Sevgili okurum. Devlet Memurları Kanunu çerçevesinde vekil imamlıkta geçen hizmet sürelerinin kazanılmış hak, aylık, derece ve kademenizde değerlendirilmesi mümkün bulunmamakta.
Bu çalışanlarımız disiplin hükümleri bakımından da 657 sayılı Kanun hükümlerine tabidir. Dolayısıyla Başkanlığımız bünyesinde görevlendirilen vekil imam-hatiplerimiz, asil memurlarla aynı şartlarda değerlendirilmektedir. Çeşitli zamanlarda çıkarılan kanunlarla bu personelimiz kadroya da geçirilmektedir.
7433 sayılı Kanun'un 1 inci maddesi ile 633 sayılı Diyanet İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun'a eklenen Geçici 20 nci maddesi kapsamında vekil imam-hatip ve vekil müezzin-kayyımlık sözlü sınavı sonucuna göre tercih yapmaya hak kazanan adaylar, tercih işlemlerini 19.05.2023 tarihinden itibaren 23.05. ...
f. Açıktan vekil olarak atanan imam-hatipler, Başkanlığımız teşkilatında veya diğer kamu kurum ve kuruluşlarında asli devlet memuru olarak atanmaları durumunda; 657 sayılı Kanunun değişik 74'üncü maddesi uyarınca muvafakat alınmasına gerek bulunmamaktadır.
(Vekil Öğretmenlik, Yedek Subay hizmeti Asteğmenliğe Nasp, Vekil İmamlık gibi) bu tarih yazılacaktır. Ayrıca 657 sayılı yasanın 4/B maddesi kapsamında (5510 S.K. 4/a kapsamında sigortalı olarak) başlama tarihi memuriyete ilk başlama tarihi olarak burada dikkate alınmayacak ve girilmeyecektir.
İlgili 43 soru bulundu
-vekil öğretmenlikte geçen süreleri tamamı değerlendirilmektedir. -Daire başkanının ek göstergesi 3600'dür. -4 yıllık yüksek öğretim mezunu ve 10 yıllık hizmet ile 1. derece daire başkanı kadrosuna 657 sayılı Kanunun 68/B uyarınca atanmanız mümkün bulunmaktadır.
8 Eylül 1999 tarihinden sonra yapmış olduğunu belirttiğiniz vekil öğretmenlik hizmeti sizi 5434 sayılı Kanun kapsamına dahil eder.
Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak dün olduğu gibi bugün de “Vekil İmam-Hatip” ve “Vekil Müezzin-Kayyım”ların kadroya geçmeleri için çabamız devam edecektir. Çünkü, kadrolu din görevlilerimiz gibi vekil imam-hatip ve vekil müezzin-kayyımlar, aynı okullardan mezun, aynı KPSS, DHBT ve mülakata katılmaktadırlar.
Bu şekilde yapılan hesaplamaya göre vekalet görevi yürüten bir vekil imamın maaşı aylık 10 bin 440 TL dolayındadır. Ülkemizde hesaplanan açlık sınırı ve asgari ücret hesaba katıldığında vekalet ücretinin ne denli düşük olduğu ortaya çıkmaktadır.
TÜİK tarafından 2024 memur ve emekli memur maaş zammı oranları açıklandı. Bu açıklamanın ardından imam maaşları 2024 yılında ne kadar oldu merak edildi. İmam maaşları 2024 Ocak ile aşağıdaki gibi olmuştur: 2024 Ocak zammı ile yeni imam maaşı 49,25 zam oranı ile 41.222,85 TL olarak belirlenmiştir.
a) Cuma günü ve dini bayramların birinci günleri ile diğer dini gün ve gecelerde haftalık izin kullanamazlar. Bu günler dışında olmak üzere haftanın bir gününde izinli sayılırlar.
Vekil İmam-Hatiplik için en az İmam-Hatip Lisesi mezunu olmak. Vekil Müezzin-Kayyımlık için en az lise mezunu olup hafız olmak. (İmam-Hatip Lisesi mezunu olanlar için hafızlık şartı aranmaz.) 22 yılı KPSS (DHBT) sınavından 60 (altmış) ve üzeri puan almış olmak.
İmamlık görevini Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı olarak memur statüsünde yapmış iseniz kıdem tazminatına hak kazanmazsınız. Ancak cemaat sizi aylık ücret karşılığında imam olarak çalıştırmışsa ve bu işten İş Kanunu'nda belirtilen herhangi bir haklı neden olmadan çıkartmışsa yine tazminat alamazsınız.
göreve başladığı tarihten ayın 14'üne (dahil) kadar maaşını çalışıp hak eder. Göreve başladığı tarihten sonra aybaşında (15'inde) maaşı peşin ödenir. (657 S. DMK-Madde 164) (Ücretsiz izin dönüşü göreve başlayan personel için de aynı işlem uygulanır.)
Personel hukukumuzca benimsenmiş bir kurum olarak vekâlet ise kamusal hizmetlerin sürekliliği ilkesi çerçevesinde Devlet faaliyetlerinin aksamasının önüne geçilmesi için sürekli ya da geçici olarak boşalan kadrolara üçüncü kişilerin vekil olarak atanması şeklinde tanımlanabilir.
üye olamazlar ve sendika kuramazlar." hükmüne yer verilmiştir.
İmam maaşları 2024 Ocak ayıyla birlikte ortalama olarak, en düşük imam maaşı 30.000 TL, en yüksek imam maaşı ise 42.000 TL'dir.
Paylaşılan en düşük Müezzin maaşı 28.800 TL iken, en yüksek ise 105.500 TL'dir.
İmamlar, hizmet verdikleri mescid ve camilerin vakıflarından maaş (vazife) almaktaydılar. Tayinleri genelde vakıf mütevellisinin teklifiyle gerçekleşirdi.
Diyanet İşleri Başkanlığı, kadroya geçmek isteyen vekil imam hatip ve müezzin kayyımlara kadro verilmesi için sözlü sınav yapacak. Müracaatlar, başvuru şartlarını taşıyan adayların bizzat kendileri tarafından 13.03.2023 - 27.03.2023 (saat 16:30) tarihleri arasında “sinav.diyanet.gov.tr” adresi üzerinden yapılacaktır.
Diyanet İşleri Başkanlığınca "2023 Yılı Vekil İmam Hatip ve Vekil Müezzin Kayyımlıktan Kadroya Geçiş Tercih Duyurusu" yayınlandı. Buna göre adaylar, tercih işlemlerini 19.05.2023 tarihinden itibaren yapabilecek.
gov.tr" adresinden alabileceklerdir. 📌 𝟮𝟬𝟮𝟮-𝗗𝗛𝗕𝗧 27 Kasım 2022 tarihinde yapılacaktır. 📌 Başvurular 7-17 Ekim 2022 tarihinde alınacaktır.
Vekil öğretmenlik süreniz dikkate alınsa da emeklilik yaşınız değişmiyor. Ancak hizmet sürenizi artırıyor. Vekil öğretmenlik sürenizi saydırabilirseniz, 25 yıllık fiili hizmet sürenizi 9 ay erken tamamlarsınız.
Bu itibarla, ilgili personelin vekil öğretmenlikte geçen hizmet süresinin kazanılmış hak aylığında sayılamayacağı mütalaa edilmektedir.
4C Sigorta Nedir? Birçoğunuzun aşina olduğu Emekli Sandığı, SGK'ya dahil olduktan sonra 4c adını aldı. 4c sistemi, devlet memuru olarak hizmet eden kadrolu çalışanları kapsar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri