Akçağaç şurubu ya da özütü vanilya yerine kullanabileceğiniz mükemmel bir ekstredir. Hamurişi tariflerinizde kolaylıkla kullanabilirsiniz. Ancak burada da miktar çok önemli.
Vanilya yoksa ne kullanılır? Vanilya yoksa alternatif olarak sadece akçaağaç özütü veya şurubu kullanabilirsiniz. Ölçü olarak önerim eğer tarifinizde şeker varsa 1 tatlı kaşığından fazla koymamanız yönünde.
Vanilya Şurubu İçin:
Şeker bal rengi alınca içine kalan şekeri ve sıcak suyu ekleyip karıştırın. Şeker eriyip kaynamaya başlayınca ateşin altını kısın, vanilya çubuğunun tohumlarını ve kabuklarını tavaya ekleyip 2-3 dakika da kısık ateşte birlikte pişirin.
Vanilya özütü yerine diğer bir alternatif ise badem ve limon. Yine kurabiye ya da keklerde kullanabileceğiniz badem ya da limonu rendeleyebilir ve benzersiz bir lezzet elde edebilirsiniz.
Vanilya özütü mutfakta kullanılır. Bu ürün tatlı ve aromalı yani kokulu bir ürün olduğu için daha çok tatlı yapımlarında yer alır. Kek, kurabiye ve muhallebi gibi tatlılarda vanilya özütüne yer verilebilir. Aynı zamanda vanilya özütü bazı kozmetik ürünlerin yapımında da kullanılır.
İlgili 20 soru bulundu
Vanilya çubuklarını cam bir şişe ya da küçük bir sürahiye dik olarak yerleştirin. Üzerine votkayı döküp kapağını sıkıca kapatın. Alkollü bir solüsyon olan karışımı, serin ve karanlık bir ortamda en az 8-10 hafta kadar bekletin. Aralarda çalkalamayı unutmayın, şişenin kapağını açmayın.
Merhaba, vanilya koymasanızda olur ama kabartma tozu koymazsanız kabarmazki. Eğer az kabarsın derseniz 2 yumurtalı keke 1/2 paket kabartma tozu koyabilirsiniz.
Eğer kısa boyda bir şişe kullanıyorsanız vanilya çubuklarını şişeye sığacak şekilde enlemesine ikiye de kesebilirsiniz. Üzerine votkayı dökün, kapağını kapatın ve güneş görmeyen bir yerde aklınıza geldikçe sallamak suretiyle 2 ay boyunca bekletin. Bu süre içinde karışım koyulaşacak ve aroması derinleşecektir.
Vanilini çöreklerde, süt ve hamur tatlılarında, kurabiyelerde, pastalarda ve keklerde lezzet vermek amacı ile kullanabilirsiniz. Bu tariflerde malzemelerde yazan vanilya yerine vanilin kullanabilirsiniz.
En İyi Cevap. Vanilya muhallebi ve tatlilara sadece aroma katmak için yani koku vermek için koyulur, olmazsa olmaz değildir.. Ama tarçın seviyorsanız kokusundan dolayı tarçın ekleyebilirsiniz.
Vanilya Şurubu ne işe yarar? Temelde aroma verici olarak tercih edilen vanilya baharatının yoğun bir şekilde sunulduğu şurup versiyonu kullanım kolaylığı sunar. Bu sayede tatlı aromalar katılması planlanan tariflerde pratik bir şekilde aroma verme işine yarar.
Vanilya şurubu 700 ml değerinde olan ideal boyutu sayesinde müşteriye uzun süreli bir tüketim olanağı sağlar. Şeker içermediği için oldukça sağlıklıdır.
Vanilya Şurubu, en pahalı nitelikteki zirai ürünlerden olan vanilyadan yapılmaktadır. Vanilya şurubunu uzun süre boyunca saklamak mümkün olmaktadır. Vanilya şurubu hamur işlerinde sık sık kullanılmaktadır.
Unlu karışımlarda kabartma tozu kullanmak istediğinizde karbonata da ihtiyacınız olacak. Bu yöntemi denemek için yarım su bardağı ayranın içine 1 çay kaşığı karbonat ekleyin ve karıştırın. Bu karışım size 1 paket kabartma tozunun etkisini sunacaktır.
Sıvı vanilya yerine ne kullanılır? Vanilya özütü yerine diğer bir alternatif ise badem ve limon. Yine kurabiye ya da keklerde kullanabileceğiniz badem ya da limonu rendeleyebilir ve benzersiz bir lezzet elde edebilirsiniz.
Vanilya özütü
Bu doğal aroma, tariflerinizin lezzetini zenginleştirmek için idealdir. Özellikle çikolatalı mus tariflerinde şekerin yerine kolaylıkla kullanılabilir.
Akçağaç şurubu ya da özütü vanilya yerine kullanabileceğiniz mükemmel bir ekstredir. Hamurişi tariflerinizde kolaylıkla kullanabilirsiniz. Ancak burada da miktar çok önemli. Eğer tarifiniz de şeker yoksa miktarı çoğaltabilirsiniz.
Vanilin ile vanilya aynı amaç için kullanılsa da aynı ürün değillerdir. Vanilya bitkilerden elde edilen doğal bir aromadır. Vanilin ise tam tersine kimyasal yapılı bir üründür. Vanilinin sadece %2'si vanilyadan elde edilir.
İkiye ayırdığınız vanilya çubuğunun içerisinden yine bıçağın sivri ucu yardımıyla vanilya çekirdeklerini sıyırın. Sıyırdığınız vanilya çekirdeklerini şekerin içerisine aktarın. 1 adet vanilya çubuğu için 200 gram şeker kullanmanız yeterli. Şeker ve vanilya çekirdeklerini güzelce karıştırın.
Vanilya büyüleyici bir notadır çünkü çok basit veya çok gurme kokabilir. Gerçek vanilya özütü, kremsi, pudramsı ve ince çiçek notaları kokar ve rahatlatıcı bir yönü vardır. Uzmanlar, vanilyanın gerçekten evrensel bir koku olduğu için hep zirvede kalacağını söylüyor.
Biraz da cazibe: Vanilya katkılı turunçgil parfümü
İdeal karışımı veriyoruz. 15 damla vanilya yağı, 10 damla portakal yağı, 5 damla bergamot veya tarçın yağı. Hepsini karıştırıp, kullanmanız yeterli.
1- Vanilya Kavurmak:
Bir paket vanilyayı bir tava içerisine koyup kısık ateşte kavurun,vanilya kavruldukça mis gibi vanilya kokusunu etrafa yayılacaktır.
En İyi Cevaplar. Vanilyanin zaten keke herhangi bir katkısı olmuyor. Sadece aroma vermesi açısından kullanılan yardımcı bir madde. Vanilyasiz kek de olur.
Yoğurt aslında birçoğumuzun da hakim olduğu üzere kek daha tok ve nemli bir kıvam verir. İçi hafif ıslak, daha yoğun kıvamlı keklerin harcında mutlaka yoğurt kullanılır. Yoğurt, kekin içindeki yağ ile buluştuğunda keke o ıslak dokusunu kazandırır. Daha az yağlı bir tat hissedilmesini de sağlar.
Son olarak: kabartma tozu kekin kabarmasında oldukça önemlidir. Elinizde kabartma tozu yoksa bir tatlı kaşığı kadar karbonata limon suyu dökerek, aktif hale getirebilir ve kekinizin hamuruna ekleyebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri