Öncelikle alüminyum folyodan pastanın kenar yüksekliği kadar veya biraz daha yüksek olacak şekilde ölçüp iki şerit kesin. Şeritleri yan yana koyun. Eczaneden 1 veya 1.5 tl.ye alacağınız büyük boy enjektöre, benmari usulü erittiğiniz çikolatayı doldurun. Alüminyum şeritlerin üzerine rastgele sıkın.
Pastanın hem içini bununla doldurabilir hem de dışını sıvayabilirsiniz. Tereyağı kreması pudra şekeri ve oda sıcaklığındaki tereyağının uzun uzun çırpılmasıyla hazırlanır. Bunu da hem pastanın içine hem de dışına kullanabilirsiniz.
Benmari usulünün amacı çikolatanın direkt olarak ısıyla temas etmeden buhar yardımıyla erimesini sağlamaktır. Ufak bir tencereye bir miktar su koyduktan sonra çikolatayı tencerenin üst kısmını kapatan bir başka kaba koymanız gerekir. Kısa bir süre sonra çikolatanın mükemmel biçimde erimeye başladığını görebilirsiniz.
Kreması için, yumurta süt nişasta un kakao şeker uygun bir tencereye alınır ve sürekli karıştırılarak pişirilir. Fokurdamaya başlayınca ocağın altı kapatılır ve vanilin eklenir. Sonra tereyağı ve çikolata da eklenir karıştırılır ve soğumaya bırakılır.
Bu yöntemi uygulamak için 2 farklı kaba ihtiyacınız var. Altta kalacak kabın içine kaynattığınız suyu ilave etmeniz, üzerine ise ayrı bir kap -mümkünse cam kap- yerleştirip içine çikolatalarınızı aktarmanız yeterli. Bu yöntemle aşağıdaki kaptan yükselen sıcak buhar sayesinde çikolatalar kısa sürede erimeye başlıyor.
İlgili 27 soru bulundu
Şeker, nişasta ve kakaoyu bir tencereye alın. Üzerine azar azar sütü ilave edin ve sürekli karıştırarak pişirin. Karışımınız koyu bir kıvama gelince rendelenmiş bitter çikolatayı da ekleyip birkaç dakika daha pişirin.
Kuvertür çikolata, pastalarda hem lezzet katması amacıyla hem de dekoratif amaçla kullanılır.
Kaynamaya başlayan kremaya tereyağını ekleyerek karıştırmaya devam edelim ve 5 dakika daha kaynayan kremayı ocaktan alarak vanilya ve çikolatayı ekleyelim, çikolata tamamen eriyene kadar karıştırmaya devam edelim.
Süt, şeker, un, yumurta sarısını tencereye alıp hepsini bir çırpıyoruz. Sonrasında ocağın üstüne alıp kısık ateşte devamlı çırparak karıştırıyoruz. Kaynayan kremanın altını söndürüp tereyağı ve vanilyasını da ilave edip tekrar çırpıyoruz. Kremayı soğutup, mikserde çırpıyoruz.
Yine aşırı sıcak havalarda alabileceğimiz önlemlerden biri, çikolatayı koyduğumuz koliyi metalize folyo ile sararak, sevkiyat sürecinde güneşli bir ortamda kalsa bile ısıdan direkt etkilenmesini önleyebiliriz.
KAJU KREMASI
Kabuklarını ayıklayın ve ¾ su bardağına biraz tuz ekleyerek çırpın. Pürüzsüz hale gelene kadar bu işleme devam edin ve gece boyunca buzdolabında bekletin. Bu kremayı soslarınızda ve çırpılmış tatlılarınızda kullanabilirsiniz.
Eritilen Çikolatanın Donmaması İçin Ne Yapılır? Çikolatayı erittikten sonra üzerine kapak kapatın ve ocağın üzerinde bekletmeye devam edin. Ocak kapalı olsa da, oda ısısıyla çikolata donmadan durabilir. Çikolatayı plastik bir spatula ile karıştırmak da donmasını önlemenin yollarından biridir.
Süt, toz şeker, un ve nişasta tencereye alınarak sürekli karıştırılır pütürler tamamen eriyince ocağa alınır ve kaynayana kadar karıstırarak pişirilir. Dibinin tutmaması için karıştırma işlemini bırakmıyoruz. Kaynayınca altını kısıp 1-2 dakika kaynatmaya devam edilir.
Şeker hamuru tarifi
Yaklaşık 1,2 kg çıkar ve ortalama 28 cm'lik bir pastayı kaplamak ve süslemek için yeterlidir.
Kuru Pasta Tarifi Nasıl Yapılır? Hamur yumuşak bir şekilde yoğurulacak, kulak memesi kıvamında olacak. Daha sonra kurabiye kalıplarıyla şekillendirip üzerine ayırdığımız yumurta sarısı sürülür. Üzerine susam ve çörek otu ekilir ve pişirilir.
Derin bir kaseye yumurta sarısı, un, tuz ve limon suyunu ekleyin. Güzelce karıştırın. Ardından sütü azar azar ilave edin ve topaklanmaması için sürekli olarak mikser ile karıştırın. Yaklaşık 10 dakika yüksek devirde çırpılınca kıvam alacak.
Pastacı Kreması İçin; orta boy derin bir tencere içine 1 adet yumurta kırın. Üzerine 1 yemek kaşığı nişasta, 2 yemek kaşığı un ve 2 yemek kaşığı toz şeker koyun. Son olarak karışım üzerine 2 su bardağı süt dökün. Tel çırpıcı yardımı ile iyice karıştırın.
Şeker ve kakao eriyene kadar sütün içinde karışacak, kakaolu süt; tepeleme işlemi için nişastalı yumurtanın içerisine yavaş yavaş akacak. Ocağa tekrardan alınan krema koyulaştıktan sonra çikolatalar ile buluşacak. Dinlendirdikten sonra dilediğiniz tatlılarda kullanabileceğiniz kremamız hazır!
Kaynadıktan sonra 4 kaşık suyun içinde 2 Tepeleme kaşık kakaoyu eritip ilave edelim 2 dakika kaynasın . Ardından ocağımızı kapatıp damla çikolatayı veya bir paket çikolatayı ve tereyağını ,vanilyayı ilave edip hızlıca karıştıralım iyice erisin homojen olsun .
Beyaz kremaya şeker eklenmesi sonucu elde edilen pastacı kreması (Cremé Patissere) ise, birçok tatlı tarifinin vazgeçilmez bir malzemesidir. Pastacı kreması tariflerinin büyük çoğunluğunda, karışıma vanilya aroması da ilave edilir. Ekler ve profiterol kreması da temelde pastacı kreması kullanılarak elde edilir.
Kuvertür çikolatanın farkı, içeriğinde barındırdığı yüksek kakao yağı miktarıdır. Bu üründe %32 ile 39 aralığında kakao yağı bulunur. Bu tatlı malzeme, normal çikolatalara oranla daha sert ve katı bir yüzeye sahiptir. Kuvertür çikolata çeşitleri temelde sütlü, bitter ve beyaz olarak üçe ayrılır.
Tanıyalım: Kuvertür Çikolata Nedir? Yüksek oranda, yani yaklaşık olarak yüzde 32 ve yüzde 39 arasında kakao yağı içeren, içerisinde yüksek oranda kakao bulunduran çikolata çeşididir. Kuvertür çikolata, damla çikolata şeklinde bulunabildiği gibi, kare çikolata şeklinde de satılır.
Kuvertür çikolata, normal çikolatanın aksine, üretim süreci sırasında daha ince bir doku elde etmek için öğütülür ve diğer bileşenlere göre daha yüksek oranda kakao yağı içerir. Kuvertür çikolata, en az yüzde 35 kakao katı ve yüzde 31 kakao yağı içermektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri