Vernikli ahşap üzerinde boyama yapacaksanız zımpara yapmanıza gerek kalmadan Cadence Very Chalky Mobilya Boyası ile uygulama yapabilirsiniz.
Vernikli kapınızı kolay bir şekilde beyaza boyayabilirsiniz. Kapınıza öncelikle zımpara yapmanız gerekiyor. Boyanın çok iyi tutması için 1 kat astar uygulaması yapıp 1 gün boyunca beklemelisiniz. Kapınızda vernik varsa hafif bir şekilde zımpara yapın ve pürüzsüz olmasını sağlayın.
Vernikli ahşap yüzeyleri koruyucu boyalar ile boyayabilmek mümkündür. Bu ahşap koruyucular yüzeyler üzerinde mat ve parlak bir görünüm oluşturur.
Boya tamamen kuruduktan sonra vernik uygulanabilir. Verniğin uygulanması, hem boyanın ömrünü uzatır hem de ona ekstra bir parlaklık ve koruma sağlar. Vernik, genellikle bir fırça veya rulo yardımıyla boya yüzeyine eşit bir şekilde dağıtılır. Verniğin tamamen kuruması için de belirli bir süre beklenmelidir.
İlgili 15 soru bulundu
Dolayısıyla vernikli mobilya üzerine önce zımparalama yapmanız gerekmektedir. Boya yapacağınız yüzeyin mükemmel görünmesini istiyorsanız zımparalama işlemini iyi yapmalısınız. İlk aşamada yüzeyin üzerindeki verniği iyi bir zımparalama çalışmasıyla çıkarmalısınız. Sonrasında yüzeye boya uygulayabilirsiniz.
Su bazlı vernikler genellikle iki kat olarak uygulanır. İhtiyaç hissedildiği taktirde 3 kat olarak da uygulanabilir. Katlar arasında yüzeyin kuruması için en az 2 saat beklenmelidir. Ev mobilya boyamalarında katlar arasında 1-2 gün beklenmesi tavsiye edilmektedir.
Ahşaptan Vernik Çıkarıcı Nasıl Kullanılmalıdır? Ahşaptan vernik çıkarıcı, vernikli mobilya veya ahşap yüzeye fırça yardımı ile fırçaya bastırmadan yüzeye tek sefer katman olacak şekilde fırçadaki vernik çıkarıcı bitene kadar sürülmelidir. Sürülen yerin üstünden tekrar fırça ile geçilmemelidir.
Su bazlı boya ile ahşap boyanır mı? Su bazlı olmayan tüm boyalarla vernikli veya verniksiz şekilde ahşabı boyaması yapabilirsiniz. Bunun için ilk önce su bazlı olmayan bir duvar boyası seçtiğinizden emin olmalısınız. Su bazlı boya konusunda ısrarcıysanız su bazlı akrilik boya tercih edebilirsiniz.
Zımparasız Mobilya Hangi Boya ile Boyanır? Zımparasız mobilya akrilik su bazlı boya çeşitleri ile boyanarak, en iyi sonucu verebilir. Zımparasız mobilya boyama işlemi yüzey alanın maddesine göre değişiklik göstermektedir.
Zımpara yapmadan boya yapmak için astar çekilmesi gerekir. En doğru astar, boyanız ile aynı cins olan astardır. Bir mobilyayı akrilik boya ile boyamak istiyorsanız akrilik astar, yağlı boya ile boyamak istiyorsanız sentetik astar, selülozik boya ile boyamak istiyorsanız selülozik astar kullanmak doğrudur.
Pencere ve Kapılar
3. ve 4. kat boyama isteğinde beyazın zıttı olarak görülebilen koyu ahşap renginin varyasyonu dikkate alınmaz. 1 kg yağlı boya ile kaç kapı boyanabilir sorusunun cevabı farklı olduğu için sadece 2 veya 3 kapı boyanabilmektedir.
Kapılar nasıl boyanır? Su bazlı ahşap boyasıyla kapılarınızı boyayabilirsiniz. Eğer kapılarınız vernikli ise önce zımpara yapılması gereklidir. Zımpara sonrasında kolaylıkla boya uygulama aşamasına geçilebilir.
Su bazlı genel maksatlı akrilik boyalar. Yağlı boyalar. Sadece vernikli ahşap koruyucular için üzerlerinde boya bulunmamalıdır. Ahşap sağlam olmalı veya önceden vernikli ahşap koruyucu ile boyanmış olmalıdır.
Vernik uygulanacak mobilya veya alan daha önceden işleme tutulmuş mu mutlaka bilinmelidir. İlk olarak yağ bazlı bir vernik uygulandıysa üstüne tekrardan yağ bazlı vernik uygulamak doğru olmaz. Daha iyi tutunması için su bazlı vernikler tercih edilmelidir.
KURUMA SÜRESİ :
23°C'de ve %50 bağıl nem oranında dokunma kurumasını 1-2 saatte, sert kurumasını 72 saatte tamamlar. Kimyasal dayanıklılığını kazanma süresi 7 gündür.
Vernikli mobilya nasıl boyanır diye merak ediyorsanız, önce verniği kazıyıp zımpara yapmanız gerekiyor. Bu yöntemden hariç olarak vernik üzerine tutan özel boyaları tercih edebilirsiniz.
Günümüzde ahşap boyama için akrilik boyalar daha sık kullanılmaktadır. Boyanın üzerine vernik kullanılması da önerildiği için boyadan sonra kullanmak üzere bir de vernik alınmalıdır.
MDF üzerine akrilik boya çalışması yapılabilir. Akrilik boyalar ile mdf üzerinde son derece başarılı çalışmalar elde edebilirsiniz. MDF boyama çalışmasına geçmeden önce malzeme listenizi eksiksiz hazırlamanız gerekmektedir.
Vernik sökücü metal ya da ahşap mobilyaların üzerine kullanılan bir üründür. Metal, ahşap, otomobil yüzeyi, eskimiş yüzeyler ve daha nice alanlarda vernik sökücü kullanmak mümkündür. Daha öncesinde vernik kullanılmış olan yüzeylerde, eskimiş ya da hatalı vernik uygulamalarında rahatlıkla vernik sökücü kullanılabilir.
Vernikler, su bazlı boyalar, sentetik boyalar, akrilik boyalar, hobi amaçlı boyalar, selülozik boyalar, sprey boyalar boya sökücü ile sökülebilir. Genellikle jel boya sökücü tercih edilir.
Bu noktada en kolay çözüm yolu vernik sökücü sprey kullanmaktır. Vernik sökücü ürünler aracınızın üzerindeki verniğin sökülmesine yardımcı olan solvent bileşenli kimyasal ürünlerdir. Vernik sökücü sprey, vernik yanıkları için özel geliştirilmiş bir formüldür.
Cevap: Her 3 metrekare için 1 lt. boya, 500ml vernik kullanılmalıdır. Örneğin boyanacak yüzeyin alanı (en x boy) 6 metrekare ise 2lt boya ve 1lt vernik gerekecektir.
Uygulamaya başlamadan önce, zeminin temiz ve pürüzsüz olmasına dikkat etmelisin. Kullanacağın yüzeye uygun bir fırça, sünger parçası ya da daha geniş yüzeyler için rulo ile vernikleme işlemini gerçekleştirebilirsin.
Taş vernik ısıya dayanıklıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri