Niaouli Yağı Vajinal enfeksiyonu önlemede, vajina florasını düzenlemede kullanılır. Vajinal kaşıntı, akıntı, kötü koku gibi şikayetlerde oldukça etkili olan bir yağdır. Bu amaçlı kullanım için, iç çamaşırı yıkanırken çamaşır makinasının yumuşatıcı gözüne birkaç damla nioli yağı damlatabilirsiniz.
Çalışmaların çoğunda, çay ağacı yağı vajinal enfeksiyonlarda en yaygın mayalardan biri olan candida albicans üzerinde test edilmiştir. Çay ağacı yağı içeren vajinal fitillerin, vajinal mantar enfeksiyonlarını tedavi ettiği gösterilmiştir.
Antifungal özelliklere sahip olan Hindistan cevizi yağı ile mantar enfeksiyonuna karşı savaş açabilirsiniz. Bir miktar yağı sorunlu olan bölgeye günde 3 kez uygulayın kıza zamanda iyileştiğini göreceksiniz.
Yabani Kekik Yağı
Aynı zamanda yağlar cilt ile doğrudan temas etmemeli bir pamuk yardımı ile sürülmelidir. Vajina mantarı enfeksiyonu için 3-4 damla yabani kekik yağı ile birlikte 1-2 damla hindistan cevizi yağı karıştırılarak kullanılabilir.
Bakteriyel vajinozda etken maddesi metronidazol olan antibiyotiklerden yararlanılıyor ve tedaviler bir hafta sürebiliyor. Kadınlarda sık rastlanan diğer bir vajinal enfeksiyon, kandida türü mantarlar oluyor.
İlgili 24 soru bulundu
Vajinal enfeksiyonlar genellikle bakteri veya parazit kaynaklı oluştuğundan, tedavide sıklıkla antibiyotiklerden yararlanılır. Antibiyotikler ağızdan tablet ya da kapsül şeklinde alınabileceği gibi, lokal uygulanan formlarda da olabilir. Viral etkenlere bağlı görülen vajinitlerde antiviral ilaçlar kullanılır.
Vajinal Mantar Nasıl Tedavi Edilir? Kısa süreli vajinal mantar tedavisi için, doktorun tavsiyesine göre üç ila yedi gün boyunca antifungal bir ilaç almak genellikle bir mantar enfeksiyonunu temizler. Antifungal ilaçlar kremler, merhemler, tabletler ve fitiller olarak mevcuttur.
Yağ içerikli kayganlaştırıcılar, kalın yapıdadırlar ve vajinanızdan kolay temizlenmezler. Ayrıca vajina kanallarını tıkayan bebek yağları, enfeksiyona da neden olabilir. Bebek yağı yerine silikon ya da su bazlı kayganlaştırıcılar kullanabilirsiniz.
Antibakteriyel Etkiye Sahiptir
Mikropların üreme hızını düşürmesinin bir diğer faydalı yanı da kişinin daha kısa sürede iyileşmesinin yönünü açmasıdır. Yaralarda, yanıklarda ve hatta vajinal enfeksiyon gibi durumlarda dahi kantaron yağı içeren merhemleri kullanmanın oldukça faydalı olduğu bilinmektedir.
Mantar ve Viral Enfeksiyonlarla Mücadeleye Yardımcı Olur
Bir antimikrobiyal olarak lavanta sadece bakterileri yok etmeye yardımcı olmakla kalmaz aynı zamanda belirli mantar türlerine karşıda etkilidir. Temizlik yaparken veya çamaşır yıkarken birkaç damla lavanta yağı kullanmak bakterilere ve mantarlara karşı etkilidir.
- Bol yoğurt tüketmek, - Vajinal bölgeyi suyla seyreltilmiş üzüm sirkesiyle temizlemek, - Kekik ve adaçayının banyo suyuna eklenmesi olarak sıralanabilir. Ancak bu yöntemlerin bir hekime danışılması da bireyin sağlığı açısından önemli olacaktır.
Kadın ve erkeklerin sıkça yaşadığı mantar enfeksiyonu için doğal yöntem arayanlar, birkaç damla zeytinyağı ile dermanını bulabilir. Zeytinyağı, dokunun yenilenmesine yardım ederek mantar enfeksiyonunun iyileşmesini hızlandıracaktır.
Çay ağacı yağı antifungal özelliği sayesinde vajinal mantar tedavisinde evde kullanılabilecek yöntemler arasında yer alır. Probiyotik takviyeler, mantar ve diğer vajinal mantar gibi enfeksiyonları önlemeye yardımcı olur. Kekik yağı, antifungal bileşenleri sayesinde vajinal mantar için kullanılabilir.
Masaj yağı tüm vücuda sürülebilir anal vajinal kullanıma uygundur prezervatif ile uyumludur. Yumuşak his verir. Masaj yapmak için tüm vücuda sürülebilir. Genital bölgelere sürülebilir.
Anti-bakteriyel ve Anti-fungal
Lavanta yağı, bakteri ve mantar enfeksiyonlarına karşı etkili olabilir. Birçok çalışma, lavanta yağının mikropları öldürmeye yardımcı olduğunu göstermektedir.
- Antiviral ve antibakteriyel özellikleri bulunur. - Kantaron yağı, antiseptik özelliği ile yara üzerinde mikrop ve iltihap oluşumunu önler. - Hücreleri yenileyici bir özelliğe haizdir. - Lumbago, siyatik, sırt ve romatizmal ağrılarda masaj yağı olarak tercih edilir.
Kantaron yağının enfeksiyon hastalıklarına faydaları
Özellikle ayak mantarı, deride oluşan enfeksiyonlar, akneler, herpes virüsünün neden olduğu uçuk gibi birçok hastalıkta kantaron yağı uygulaması enfeksiyonun hızlı bir şekilde iyileştirilmesine yardımcı olur.
Sarı kantaron yağı iyileştirici özelliklere sahiptir - tahrişleri yatıştırır, iltihaplarla savaşmaya yardımcı olur, kaşıntıyı giderir ve aynı zamanda cildi etkili bir şekilde yeniler.
Zeytinyağı Masajı: Vajina bölgesinde meydana gelen kararmalar için birkaç damla zeytinyağı ile masaj yapmak yeterli olacaktır. Zeytinyağı onarıcı bir etkiye sahip olduğundan, sürülen bölgenin peçeteyle kurulanması yeterli olacaktır.
Hindistan cevizi yağı, nemlendirici özelliği olan bir yağ. Besleyici özelliği sayesinde özellikle vajinal kuruluk, ilişki sırasında tam ıslanamama ve buna bağlı şikayetleri, cinsel isteksizliği olan kadınlarda hayat kurtarıcıdır.
Badem yağı cilde doğrudan sürülerek kullanılabilir. Nemlendirici olarak kullanıma uygun olmasının yanı sıra, doğal bir makyaj temizleyici arayan kadınlar için de ideal bir tercih olabilir.
Bakteriyel vajinoz nasıl tedavi edilir? Bakteriyel vajinozu tedavi etmede çeşitli farklı antibiyotikler kullanılabilir ancak en sık kullanılan iki tane vardır. Bunlar ağız yoluyla alınabilirler veya tablet, krem veya jel şeklinde vajinaya yerleştirilebilirler.
Bakteriyel vajinoz: Bu tip vajinit için doktorunuz size vajinaya uygulanan jel, krem ya da tabletleri içeren antibiyotik reçete edebilir. Mantar enfeksiyonları: Mantar enfeksiyonları krem, fitil ya da tablet şeklinde antifungal bir ilaçla tedavi edilir. Doktorunuz muayene sonrası uygun bir ilacı size reçete edecektir.
Tedavi vajinal akıntıya neden olan faktörlere göre değişiklik gösterir. Örneğin, akıntı maya enfeksiyonlarına bağlı ise genellikle krem veya jel formunda vajinaya uygulanan antifungal ilaçlar ile tedavi edilir. Bakteriyel vajinozis tedavisinde ağızdan antibiyotik verilir veya antibiyotikli kremlerle kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri