Yanında gönderdiğimiz ölçek ile 1 litre 96 dereceye 1.4 litre su ilavesinden sonra 10ml hazır malt aroması eklemeniz yeterli olacaktır. Hazır malt aroması alkol iyice karıştıktan sonra içime hazır hale gelir. Tercihe göre bir gün dinlendirirseniz aroma ve lezzet tamamen oturmuş olacaktır.
Hazırlanışı için 420 ml Etil Alkol + 580 ml Su gerekir. İşte size bir kit ile hazırlanış tarifi…1 Lt bitmiş ürün içine (420 ml Etil Alkol + 580 ml Su) 10 ml Jack Daniels Viski Aromasını ekleyerek çalkalayınız. Dilerseniz 2-3 adet kesme şekeri eritip ekleyebilirsiniz. Demlenme Süresi ise 2-3 gündür.
İşte Size Bir Kit İle Hazırlanış Tarifi…
1 lt bitmiş ürün içine (400 ml Etil Alkol + 600 ml Su) 10 ml viski aromasını ekleyip çalkalayınız. Dilerseniz 2-3 adet kesme şekeri eritip ekleyebilirsiniz. Demlenme süresi ise 2-3 gündür.
1 Lt viski elde etmek için uygulamanız gereken oran 400 ML etil alkol + 600 ML su + 10 ML viski kitidir. Önemli Bilgi!: Rakı yapımında oranlar diğer kitlere göre değişkenlik gösterir. 2.15 Lt rakı elde etmek için uygulamanız gereken oran 1.000 ML / 1 Lt etil alkol + 1.150 ML su + 10 ML rakı kitidir.
İlgili 27 soru bulundu
Sıvı aromalar ile pasta, kek, kurabiye ve tatlılarınızı daha da lezzetli bir hale getirebiliyor ve özel olarak tasarlanmış şişesi ile de aromayı istediğiniz miktarlarda, damlalar halinde dozajlayarak kullanabiliyorsunuz. 500 g un için 2-3 tatlı kaşığı aroma yeterlidir.
Gıda Aroması, gıdaların kokularını ve tatlarını kuvvetlendirmek amacıyla kullanılır. Gıda Aroması, sıvı, toz ve macunumsu formlarda kullanılabilir. Gıda aroması, yaygın olarak, gazlı içecekler, meyve suları, bisküviler, kekler, patates cipsleri, şekerlemeler, sakız, hazır çorbalar ve pudinglerde kullanılır.
Bir kapta 1 litre etil alkol ile 3 cc ANASON YAĞI karıştırılır. Ayrı bir kapta 1.2 litre su ile 5 adet kesme şeker karıştırılır. Daha sonra hazırlanan bu iki karışım birbiri ile karıştırılır. Buzdolabında 2 gün dinlendirilir ve içime hazır hale gelir.
Evet, viski şekerden daha doğrusu alkol şekerden elde edilse de, fermantasyon sonrası damıtma dediğimiz işlem sonucunda, bütün alkol buharlaşır ve o alkolün içinde ekstradan şeker olmaz. Yani viskiye üretildikten sonra şeker katılmaz. Tabii bunu kaliteli viskiler için söylüyorum. İyi viskilerde şeker oranı sıfırdır.
Dinlendir- me'de viskiye yumuşaklık vermek amacıyla % 0,1 oranında gliserin ilave edilir. Ham viski en az 3 yıl dinlendirilir.
Standart bir şişede 70 cl (700 ml) viski olduğu düşünüldüğünde şişeden kaç bardak çıkacağı kullanılan jigger'a ve barın kaç ml viskiyi bir tek kabul ettiğine göre değişebiliyor. 40 ml yi bir tek olarak kabul edersek standart bir şişeden yaklaşık 18 bardak viski çıkacağını hesaplayabiliriz.
Orijinal viski, daima konuk masasında, bir viski ölçüsüyle bardağa 2-4 cl. lik miktarlarda doldurulmalıdır. Viskiler çeşitli şekillerde servis edilebilirler: Sek , soğutulmuş olarak on the rocks bardağında ve buzsuz servis edilir. On the rocks, on the rocks bardağına 4 cl. viski doldurulur.
Viskinin bir meşrubatla karıştırılarak tüketilmesi en çok görülen tüketim şekillerinden biridir. Özellikle viskiyi yeni yeni tüketmeye başlayan kişilerde bu tüketim şekli yaygındır. Burada meşrubat tercihi çeşitlilik gösterse de en çok tercih edilen meşrubat kola olarak öne çıkıyor.
Kullanım Amacı : İçeceklerde tat ve koku olarak değişim sağlanmasına yardımcı olan aroma vericidir.
Arpa, çavdar, buğday, mısır gibi kokular doğal olarak viskinin üretildiği hammaddeden kaynaklı kokulardır. Bu kokulara ek olarak, kızarmış ekmek, malt veya bisküvi kokuları viskilerde sıkça rastlanan kokulardır.
Viski Kiti, etil alkol ve su karışımına eklendiğinde karışıma viski tadını, viski kokusunu ve viski rengini veren gıda katkı maddesidir. İçeriğinde viski aroması ve gıda boyası bulunur. Viski aroması tat ve kokuyu verirken gıda boyası rengi verir.
Viskilerde aynı rengi tutturabilmek ve standardizasyon sağlayabilmek amacıyla renklendirici olarak karamel kullanılıyor.
Sebebi buharının bir miktar bardağın içinde kalması, böylece içkinizi içerken kokusuna da maruz kalmanızdır.
Etil alkol yukarıdaki bu eşitliğe göre özetlenmektedir. Buna göre 100 gram şekerden 51,1 gram etil alkol üretilmektedir.
Market ve eczanelerde satılan etil alkol evde suyla seyreltilip anason yağı ile aromalandırıldıktan sonra içerisine bir miktar şeker katılarak 15-20 dakika içerisinde kolaylıkla rakıya dönüştürülebiliyor. Piyasada örneğin 125 liraya satılan bir litre rakı bu yolla 25-30 liraya mâl edilebiliyordu.
Vanilya aroma verici, 1 fincan suya 5 damla damlatılarak kullanılır.
Kullanım Miktarı: 2.4 Litreye 10 ml kullanılması önerilir. Bu miktar tercihe göre artırılıp azaltılabilir. 1 Litre Çözücüye iskoç Viski Kiti Viski Aroması 10 ml ilave edilerek bekletmeden karıştırılır ardından 1.4 Litre Su ilave edilerek tekrar karıştırılır.
Aroma vericiler, olduğu haliyle tüketilmeyen ancak, hedeflenen ürüne belirli bir tat ve koku kazandırmak, mevcut tadı ve kokuyu kuvvetlendirmek veya değiştirmek ya da istenmeyen tat veya kokuyu maskelemek amacıyla gıdalara eklenen, tat ve koku verici özelliğe sahip maddeler ya da karışımlardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri