3. Sigara/çakmak El bagajında ve yolcu beraberinde sigara ve bir adet çakmak taşınması mümkün. Ancak yurt dışı seyahatlerde üzerinizde ve çantanızda taşıdığınız sigara paketi sayısının gümrük mevzuatına takılmayacağından emin olmalısınız. Elektronik sigaraların da el bagajında taşınmasına izin veriliyor.
Kişi suç konusu bu eşyayı kullanmak için getirdiğini iddia ediyorsa; Yargıtay içtahatlarına göre 20 kartona kadar kullanımı kabul ederken, 20 karton yani 200 adet ve üzeri sigaranın ise kaçakçılık suçuna girdiğini söylemektedir.
Boya, çakmak gazı ve tiner gibi yanıcı maddeler. Kibrit ve kolayca tutuşan maddeler, kendiliğinden tutuşabilen maddeler, suyla temas ettiğinde tutuşabilen maddeler gibi yanıcı katılar. Oksitleyici maddeler (ağartıcı tozu ve peroksit gibi) Zehirli (toksit) ve bulaşıcı maddeler.
Kabin bagajınızda çakmak, kibrit gibi yanıcı maddeler taşıyamazsınız. Sadece üstünüzde bir adet emniyetli kibrit ya da silah şeklinde olmayan bir çakmak taşıyabilirsiniz.
Delici kesici aletler, makas, jilet, bıçak, silah, çekiç, matkap, saç maşası, 100 ml'yi aşan sıvılar, yanıcı herhangi bir madde, patlayıcı madde, tornavida, saç kurutma makinesi, vb. malzemeler uçuş güvenliğini tehlikeye atacağı için kesinlikle el bagajında taşınamaz.
İlgili 35 soru bulundu
* Çakmak yakıtı ve yedekleri (gaz/benzin) check-in işleminden geçirilemez veya kabinde taşınamaz. * Kazara etkinleşme önleyici işlevi olmayan ve lityum pille çalışan çakmaklar check-in işleminden geçirilemez veya kabinde taşınamaz.
Bavulun içindeki giysilerin buruşmaması için valizin en alt kısmına tarak, saç kurutma makinesi, terlik, ayakkabı, saç maşası, makyaj çantası veya kutu gibi sert yapılı eşyalar yerleştirilmeli. Bunların üzerine çorap, tayt, eşofman, iç çamaşırı, bikini veya mayo gibi kırışsa da önemsenmeyen giysiler koyulmalı.
Sırt Çantası Kabin Bagajı Sayılır Mı? Kabin bagajı valiz olabileceği gibi sırt çantası da olabilir. Bagajın şekli veya ürün yapısı çoğu durumda önemli değildir. Burada kabin bagajı için temel şartlar ağırlık, ölçü ve içeriktir. 8 kilogramı geçmeyen ve ölçü limitlerine uygun sırt çantaları kabin bagajı sayılır.
Parfüm, deodorant, kontakt lens solüsyonu gibi yasak olmayan sıvı maddeleri, 100 ml'den daha küçük boyutlardaki orijinal kutularında olmak üzere, kabin içinde taşıyabilirsiniz. Kutu boyutu 100 ml üzerinde olan kutular, içerisinde daha az sıvı varsa bile, kabinde taşınamamaktadır.
Ancak, bu kişiler ülkeye girişlerinde, yolcu girişi yapılan hudut kapılarındaki mağazalardan 1 karton sigara, en fazla 1 litrelik 1 adet alkollü içki, en fazla 120 ml'lik 1 adet parfüm ve 1 adet kozmetik ürün ile en fazla 1 kilogram çikolata veya şekerden mamul yiyecek satın alabilirler.
3. Sigara/çakmak
El bagajında ve yolcu beraberinde sigara ve bir adet çakmak taşınması mümkün. Ancak yurt dışı seyahatlerde üzerinizde ve çantanızda taşıdığınız sigara paketi sayısının gümrük mevzuatına takılmayacağından emin olmalısınız. Elektronik sigaraların da el bagajında taşınmasına izin veriliyor.
Örneğin üst limit olarak en fazla 200 paket kadar sigara kişisel kullanım olarak geçerli sayılırken 20 karton üzerinde kişisel olarak bulunan paketler ise sigara kaçakçılığı kapsamında suç teşkil etmektedir.
1996 yılında Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) uçuşlarda tütün mamüllerinin kullanılmasını yasakladı. Ancak yine de bazı hava yolu şirketleri tam olarak bu yasağa uymadı. Günümüzde ise tüm ticari uçuşlarda sigara içmek yasak.
Bir karton sigara genellikle 10 paket içerir, ki bu toplamda 200 sigara eder. Bazı kartonlarda toplam 400 sigara bulunan yirmi paket vardır. Sert bir paket, nispeten istikrarlı bir kutudan oluşan mağazalardan satın alınan sigaralar için kullanılan genel karton ambalaj tarzıdır.
Traş köpükleri, deodorantlar, diş macunu dahil her türlü macun kıvamındaki maddeler, Reçel, bal, yoğurt, pekmez ve salça gibi tam katı halinde olmayan yiyecekler ve jeller, Kontak lens sıvıları, şampuanlar, sprey ve aerosoller ve yukarıda sayılan maddelere benzeyen diğer maddeler.
Uçağa kişisel çantan, dizüstü bilgisayar veya evrak çantan ve sadece 1 adet kabin boy valiz ile giriş yapabilirsin.
Economy Class uçuşlarınızda kabin içine boyutu en fazla 23x40x55 cm, ağırlığı en fazla 8 kg olan tek parça bagaj alabilirsiniz. Business Class'ta yolculuk yapıyorsanız her biri en fazla 23x40x55 cm boyutlarında ve 8 kg ağırlığında iki parça bagajı, kabin bagajı olarak taşıyabilirsiniz.
Valizi yerleştirirken varış noktasında ilk önce kullanacağınız eşyaları valizin en üst kısmına koyun. Ağır eşyaların alt kısımda, hafif eşyaların ise valizin üstünde olmasını sağlayın. Kıyafetlerinizin kırışması önemli değilse bazı kıyafetleri rulo yaparak valize yerleştirin. Ayakkabılarınızı koyarken galoş kullanın.
Bıçak gibi kesinci aletlerin yasak olduğunu sanırım herkes biliyordur ama törpü, tırnak makası hatta birden fazla çakmağın da el bagajına alınamayacağını biliyor musunuz? Çok fazla tokadan tutun, cımbız tırnak makası hatta bazen törpüye de izin çıkmıyor.
7. Kraliyet mücevherlerinizi çıkarın. Güvenlik kontrolünde alarmların ötmesini istemiyorsanız, el bagajınızı X-ray cihazına bırakmadan önce anahtar ve cep telefonu gibi eşyalarınızı üzerinizden çıkarmayı unutmayın. Saatiniz, küpeleriniz, yüzüğünüz ya da kolyeniz de alarmın çalmasına neden olabilir.
Tabak, kase kırılır el bagajı yapın. Güveçe bir şey olmaz bavula koyarsınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri