hafif bir sabun tercih edilmelidir. Kimyasal ürünler içeren, renkli, kokulu ve sert sabunlardan kaçınılmalıdır. Temizlik bitince de deodorant ve parfüm gibi ürünleri vulva ve vajina bölgenize uygulamamaya dikkat ediniz.
Cinsel ilişki sonrasında bölgenin su ile yıkanması yeterlidir. Diğer vücut fonksiyonları gibi vajina florasının korunması için de dengeli ve yeterli beslenme önemlidir. Menstrüal dönemde kullanılan tamponların en geç 2 saatte bir yenilenmesi gerekir.
İlgili 16 soru bulundu
Sık Girilen Cinsel İlişki Sırasında Vajinada Genişleme Olur mu? Vajina duvarının esnekliği sayesinde kadın hiç doğum yapmadıysa, çok fazla cinsel ilişki yaşamak vajinanın genişlemesinin nedeni değildir. Yani çok seks yapmak vajinayı gevşetir sözü bu nedenle doğru değildir.
Güzel kokmak için düzenli olarak duş alman ve kendini yıkaman gerekir! Çoğu kadın için vajina etrafındaki alanı her gün nazikçe yıkamak iyi bir öneridir. Kendini yıkamak, vücutta başka herhangi bir yerde olduğu gibi, ciltte kokuya neden olan bir bakteri birikmesiyle savaşmaya yardımcı olacaktır.
En İyi Cevaplar. vajina temizliği için bir doktor aksini belirtmedikçe sadece su yeterlidir. herhangi bir temizleyici, sabun vs. kullanılmamalı. temizliyiciler genellikle baziktir.
Duş sırasında sabun kullanılmamalıdır
Alkali PH'ı olan sabunlar asit PH üzerinde bulunan genital bölgenin florasına zarar verir. Bu durum bölgede mantar enfeksiyonları gibi birçok problemin oluşmasına yol açar. Bu nedenle duş sırasında sadece dış genital alan su ile yıkanabilir.
Vajinanın kendine has bir rengi yoktur. Vajinanın çevredeki cilt rengi ile aynı renkte olması, estetik açıdan normal kabul edilir. Ancak genital bölgenin, normal cilt tonundan daha koyu olması, vajina kararması olarak adlandırılır.
Vajina içini yıkamanın temizlik açısından hiçbir yararı olmadığı gibi zarar bile verebilir. Bu nedenle vajinal duş denilen vajina içini yıkamak, hiçbir şekilde önerilmez.
4. Vajinal duştan sakının. Vajina içini su, hele sabunla yıkamak normalde 4.5 olan vajina PH'ının yükselmesine ve bu şekilde enfeksiyonlara neden olur. Temizlemek amacıyla vajina içine basınçlı su tutmak, içine parmak sokarak sabun, deterjan veya şampuanla içini yıkamak son derece sakıncalıdır.
Dış genital bölgenin günde bir kere yıkanması yeterlidir, bunun duş sırasında yapılması uygundur. Adet kanaması dönemlerinde bu yıkama bir kaç kez yapılabilir. Kesinlikle vajinal duş, vajina içinin elle temizlenmesi gibi davranışlar yapılmamalıdır.
Vajinal duş, pek çok ülkedeki kadınlar tarafından yapılan geleneksel bir uygulamadır. Vajinal duş enfeksiyon riskini arttırarak tüplere zarar verebilir ve kısırlığa neden olabilir.
Sık sık vajinal duş yapılması ile pH dengesinin bozulması mantar enfeksiyonuna ve vajinal kaşıntıya neden olur.
VAJİNAL DUŞ İLE GEBELİKTEN KORUNMAK MÜMKÜN MÜ? Vajinal duş ile hamilelikten korunmak kesinlikle mümkün değildir. Ayrıca vajinal duş, dış gebelik gibi hayatı tehdit edebilecek ve tüplere zarar verecek bir hastalığın ihtimalini artırır. Doğum kontrol yöntemi olarak vajinal duş kullanılmamalıdır.
Meriç Çağrı Ağır: “Sağlıklı kadınlarda görülen vajinal ıslaklık ve akıntı miktarı çok azdır. Akıntı, renksiz ve kokusuzdur. Temelde farklı şikayetlere neden olması beklenmez. Vajina, steril değildir.
Kadın genital organının pubis ve perine hariç bölümüne vulva denir. Vulva, vajina, idrar çıkış deliği ( üretra ağzı), klitoris, küçük dudaklar (labium minus) ve büyük dudaklardan ( labium majus) oluşur. Bu bölgeye halk arasında vajina demek alışkanlık haline gelmiştir. Ama doğrusu vulva olacak.
Diğer bir vajinal akıntı türü ise pembe akıntıdır. Pembe akıntı, genellikle hafif bir kanama veya lekelenmenin belirtisi olabilir. Menstrüel döngünün başlangıcında veya sonunda ortaya çıkabilir ve hormonal değişikliklerle ilişkilendirilebilir.
Ilık bir su ve sert olmayan bir sabun kullanabilirsiniz. Cinsel organınızı güzelce temizlemelisiniz. Kadınlar ise dış vajina bölgesini temiz bir kumaş ve sabunla temizleyerek bakterilerin yayılımına engel olmalılar. Eğer üşeniyorsanız bölgeye en azından birazcık ılık su çarpın ve sonrasında kurulayın.
Vajina Kaç İlişkiden Sonra Genişler? İlişki sayısı ile vajina genişlemesi arasında ilişki yoktur.
Vajina Kokusu Erkekleri Rahatsız Eder Mi? Vajina kokusu, her erkeği farklı şekilde etkileyebilir. Bazı erkekler için vajina kokusu doğal bir şey olarak kabul edilirken, diğerleri için rahatsız edici olabilir.
Her kadının kendine özgü bir vajina kokusu vardır ve bu doğaldır. Bu koku beslenme tipine, sigara kullanımına, stresli bir yaşama ve menstrual döngünün dönemine göre farklılık gösterebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri