Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Vergi Dairesi ne mezunu?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Vergi Dairesi ne mezunu?

1) Hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinin birinde en az lisans düzeyinde yüksek öğrenim görmüş olmak, 2) Devlet memuriyetinde en az on yıl hizmeti bulunmak, 3) Gelir idaresi grup müdürü kadrosunda en az üç yıl fiilen çalışmış olmak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Vergi dairesinde çalışmak için hangi bölüm okunmalı?

Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Bölümü

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kariyer.net

2 yıllık Maliye mezunu nerede çalışır?

2 Yıllık Maliye İş Olanakları

Mezunlar; Maliye ve Gümrük Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, Kamu İktisadi Teşebbüsleri, Devlet Planlama Teşkilatı, Mahalli İdareler, Belediyeler, Sayıştay ve diğer kamu kuruluşları ile bankalarda ve özel sektörün değişik kuruluşlarında iş bulabilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gelendostmyo.isparta.edu.tr

4 yıllık Maliye bölümü mezunu ne iş yapar?

Kamu kesiminde Maliye müfettişliği, hesap uzmanlığı, kontrolörlük; Hazine Müsteşarlığı ve Dış Ticaret Müsteşarlığında uzmanlık, kamu ve özel bankalarda müfettişlik; özel kesimde ise şirketler, vergi müfettişliği, mali müşavirlik ve serbest muhasebecilik, mali müşavirlik, belli başlı iş alanlarıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: anadolu.edu.tr

Maliye okuyan ne iş yapıyor?

İş olanakları arasında şunlar yer alır: Maliye Uzmanı: Kamu veya özel sektörde, bütçe yönetimi, vergi denetimi, finansal analiz ve raporlama gibi konularda uzmanlaşarak çalışabilirler. Muhasebe ve Finans Uzmanı: Şirketlerde finansal planlama, raporlama, bütçe yönetimi ve mali analiz konularında görev alabilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

Vergi Dairesi Nedir? | BADED Başkanı Abdullah Çavuş

İlgili 45 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Maliye mezunları ne kadar maaş alır?

eleman.net verilerine göre, Mali İşler Uzmanı 2023 yılında ortalama 25.400 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Mali İşler Uzmanı , Ocak 2023 yılında ortalama 20.240 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 12.452 TL maaş alıyordu.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eleman.net

Maliye okuyanlar biri hangi kpss'ye girer?

Maliye bölümü mezun adaylar, her yıl yapılan KPSS ALAN Sınavı puanıyla Gelir Uzman Yardımcılığı, Defterdarlık Uzman, Müfettiş, Denetçi ve Denetmen Yardımcılığı vb. mesleklerini icra edebilmektedirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yakinegitim.com

Maliye iş imkanı var mı?

Maliye bölümü öğrencileri iktisadi alanlarda geliştirdiği gibi hukuk alanında da bilgi sahibi yaparak çalışma yelpazesinin geniş olmasını sağlamaktadır. Maliye bölümü mezunu olan kişiler hem özel sektörde hem de kamuda iş bulabilmektedirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cnnturk.com

Maliye zor bir bölüm mü?

Zor bir bölüm ama bu zorluk bölümü seçmeye engel değil düzenli olarak çalışan insanların gayet rahat mezun olabileceğini düşünüyorum. Eğlenceli bir bölüm muhasebe ve hukuk alanın da doyum noktasına ulaşıyorsunuz. Maliyede sizi bekleyen en temel konu Vergi(tax)'dir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: anlatsin.com

Maliye mezunu kolay iş bulur mu?

Kpss'de yerleşme oranı yüzde 85..iş imkanlarıda sınırsız :) mezun olunca her türlü iş bulabilirsiniz :) Maliye bölümü bir İİBF mezunlarına oranla bir adım öndedir iş olanağı olarak.Bir işletme , iktisat mezunlarının yaptığı her işi yapar bir Hakim bile olabilir..

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: anlatsin.com

Maliye mezunu önü açık mı?

Hem kamu kurumlarında hem de özel sektörde görev yapma imkanları bulunur. Bölüm mezunları mezuniyet sonrasında maliyeci, ekonomist, muhasebe uzmanı, veri analiz uzmanı, mali danışman, mali denetimci, sigorta uzmanı, serbest mali müşavir, yeminli mali müşavir pozisyonlarında çalışma hakkını kazanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kariyer.net

Maliye mezunu ekonomist olur mu?

Dolayısıyla yukarıda yapılan açıklamalar neticesinde, 5393 sayılı Kanun çerçevesinde; Fakulte veya en az dört yıllık yüksek okulların ekonomi, iktisat, işletme maliye veya bankacılık-finans bölümlerinden mezun olanlar sözleşmeli ekonomist olarak çalıştırılabilecektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bekad.org

Maliye bölümünden dgs ile hangi bölümlere girilir?

Maliye bölümü mezunlarının dikey geçiş yapabilecekleri lisans programları;
  • Bankacılık.
  • Bankacılık ve Finans.
  • Bankacılık ve Finansman.
  • Bankacılık ve Sigortacılık.
  • Ekonomi.
  • Gümrük İşletme.
  • İktisat.
  • Kamu Yönetimi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: fbs.aksaray.edu.tr

Vergi Dairesi kaç puanla memur alıyor?

Başvuru şartları ve tarihine kadar merak edilen tüm detayları açıklayan kurum, adaylardan en az KPSS 70 puan şartı arıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: m.haber7.com

Vergi Dairesi memurları ne kadar maaş alır?

eleman.net verilerine göre, Vergi Memuru 2023 yılında ortalama 18.100 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Vergi Memuru , Ocak 2023 yılında ortalama 14.080 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 8.580 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eleman.net

Vergi dairesinde işe nasıl girilir?

İşe başlama/bırakma bildirimi üzerine vergi dairesince mükellefiyet tesisi işlemi gerçekleştirilir ve “Elektronik Yoklama Sistemi” üzerinden mükellef nezdinde yoklama yapılır. olmaması halinde ertesi gün, ➢ Diğer yoklamalar en geç bir ay, içinde sonuçlandırılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ivd.gib.gov.tr

Maliye bölümü mezunları bankada çalışabilir mi?

Bankacılık ve Finans, Bankacılık ve Sigortacılık bölümleri direkt olarak mesleğe yönelik eğitimleri almanızı sağlıyor. Bu bölümlere ek olarak; İktisat, İşletme, Ekonomi, Maliye ve Kamu Yönetimi gibi idari bilimler fakülteleri de bankacılık sektörü için mezun veriyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kuveytturk.com.tr

Maliye bölümü staj zorunlu mu?

Fakültemiz Bölümlerinde staj zorunlu değildir. Öğrencilerimiz istedikleri takdirde alanları ile ilgili Kamu Kurumu ve Özel işletmelerde bilgi ve becerilerini artırmak amacıyla isteğe bağlı olarak staj yapabilmektedirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: iibf.hitit.edu.tr

Maliye okumak için matematik şart mı?

Maliyede sizi kimse devasa bir matematik ile yüz yüze bırakmıyor aksine daha çok sözel bir bölüm ağırlıklı hukuk vergi kamu maliyesi vb sözel ve yorumsal dersleri kapsıyor.. Bir kaç vergi hesaplamaları için ise hesap makinesi kullanıyorsunuz sınavlarda dahil serbest oluyor..

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: anlatsin.com

Maliye mezunu hastanede çalışabilir mi?

Özellikle banka müfettişliği ve serbest muhasebecilik bunlar arasında en fazla görülenlerdir. Bölüm mezunları, Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarında Sosyal Güvenlik Kurumunda ve diğer kamu hastaneleri ve kuruluşlarında uzman yardımcısı ve yönetici adayları olarak istihdam edilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: iibf.ikcu.edu.tr

Maliye nedir 4 yıllık?

Bu bölümde öğrenciler, kamu harcamaları, vergilendirme, bütçe yönetimi, para politikası, finansal piyasalar, yatırım yönetimi ve risk yönetimi gibi konuları öğrenirler.Maliye mezunları, finans sektöründe, devlet kurumlarında, özel sektörde ve uluslararası kuruluşlarda çalışabilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sertifika.subu.edu.tr

Maliye mezunu nasıl memur olur?

Maliye Bölümü Mezunları Nasıl Memur Olur? Maliye bölümü mezunları için bir diğer alternatif, kamu personeli seçme sınavından aldıkları KPSS P3 puanı ile düz memur olarak atanmaktır. Çift yıllarda yapılan kamu personeli seçme sınavından alınan KPSS P3 puanı ile memur olarak atanmak mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: maliye.sakarya.edu.tr
Önceki makale
Polis lisesi kaç yaş sınırı?
Sonraki makale
Konya bataklık mı?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT