Faruk Yurdoğlu dedi: Destekler hocam. USB 3.0 Portun 2.0 desteklemesi gibi düşünün.
Altyapının uygun olduğu bölgelerde bulunan ev ve iş yerlerinde yüksek veri transfer hızından faydalanmak isteyenler de VDSL2 modem çeşitlerini tercih eder. Bu modemler, aynı zamanda ADSL, VDSL ve fiber altyapı bölgelerinde de kullanılabilir.
Yüksek hızda internet sağlayan bu iki teknoloji arasında ince farklılıklar olduğunu söylemek mümkün. VDSL VDSL2 farklı, VDSL2 teknolojisinin daha yüksek bir bant sunmasından kaynaklanıyor. VDSL2 kullanılarak 250 Mbps hıza ulaşılabiliyor. VDSL kullanılarak ise 100 Mbps hızla aktarım yapılabiliyor.
Hem simetrik hem asimetrik olarak imkân tanıyor, ve 30 MHz kapasitelik bir kablo üzerinde 200 Mbit/s'ye kadar bant sağlayabiliyor. VDSL2'nin verebileceği hız çok hızlıca mesafeyle iniyor. Kaynakta teoride 250 Mbit/s olabilirken, 500m mesafeyle 100 Mbit/s'ye kadar düşüyor, ve 1 km mesafede 50 Mbit/s'ye düşüyor.
Hayır VDSL hatta ADSL modem çalışmaz. Hayır sorun yaşamazsınız. Binada iç tesisat yok sanırım, kablo bir yere kadar ücretsiz sonrasında metre başına 3.5tl diye biliyorum.
İlgili 34 soru bulundu
İlk olarak, modem kutusu üzerinde VDSL etiketi veya logosu olup olmadığına bakabilirsiniz. Eğer VDSL uyumlu bir modem satın alıyorsanız, genellikle bu modemlerin kutusunda bu bilgi yer alacaktır. Ayrıca, modem marka ve model numarasını araştırarak, ürünün VDSL uyumlu olup olmadığını doğrulayabilirsiniz.
VDSL hizmeti alabilmeniz için oturduğunuz sokakta VDSL altyapısının olması gerekir. Eğer ADSL altyapısı varsa ancak ADSL modem ile internet hizmeti alabilirsiniz. Bu hatta VDSL modem takarsanız VDSL internet hizmeti almanız mümkün değildir.
Fiber internet kullanımı ile VDSL internet ile ulaşılan hızdan 10 kat daha fazla hıza ulaşılabilir. VDSL internet kullanırken, santrale yakınlık da oldukça önemli faktör. VDSL interneti kullandığını alan santrale ne kadar yakınsa, verim de o kadar artar.
VDSL ise (Very-high-bitrate Digital Subscriber Line), ADSL'den çok daha yüksek hızlara (5 kat daha fazla download ve 10 kat daha fazla upload) olanak verir. Sinyalin güçlü olarak aktarılabildiği noktalarda 100 Mbps'ye kadar hıza ulaşılabilir.
ADSL VDSL kablo farkı bulunmuyor. İkisi de kullanıcılara bakır kablolar ile ulaştırılıyor. VDSL ADSL farkı, VDSL teknolojisinde fiber kabloların da yer almasından kaynaklanıyor. Fiber kablolar ile kişilere sağlanan internet hızında bir kayıp yaşanması engelleniyor.
VDSL2 ise VDSL'in geliştirilmiş versiyonu olan ikinci jenerasyonudur. Diğerlerinde olduğu gibi VDSL2'de bakır kablo altyapısını kullanır fakat müşterinin binasındaki telefon kutusuna kadar fiber kablo çekilir. Ya da fiber kablo sokak başındaki kutuya kadar gelmektedir.
VDSL (Very-high-bitrate Digital Subscriber Line), ADSL'den çok daha yüksek hızlara (5 kat daha fazla download ve 10 kat daha fazla upload) olanak verir. Sinyalin güçlü olarak aktarılabildiği noktalarda 100 Mbps'e kadar hıza ulaşılabilir.
ADSL ve VDSL Arasındaki Farklar
VDSL teknolojisinin bant genişliği çok daha yüksektir. Ancak bir dezavantaj olarak VDSL teknolojisi ADSL teknolojisine göre daha maliyetlidir. ADSL ve VDSL desteği sunan modemler farklılık gösterebiliyor. Bazı modemler sadece ADSL modem olurken bazılar her iki bağlantı türünü destekler.
Hayır etkilemez. Kablosuz kullanımı etkileyebilir ama onda da uçurum gibi kadar fark olmaz.
VDSL internet ve fiber internet hizmeti arasında temel olarak altyapı farkı vardır. Bu nedenle de VDSL bir modem fiber internet bağlantısı için kullanılamaz.
ADSL modem G.992.1 teknolojisini destekliyor ise 8 Mbps'ye kadar hızlar için en iyi performansı gösterir. Ancak G.992.3 teknolojisi, daha yüksek hızlar için daha iyi performans gösterir. ADSL modemlerin 24 Mbps'ye kadar hızlara ulaşmasını sağlar. ADSL modemlerin hızını belirleyen bir diğer faktör de marka ve modeldir.
Birçok nedenden dolayı internet bağlantınızın ve modeminizin VDSL olup olmadığını merak ediyor olabilirsiniz. Bunu anlamanın en kolay yolu ise internet hız testi uygulamak. İnternet hız testi yaptığınızda toplam hızınız 20 Mbps seviyesinin üzerinde çıkıyorsa, evinizde bir VDSL bağlantısı olduğunu söyleyebiliyoruz.
VDSL modem, VDSL altyapısını destekleyen modem türüdür. VDSL ile 300 metreye kadar 55 mbps hıza, 1500 metreye kadar da 13 mbps hıza erişmek mümkündür.
DSL modemler maksimum 24 Mbps, VDSL modemler ise 150 Mbps bağlantı hızlarına ulaşabilirken, fiber uyumlu modemler bunların oldukça üstünde, 1000 Mbps gibi etkileyici hızlara çıkabilir. Fiber uyumlu modemlerle telefon hattına ihtiyaç duymadan internet bağlantısı kurulumu sağlanabilir.
Veri aktarım hızı, ADSL (Asymmetric Digital Subscriber Line) ve VDSL (Very High Speed Digital Subscriber Line) arasındaki temel farkı oluşturur. ADSL, asimetrik bir bağlantı olduğundan download (indirme) hızı upload (yükleme) hızından daha yavaştır. VDSL ise daha yüksek bir hızda veri aktarımı sağlar.
ADSL altyapıda 16 Mbps'ye kadar, VDSL altyapıda ise müşterinin altyapısına göre 100 Mbps'e kadar (100 Mbps dahildir) tüm hız paketleri verilebilmektedir.
VDSL İnternet Bağlantısı İçin Telefon Hattı Şart Mı? Hayır, VDSL internet bağlantısı için telefon hattı şart değildir. Ev veya iş yerinizde sabit telefon hattı bulunmasa bile bölgeye gelen bir bağlantı altyapısı mevcuttur.
CAT5 kablo alın. CAT5 içindeki Mavi ve Mavi Beyaz kabloyu kutudaki etiket takılı olan kabloya bağlayın. Diğer ucuna RJ11 jack çaktırıp modeme takın ve tamamdır.
VDSL modem, ADSL modeme göre daha hızlı ve daha gelişmiş durumdadır. Güçlü sinyali sayesinde kolay aktarım yapar. Aktarım yaptığı yerlere 100 Mbps'ye kadar hızlı bir ulaşım sağlar. VDSL modem özelliklerinden biri de 300 metreye kadar 55 Mbps hıza ulaşması ve 1500 metreye kadar ise 13 Mbps hıza erişebilmesidir.
VDSL teknolojisini destekleyen modem, modülasyon demodülasyon yöntemi ile sinyal işleme yapar. Bakır VDSL internete alternatif olarak ADSL, fiber internet ya da kablolu TV internet hizmeti sunulmaktadır. VDSL'in ADSL internet hizmetinden farkı temel olarak veri indirme ve yükleme hızıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri