VDSL ise (Very-high-bitrate Digital Subscriber Line), ADSL'den çok daha yüksek hızlara (5 kat daha fazla download ve 10 kat daha fazla upload) olanak verir. Sinyalin güçlü olarak aktarılabildiği noktalarda 100 Mbps'ye kadar hıza ulaşılabilir.
VDSL2 kullanılarak 250 Mbps hıza ulaşılabiliyor. VDSL kullanılarak ise 100 Mbps hızla aktarım yapılabiliyor. İnternet kullanımı sırasında hız testi yaparak, VDSL veya VDSL2 standardı ile maksimum hangi hız seviyesine çıktığınızı ölçebilirsiniz.
Hattınız, VDSL hızlarını destekliyorsa 100 Mbps'e kadar download, 8 Mbps'e kadar upload hızı sunuyoruz. ADSL teknolojisi kullanılıyorsa 16 Mbps download, 1 Mbps kadar upload hızı alabiliyorsunuz.
ADSL internet hizmeti 16 Mbps oranına kadar bant genişliği sağlar.
İyi bir internet deneyimine sahip olmak için belli bir hız limiti bulunmaz. Bu noktada ise genellikle 50 mbps ile 100 mbps hız aralığı oldukça iyidir.
İlgili 22 soru bulundu
“İnternet hızı kaç mbps olmalı?” sorusunun yanıtı kullanım alışkanlıklarına göre farklılık gösteriyor. Ancak bununla beraber ortalamanın üzerinde bir internet kullanımı için hız limiti önemli. Genel anlamda 50 mbps ile 100 mbps arasındaki hız, iyi bir internet deneyimine imkan veriyor.
İnterneti kullanacak kişilerin sayısına ve bu kişilerin internet kullanım miktarlarına bağlı olarak 35 Mbps hız limiti yeterli olabilir. İşyeri, okul, online oyun, canlı yayın ve görüntülü konuşma için bu hızda bir internet paketi satın almanız, büyük ihtimalle ihtiyacınızı karşılar.
Hız da fiber ile VDSL farkı arasında. Fiber internet kullanımı ile VDSL internet ile ulaşılan hızdan 10 kat daha fazla hıza ulaşılabilir.
Megabit cinsinden ifade edilen bu veri sayısı standart bir hız birimidir. ADSL modemler maksimum 24 Mbps bağlantı hızına ulaşırken, VDSL modemlerde bu sayı 125-150 Mbps arasındadır. İnterneti en hızlı şekilde kullanmanıza imkan sağlayan fiber destekli modem ise 1000 Mbps yani 1 Gbps hıza kadar çıkabilir.
VDSL ise fiber optik hatlar üzerinden veri aktarımı sağlar ve ADSL'e göre daha yeni bir teknolojidir. VDSL'in bu özelliği, ADSL'e nazaran internet erişimi konusunda onu çok daha hızlı kılar.
Hayır etkilemez. Kablosuz kullanımı etkileyebilir ama onda da uçurum gibi kadar fark olmaz.
VDSL İnternet Bağlantısı İçin Telefon Hattı Şart Mı? Hayır, VDSL internet bağlantısı için telefon hattı şart değildir. Ev veya iş yerinizde sabit telefon hattı bulunmasa bile bölgeye gelen bir bağlantı altyapısı mevcuttur.
DSL modemler maksimum 24 Mbps, VDSL modemler ise 150 Mbps bağlantı hızlarına ulaşabilirken, fiber uyumlu modemler bunların oldukça üstünde, 1000 Mbps gibi etkileyici hızlara çıkabilir. Fiber uyumlu modemlerle telefon hattına ihtiyaç duymadan internet bağlantısı kurulumu sağlanabilir.
ADSL VDSL kablo farkı bulunmuyor. İkisi de kullanıcılara bakır kablolar ile ulaştırılıyor. VDSL ADSL farkı, VDSL teknolojisinde fiber kabloların da yer almasından kaynaklanıyor. Fiber kablolar ile kişilere sağlanan internet hızında bir kayıp yaşanması engelleniyor.
VDSL internet ve fiber internet hizmeti arasında temel olarak altyapı farkı vardır. Bu nedenle de VDSL bir modem fiber internet bağlantısı için kullanılamaz. Optik kablolardan neredeyse ışık hızında gelen sinyaller, VDSL modemlerde veri kaybı yaşanmadan elektronik sinyallere dönüştürülemez.
VDSL ise (Very-high-bitrate Digital Subscriber Line), ADSL'den çok daha yüksek hızlara (5 kat daha fazla download ve 10 kat daha fazla upload) olanak verir. Sinyalin güçlü olarak aktarılabildiği noktalarda 100 Mbps'ye kadar hıza ulaşılabilir.
VDSL Altyapı Nedir? VDSL, çok yüksek bit hızlı dijital abone hattını ifade eder. Yüksek hızlı İnternet sağlamak için telefon hattınızda bakır teller veya fiber optik kablolar kullanır. VDSL, sektördeki en hızlı indirme ve yükleme hızlarından bazılarına sahiptir.
VDSL (Very High Speed Digital Subscriber Line) internet hizmeti ise çok yüksek hızlı dijital abone hattı anlamına gelmektedir. VDSL internet, bakır kablo altyapısını kullanır. Yönlendirici, omurga, Switch gibi ağ cihazları üzerinden evlerimize kadar gelen VDSL, veri ve ses aktarımı yapar.
Aslında VDSL teknolojisi de yukarı da bahsettiğimiz üzere ADSL ile aynı amaç için geliştirilmiş bir teknolojidir. Ancak çok çok daha güçlüdür. Veriler yine bakır kablolar üzerinden iletilse de bu teknoloji kabloları çok daha verimli kullanır. Verimli kullanılması demek aslında kullanıcılar için hız demek.
Megabit olarak da bilinen Mbps hızı, internetin ne kadar etkin ve akıcı olduğunu gösteren yapılır. 24mbps üzerinden ise 1 dakika içerisinde 180 MB indirme olanağı elde edilir. Bunun da iyi bir rakama tekabül ettiğini söylemek mümkün.
Birçok nedenden dolayı internet bağlantınızın ve modeminizin VDSL olup olmadığını merak ediyor olabilirsiniz. Bunu anlamanın en kolay yolu ise internet hız testi uygulamak. İnternet hız testi yaptığınızda toplam hızınız 20 Mbps seviyesinin üzerinde çıkıyorsa, evinizde bir VDSL bağlantısı olduğunu söyleyebiliyoruz.
16 Mbps'lik İnternet hızı ile saniyede 2 MB indirme yapmak mümkündür. 24 Mbps'lik İnternet hızı ile saniyede 3 MB indirme yapmak mümkündür.
Bu açıdan 8 Mbps hız, çoklu kullanımlar için pek uygun olmadığını, özellikle vurgulamak gerekiyor. - İnternete sürekli veri yükleyenler, video, fotoğraf, gönderi vb. aktarımlar yapanlar ile online oyun oynayanlar, upload hızına daha çok ihtiyaç duyuyor. Bunun için upload hızının en az 10 Mbps olması öneriliyor.
24 Mbps hız ile Netflix, HBO ve benzeri uygulamalardaki dizi, film, belgesel ve benzeri kategorilerdeki yapımları full HD görüntü kalitesinde rahat bir biçimde izleyebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri