Halk arasında iğne tedavisi diye bilinen yöntem çoğunlukla kılcal varisleri tedavi etmek için kullandığımız bir yöntemdir. Tıbbi adı SKLEROTERAPİ'dir. Bu yöntemde genişlemiş, dejenere olmuş damar içine bazı özel solüsyonlar enjekte edilerek damarın iç yüzeyi tahriş edilir.
Skleroterapi kılcal, orta boy ya da büyük bir varise ince bir iğne ile girip, ilaç vererek o damarın kurutulması ya da yok olmasını sağlayan tedavi yöntemidir. Sklero=kurutma, yok etme; terapi=tedavi anlamına gelir. Diğer bir adı variste iğne tedavisidir.
İğne tedavisi genellikle lokal anestezi altında yapılır ve yaklaşık 20-30 dakika sürer. İşlem sonrasında, hastanın birkaç gün boyunca varisli bölgeyi sıkı bir bandaj veya sıkı giysiyle sararak desteklemesi önerilir. Ayrıca, birkaç hafta boyunca ağır egzersizlerden kaçınılması önerilir.
Beklentiniz öncelikle sağlığınız ve damarlarınızın korunması ise ; mikro cerrahi önünüzde ki tek seçenektir. Konforlu ve risksiz bir yöntem istiyorsanız ; endovenöz lazer, radyofrekans ablasyon yine mikro cerrahi bir seçenektir.
Lazer tedavisi etkinliği %95 ile %100 arasındadır. Çok küçük bir hasta grubunda ek tedavi gerekir. Sonuç olarak bir tedavi seansı ya da fazlası yapılarak varislerin tümü kesin olarak yok edilir. Yani sonuçta tüm büyük varislerin kaybolma oranı %100 dür.
İlgili 27 soru bulundu
Düzenli olarak egzersiz yapmak, bacak kaslarını güçlendirerek kan dolaşımını iyileştirir. Yürüyüş, bisiklet sürme ve yüzme gibi düşük etkili egzersizler varis sorununun çözümüne faydalı olur.
Varisden kurtulmak mümkündür. Doğru tanı ve doğru haritalama ile sorunun temeline yönelik bir tedavi ile varis tedavi olur ve tekrarlama ihtimali minimuma indirilir. Varisle yaşamak bir zorunluluk olmamalıdır.
İç toplardamar ve dış toplardamar olmak üzere iki çeşit varis bulunmaktadır. Buna göre hangi varis çeşidinin daha tehlikeli olduğu da merak edilen önemli konuların arasında yer alır. iç toplardamarda oluşan varisler insan sağlığı açısından daha riskli olduğunu söyleyebiliriz.
Bilimsel çalışmalar sonucu ortaya konulmuş olan varis ilaçlarına örnek üç marka vardır. Daflon Tablet ve Doxium Kapsül ve Venoruton Forte bu ilaçlardır.
Günümüzde kullanılan varis tedavisi yöntemlerinin çoğu sosyal güvenlik sistemi ve özel sağlık sigortaları tarafından ödenmektedir.
Varis tedavisinde kullanılan skleroterapi yöntemi lokal anestezi altında ameliyathane şartlarında hastaya herhangi bir kesi yapılmadan ultrasonografik destekle yapılarak damar içinden ilaç verilerek tamamlanır. Ameliyatsız varis tedavisi sonucu kişi 2-3 saat istirahat sonrasında ayağa kalkarak, eve gidebilir.
İşlem sonrası iki hafta boyunca günde 30 dakika boyunca orta tempoda yürüyüşler yapmanız önerilir. İşlem sonrasında ilk hafta boyunca ağırlık kaldırmayın, ağır aerobik egzersiz yapmayın ve sıcak banyo ya da hamama girmeyin.
merhaba lazer ile varis tedavisini devlet sgk karşılıyormu masrafı varmı teşekkürler. Merhaba SGK karşılamıyor maalesef.
Varis hastalarının çoğu bu durumun geçici olduğunu düşünmektedirler. Ancak varis kendiliğinden ne yazık ki geçmez. Varis nasıl geçer sorusuna karşı aslında en güzel cevap tedavi edilmediği müddetçe mümkün değildir demektir.
Beslenme olarak bol bol su içmeyi öneriyoruz, acılı ve baharatlı yiyecekleri fazla önermiyoruz. Çünkü varisin gelişimini artırabiliyor. Onun yerine daha lifli gıdalar tercih edilmeli.
KADINLARDA HORMONAL DEĞİŞİMLER VARİSE NEDEN OLUYOR
Tüm bunlar dışında; genetik faktörler, obezite, kabızlık, ileri yaş, uzun sürede ayakta ve ya sabit pozisyonda durma, bacak yaralanması, yüzeysel toplardamar iltihabı ve doğumsal sorunlar varis oluşuma neden olabilmektedir.
CEAP 4 dediğimiz 4. evre varis hastalarının ne yazık ki hastalığı geri çeviremediğimiz evresi. Bundan sonra çok ufak travmalarla, kaşıyarak ya da çarparak bileğe gelen küçük bir darbede yara açılabiliyor. Ki bu hastalığın son aşaması oluyor.
Varis, toplardamar içindeki kan basıncının yükselmesi nedeniyle ortaya çıkar. Fazla kilo, uzun süre ayakta kalmak veya oturmak, ilerleyen yaş, genetik yatkınlık varise neden olan faktörlerdir. Güven Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Bölümü Uzmanları, varis hakkında bilgi verdi.
Aslına bakılırsa egzersiz varise sebep olmamakla kalmayıp varise iyi bile gelir. Özellikle yüzme, yürüyüş, koşu gibi bacak kaslarımızı çalıştıran egzersizler kişi için önemli ve faydalıdır.
Varis oluşmasını önlemek için fazla kilolardan kurtulmanız gerekir. Fazla kilo, karın içi basıncı arttırdığından dolayı varise sebep olabilir. Zayıflamak, oluşan varisi tam olarak tedavi etmese dahi varis sebebiyle meydana gelebilecek birçok diğer sağlık sorununun önüne geçebilirsiniz.
Varis hastalarında bacak ağrısı ve şişliği gibi yakınmaları azaltırlar. Bunun yanında varis çorapları, toplar damarların içindeki kapakçıkların bozulmasına bağlı olarak toplar damarda kanın geri kaçtığı (venöz yetmezlik) bir hastada var olan durumu düzeltmez ve varislerin yok olmasını da sağlamazlar.
Sarı kantaron yağı, romatizmal ağrıyı hafifletir, şişme, morarma ve varisli damarların neden olduğu sorunlara yardımcı olur. Sarı kantaron yağı ile masaj ağrılı kaslar, romatizma, siyatik, lumbago, varis için de kullanılır.
Varis tedavisinde hacamatın hiçbir faydası yoktur. Aksine çok zararı vardır. Yaptırılmaması gerekir. Varis bacak toplardamarlarının yapısının bozulması ve damarların içinde kirli kanın birikmesinden kaynaklanan bir hastalıktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri