fakat salatalık dibe batmıyor en güzel dibe nasıl sabitlerim salatalığı ? Selam; dibe batırmak için bir dilim salatalığı çay kaşığından geçirip akvaryuma bırakmanız yeterli olucaktır. İplik ve ağırlık(çay kaşığı gibi) kullanarak salatalığı istediğiniz derinlikte sabitlemeniz mümkün.
Merhaba önce güzelce suyla yıkayın ve soyun. Sonra ortadan ikiye bölüp çatal veya kaşık gibi dibe batmasını sağlayacak birşey saplayın bu şekilde balıklarınza akşam öğünü olacak şekilde balıklar açken verebilirsiniz.
Salatalık çoğu balık için vazgeçilmez bir yem ve genelde cüce vatozlara verilir.Salatalığın iç-sulu kısımlarını yerler.Bir vida yada kurşun gibi bir ağırlıkla dibe batması sağlanabilir.Akvaryumda 3-4 saatten fazla bekletilmesi suyunuzu bozar.
Otçul türler için beslenme genelde bitkisel cüce vatoz yemleri olarak tablet yemler ve pul yemler ile yapılır . Ayrıca arada bir sebze verilmesi de çok faydalıdır . Kırmızı biber, kabak , salatalık, haşlanmış ıspanak veya havuç en sevdikleri sebzelerdendir.
Vatoz lar yüksek oranda bitkisel beslenen canlılardır.Salatalık dilimleyip akvaryuma atmanızda bir sakınca yok afiyetle yiyecektir.
İlgili 19 soru bulundu
Vatozlar solucanlar, istiridye ve karides gibi dipte yaşayan canlıları yer. Tatlı su vatozları da bölgesel olarak değişmekle birlikte genellikle böcekleri yer.
Solunum sistemleri diğer balıklardan farklılık arz eder, yanlış hatırlamıyorsam solungaç sayıları da diğer balıklara göre farklıdır. Corry ve vatoz türleri yüzeye çıkıp hava alıp dibe iniyorlar. Aynı yunuslar gibi. Bu yüzden düşük oksijenli sularda yaşayabiliyorlar.
Vatoz balıkları; hem otçul hem de etçil balıklardır. Bununla birlikte başka balıklardan arta kalan ve dibe çöken yemler ile beslenmektedirler. Ağız kısmı düz olduğundan dipten yem yemektedirler. Akvaryumda yetiştirilen vatozlar; akvaryum camına ve taşlara yapışıp, bu kısımdaki yosunları tüketmektedirler.
Kabak ve salatalık vatozlar için son derece faydalı bir besindir. Salatalık veya kabağı ortadan ikiye kesin, dibe batması için ortasından çay kaşığını geçirin. Tek dikkat edeceğiniz nokta; akvarymunuzda uzun süre bekletmeyin.
Vatoz balıkları bitkileri yemez sadece bitki üzerindeki yosunları yer.
Sebzelerin Hazırlanması
Çiğ olarak verilebilecek sebze ve meyveler; muz, bal kabağı, armut, elma, havuç, patates ve tatlı patatestir. Bunların hepsi balıklara küçük parçalara ayrılarak verilmelidir.
Balıklar, taze besinleri daha çok severler. Özellikle hızlı ve sağlıklı büyümeleri bakımdan da taze olması önemlidir. Ayrıca balıkların en sevdiği besinler karides ve solucan olmaktadır. Bu besinlerin ara sıra kuru yem yerine verilmesi önemlidir.
Musluk suyu akvaryum suyu değildir
Akvaryuma musluk suyu yoluyla getirilen kirleticiler, örneğin klor ve bakır, kurşun veya çinko gibi ağır metaller ilk adımda genellikle solungaçlara ve balığın derisine zarar verir.
Kalitesinden emin olunmayan suyun akvaryuma koyulmadan önce dinlendirilmesi zorunluluğunun nedeni, klorun oda sıcaklığında uçmasını sağlamak başka bir deyişle kloru sudan arındırmaktır2.
Eğer balığınız ölecek gibi duruyor,yanyan yüzüyor, ters dönüyor, anüse asılı dışkı var, karnı şiş duruyor ve hiç dışkı çıkarmıyorsa kabız olmuş demektir.
Tuz da vatozları etkileyen bir faktördür eğer tuz atıyorsanız akvaryumunuza vatoz ölümleri kaçınılmaz olacaktır. Akvaryumunuzda yosunlaşma fazla olmuyosa vatozlar için bitkise dip yemi kullanın.aç kaldığında balığın bağışıklığı azalır ve hasta olup ölür.
Aynı zamanda akvaryumun temizlik görevlileri olarak bilinen vatoz balıkları arasında anavatanı Güney Amerika'nın Amazon nehri olan Cüce Vatozlar, akvaryumların en bilinen canlılarından biri.
Yetişkin vatozlar 1 aya yakın aç durabilir, bu süre sonunda zayıflarlar ve bağışıklıkları düşer. 1 hafta aç kalmaktan ise etkilenmezler. Yavru vatozlar açlığı daha az tolare edebilir.
Tatlı ve tuzlu sularda yaşamasının dışında akvaryumda da yaşayabilen türleri mevcuttur. Akvaryumda yaşayabilen vatoz balığı türlerine bakıldığında cüce vatoz, leopar vatoz balığı, borneo kelebek vatoz balığı ilk sırayı alanlardandır.
Sonuçta erkek vatoz yumurtalara bakarken ortalama 20 gün küpü hiç terketmiyor, hiç bir şey yemeden dayanabiliyor bildiğim kadarıyla. Biraz zayıflıyor ama bir şey olmuyor. 15 günde, giderken biraz da tablet yemlerden atarsanız bir sıkıntı çıkmadan dayanabilmeleri lazım bence.
Vatoz Balığı Nerede Yaşar? Bu tür balıklar ılık veya soğuk denizlerde yaşarlar. Birçok türü bulunan bu balıkların deniz dibindeki kum ve çamurlarda yaşadığı bilinir. Tatlı ve tuzlu sularda yaşayan bu tür balıklar, okyanuslarda sıklıkla karşılaşılır.
Bitki ve vatoz bulunan tanklarda tuz kullanılmaz.
Birçok akvaryum balığı gece bizler gibi uyur. Bu yüzden dinlenmelerine izin vermek gerekir. Vatoz balıkları ise bunun tam tersini yapar. Yani gündüzleri uyurken, geceleri beslenirler.
Balık türlerinin uyku alanları ve uyku saatleri farklılık gösterir. Örneğin beta balığı ışıklar kapanınca uyurken, vatozlar gündüz uyur. Papağan balığı geceleri kuma gömülerek uyurken, Japon balıkları gece karanlıkta uyumayı sever ve kuytu köşeleri tercih eder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri