Erciş yakın görünümü. Yoğun bir Azeri kökenli nüfusu olan Erciş'te Kürtler, Kırgızlar ve az sayıda Romanlar da yaşamaktadır.
Erciş (Kürtçe: Erdîş), Van ilinin bir ilçesidir.
Erciş'in çeşitli yerlerinde bulunan çivi yazılı kitabelerden anlaşıldığı kadarıyla Urartu Kralları Argişti ve Menua döneminde Erciş'in imar edildiği, Tetuma adında bir şehir kurulduğu ve imar edilen bu şehirde tarıma büyük önem verilerek sulama kanallarının yapıldığı bilinmektedir.
Erciş'te mutlaka görülmesi gereken tarihi ve turistik yerlerin bazıları; Erciş Kalesi, Zortul Kümbeti, Çivi Yazılı Kitabeler, Kadem Paşa Hatun Türbesi ve Kara Yusuf Paşa Türbesi'dir. Erciş için planladığınız seyahatinizde otel seçeneklerine de göz atmak isterseniz Van Otelleri sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Erciş gerçek önemine Karakoyunluların başkenti olduğu 1365-1469 seneleri arasında kavuşmuştur. Karakoyunlular, Bayram Hoca'nın önderliğinde, İlhanlı Devleti'nin yıkılmasından sonra bölgedeki güç boşluğunu ortadan kaldırmak amacı ile bir araya gelen ve örgütlenen Türkmen aşiretlerinin devletidir.
İlgili 25 soru bulundu
Örneğin Van'ın yeni adı Çatak olan Şax ilçesinden Bitlis'in Tatvan ilçesine kadar yayılmış Hellacî aşiretinin bir kısmı Van gölünün kuzeyine, Erciş/Erdîş dolaylarına yerleşmişlerdir.
Karakoyunluların Erciş'e ve Doğu Anadolu'ya büyük göçleri ise 13. yüzyıl başlarında Moğollar ile çarpışarak önderleri Töre Bey komutasında 30 bin çadırdan oluşan aşiretiyle yaptıkları hicrettir. Bu taşın mutlaka Van müzesinde tutulması gerekir. Tarihi ve çok önemli bir belgedir.
Çalışma alanı olan Erciş ilçesinde toplam 87 köy bulunmaktadır. İlçede, köy adlarına doğal coğrafya özelliklerinin daha fazla etki ettiği görülmektedir. Nitekim, toplam 87 köyün, 42'sinin adını doğal coğrafya özelliklerinden aldığı görülmektedir.
Kışlar soğuk ve sert, yazlar sıcak ve kuraktır. Erciş'in Nüfus Yapısı: Erciş ilçesi Van ilin en büyük 2. Büyük ilçesidir.
Erciş İlçesi'nin yüzölçümü 2078 km²'dir. 6360 sayılı yasadan önce ilçede 1 merkez belediyesi 2 belde belediyesi ve 84 adet köy 36 adet mezra bulunmaktadır.
Erciş, tarihi yapısı ve stratejik konumuyla Urartu, Pers, Osmanlı ve Selçuklu medeniyetlerine dayanan zengin bir kültürel mirasa sahip. Van Gölü'nün kuzeyinde yer alan ve 171 bin civarında nüfusa sahip büyük bir ilçe.
Erzurum - Erciş arası yaklaşık olarak 332 km'dir.
Erciş adının. Urartu kralı II. ARGİŞTİ'nin adından geldiğini belirtenler. ise yukarıdada açıkladığımız gibi kral II.Argişti'nin bu. topraklar üzerinde bir şehir kurduğunu ve bu kralın.
Bingöl'ün Kürtçe İsmi olarak bildiğimiz Çevlik, Aynı
İpekyolu en kalabalık ilçedir. Aynı zamanda Van'ın ticaret merkezi olarak da bilinir. Tuşba ilçesi de yine aynı kanun ile merkez ilçe olan yerler arasındadır. Nüfus bakımından Van şehrinin 3. büyük ilçesidir.
Erciş - Antalya arası toplam 1511 kilometre. İki konum arasındaki otobüs yolculuğu 1 gün 1 saat 30 dakika sürüyor.
Erciş TDK sözlük anlamı şu şekildedir: isim Van iline bağlı ilçelerden biri.
1986 yılında Rize'nin Çayeli ilçesinde doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini sırasıyla Kaptanpaşa İzzet Akçal İlköğretim Okulu ve Çayeli Vakıfbank Lisesinde tamamladı.
Selçuklu ve Osmanlı Dönemi
11. yüzyıldan itibaren Türkmenlerin yerleşmeye başladığı Van Gölü havzası, önce Selçuklulara, sonra da İlhanlılara, Celayirîlere, Karakoyunlulara ve Akkoyunlulara yurt olmuştur. 1500 yılından itibaren şehir büyük ölçüde Osmanlı-Safevi kapışmasına sahne olmuştur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri