Termostat ayar düğmesini 1'den 5'e doğru çevirdikçe soğutma derecesi artar. Kış aylarında enerji tasarufu sağlamak amacıyla buzdolabınızı daha düşük konumda çalıştırabilirsiniz. UYARI: Termostat düğmesini 1'den önceki konuma getirmeyin.
Eğer buzdolabı kısmında sıcaklık hissediyorsanız en soğuk ayar olan 1'e doğru çevirebilirsiniz. Yaz aylarında ise +2 derece ve -20 dereceye ayarlanması doğru olacaktır. 1, 2, 3, 4, 5 derece ayarlamalarının ne anlama geldiği hemen hemen bütün buzdolaplarında aynıdır.
Klasik iç kısımda yer alan buzdolabı derece ayarlarında genelde 1, 2, 3, 4, 5 şeklinde derece ayarlamaları bulunmaktadır. Bu derecelerde 1 sıcak, 5 ise en soğuk derece ayarını ifade etmektedir. 3 derece ise ne sıcak ne de soğuk şeklinde ifade edilebilir.
Buzdolabınızın soğutucu kısmının kapağını açtığınızda yan ya da arka tarafta bir termostat (sıcaklık kontrol aracı) düğmesini ve etrafında derece göstergelerini görürsünüz. Ortalama bir soğukluk tercih ediyorsanız düğmeyi 4 dereceye; en soğuk konumu tercih ediyorsanız 2 Santigrat dereceye ayarlayın.
4: Yüksek derece: Bu sıcaklık seviyesi, yiyeceklerin daha hızlı soğutulmasını sağlar. Hızlı soğutma veya soğuk içecekler için kullanılabilir. 5: En yüksek derece: Bu seviye, buzluğun içindeki sıcaklığı en düşük seviyeye getirir. Hızlı dondurma veya buz yapma işlemleri için tercih edilebilir.
İlgili 42 soru bulundu
Buzdolabı ayarı + 4 derece ve - 18 derece arasında bulunması gerekmektedir. Kullanımdan kullanıma fark olmasının yanında artı 2 dereceye göre de ayarlama yapılabilmektedir. Yaz aylarında soğutma derecesinin arttırılması ihtiyacından dolayı +2 ve - 20 aralığında ayar yapılması önerilmektedir.
Bu nedenle, kışın buzdolabının hangi ayarla çalışması gerektiği önemlidir. Vestel buzdolabı modellerinde, sıcaklık ayarı genellikle 1 ile 5 arasında değişir. Kış aylarında, buzdolabının içindeki sıcaklığı korumak ve gıdaların donmasını önlemek için genellikle +4 veya +5 derece arasında bir sıcaklık ayarı önerilir.
Buzdolabınızın soğutucu ve dondurucu bölümlerindeki sıcaklık ayarlarının otomatik olarak yapılmasını sağlar. Ayar düğmesini 1'den 5'e doğru çevirdikçe soğutma derecesi artar. Kış aylarında enerji tasarufu sağlamak amacıyla buzdolabınızı daha düşük konumda çalıştıra- bilirsiniz.
En soğuk değer 5, en sıcak değer 1'dir.
Buzdolabı derecesi yazın kaç olmalı sorusunun cevabı genellikle 2 ile 5 derece arasında değişir. No frost buzdolabı modellerinde de bu aynıdır. Gıdalar, bu derece aralığında etkili bir şekilde soğutulur. Kışın buzdolabı derecesi kaç olmalı sorusunun cevabı ise 5 ile 8 derece olarak açıklanabilir.
Hızlı Soğutma Modu Nasıl kullanılır? HS harfleri soğutucu bölme göster- gesinde görününceye kadar soğutucu bölme ayar butonuna ve ardından “OK” butonuna basınız. Beep sesi duyulacak ve mod aktif olacaktır.
Arçelik buzdolabının yaz aylarında sıcaklık ayarları genellikle aynıdır. Soğutucu bölmesi için +2 ile +8 derece arasında bir sıcaklık ayarı tercih edilirken, dondurucu bölmesi için -18 ile -24 derece arasında bir sıcaklık ayarı önerilir.
0 buza yakın soğukluğu verir. Rakam arttıkça dolap içindeki ısı da artacaktır. Eğer ortalama bir buzdolabı soğukluğu istiyorsanız 2 – 4 ayarı yapabilirsiniz. 2 derece soğuk, 4 derece ideal bir soğukluğu temsil edecektir.
Soğutma gücünü belirten Min ve Max değerleri arasında bir seviyede soğutma gücü seçebilirsiniz. Ortalama bir soğukluk tercih ediyorsanız düğmeyi Min ile Max değerlerinin tam ortasına gelecek şekilde ayarlayın. Daha az soğutmasını istiyorsanız düğmeyi Min değerine doğru çevirin.
Buzdolabı, içindeki sıcaklığı düşürmek için bir dizi termal işlem kullanır. İlk olarak, dolap içindeki hava sıcaklığı sensörler tarafından ölçülür ve termostat kontrol ünitesi bu verileri kullanarak kompresörü çalıştırır. Kompresör, soğutucu gazı sıkıştırır ve böylece gazın sıcaklığı artar.
Vestel Buzdolabı Yaprak İşareti, cihazın çevre dostu olduğunu gösteren bir işarettir. Bu işaret, Avrupa Birliği'nin enerji verimliliği sınıflandırmasına uygun bir şekilde, cihazın ne kadar enerji tasarruflu olduğunu belirtir.
Hızlı Soğutma, soğutma işlemini maksimum fan hızına getirir. Soğutucu birkaç saat tam hızda çalışmaya devam eder ve sonra önceki sıcaklığa döner. Hızlı Soğutma fonksiyonunu etkinleştirmek için, Soğutucu düğmesini 3 saniye kadar basılı tutun. İlgili gösterge yanar ve buzdolabı sizin için soğutma işlemini hızlandırır.
Süper Soğutma modunu kullanırken buzdolabı bölmesinde bulunan taze yiyecek kısa süreliğine çok daha fazla soğuyabilir. Bu moddan sonra taze yiyecek normal sıcaklığına geri döner. Ve gerekirse bu modu yeniden kullanabilirsiniz.
Fridge (Buzdolabı) düğmesi iki amaç için kullanılabilir: Buzdolabınızı istediğiniz sıcaklığa ayarlamak için. Power Cool (Güçlü Soğutma) fonksiyonunu açma ve kapama için.
Bu mod seçildiğinde, ekonomik çalışma fonksiyonu devreye girer. Dondurucu barı -18oC, soğutucu barı +4oC değerini gösterir. eco modu yanar.
TR - 8 - 1) Super Freeze (Hızlı dondurma modu) göstergesi ve barı 2) Super Cool (Hızlı soğutma modu) göstergesi ve barı 3) Dondurucu bölme ayar göstergeleri ve barları Aktif olan set değeri aydınlatılır.
Ekrandaki hata mesajı F3, F4 veya F5, kusurlu sıcaklık sensörüyle ilgili bir sorun olduğunu belirtir. Bir servis mühendisinin ziyaretini talep etmenizi öneririz.
Derin dondurucunuzun sıcaklık ayarları termostat düğmesi ile otomatik olarak ya- pılmasını sağlar. 1 ve 5 değerleri arasında istenilen herhangi bir değere ayarlanabilir. Termostat ayar düğmesini 1'den 5'e doğru çevirdikçe soğutma derecesi artar.
Kapalı olması durumunda ürünün sensörleri, iç ortam soğukluğunu geç hissedeceğinden besinleriniz donabilir. Buzdolabınızda, kahvaltılık veya sıfır derece bölmesi varsa, 1-2 gün içerisinde tüketeceğiniz et ve balık gibi yiyecekleri bu bölümde, sebze ve meyvelerinizi ise ürünün sebzelik bölümünde saklayınız.
Buzdolabınızın soğutucu bölmesinin iç kısmında (arka yüzeyde), kompresörün belirli aralıklarla çalışıp durmasına bağlı olarak, damlacık ve karlanma oluşur. Bu durum normaldir. Yüksek ortam sıcaklıklarında, karlanmanın sürekli olması (birikmesi) durumunda, cihazın fişi çekilip karın erimesi sağlanmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri