Karışım kaynadıktan sonra suyunu süzerek vişneleri diğer tenceredeki şerbetin içine atın. Burada da 30 dakika kadar kaynatılan karışıma kıvamı olunca limon ve limon tuzunu ekleyin.
Reçele limon suyu ya da tuzu katmıyorsunuz
Aslında bunun önüne geçmenin çok ama çok kolay bir püf noktası var. Bu da kaynama aşamasının sonuna doğru tencereye limon tuzu ya da limon suyu eklemek. Bunu yaptığınız takdirde reçeli şekerlenmeden ve bozulmadan uzun süre muhafaza edebileceksiniz.
20 dakika sonra reçelin içine 1 yemek kaşığı limon suyu ( 1 yemek kaşığı limon suyu 1 kg vişne için) sıkılarak reçele eklenecek ve reçel yine karıştırılacak. Limon sıkıldıktan sonra reçel 3 dakika kısık ateşte kaynatılacak ve ocağın altı 3 dakika sonra hemen kapatılacak…
Vişne reçeline limon sıkılır mı? Vişne reçeli limon tuzu oranı Vişneler büzüşmeye başlayıp balı kıvamını alınca ilerde şekerlenmesini önlemek üzere dört - beş parça limon tuzu veya bir limonun suyu eklenir. İkisi de kullanılmak istenirse iki parça limon tuzu ve yarım limonun suyu yeterli olabilir.
Reçelin kristalleşmesini önlemek için pişirme sırasında limon suyu veya limon tuzu kullanılmalıdır.
İlgili 21 soru bulundu
Kışa saklanacak reçellerin şekerlenmemesi için içine limon ya da limon tuzu katılmalıdır. Böylece şekeri kestirebilirsiniz.
Püf noktaları Tıpkı reçellerde yaptığımız gibi 1 gece öncesinden vişne ve şekerleri bir tencereye alarak bekletmelisiniz. Bu işlem hem vişnenin şekeri içerisine almasını hem de suyunu salmasını sağlayacaktır. Vişne şurubunuza eklediğiniz limon tuzu daha dayanıklı olmasını ve hemen bozulmamasını sağlayacaktır.
Reçel ve marmelatlarda şekeri kestirmek için limon suyu ya da limon tuzu sulandırarak kullanılır.
Elma, pektin görevi görerek reçelin daha koyu ve jölemsi bir kıvama gelmesini sağlar. Pişirme aşamasındayken içine ekleyeceğiniz limon suyu da, kıvamın tutmasına yardımcı olacaktır. Limon suyunu ekledikten sonra, reçeli kısık ateşte pişirmeye devam edin. Bir diğer yöntem ise, güneşte kıvamı tutana kadar bekletmek.
Reçel kavanozlarını hava almayacak şekilde kapatın ve ters çevirerek bir süre daha dinlendirin. Reçellerinizi mümkünse serin ve kuru bir ortamda ya da orta ısıdaki buzdolabında saklamaya özen gösterin. Oda sıcaklığında, kuru ve serin bir ortamda, güneş ışıklarını doğrudan almayacak bir şekilde bekletmenizi öneririz.
Reçelinizin çok koyu ya da sulu olmaması için 1 kg vişneye 1 kg toz şeker ilavesi oldukça ideal olacaktır. Ancak daha az şekerli seviyorsanız miktarını azaltabilirsiniz. Vişne üzerine toz şekeri ilave ederek en az 2-3 saat, ideali bir gece dinlendirin. Vişneler iyice sularını salmış olacaklardır.
Reçeli kaynatmak için kullandığınız tencerenin içerisine bir cam bilye atarsanız dibinin tutmasını engellemiş olursunuz. Reçelin kabarmaması için içine bir miktar tereyağı koyup, tahta kaşıkla karıştırın. Yapımı sırasında reçelin kıvamını kontrol etmek isterseniz, suya birkaç damla reçel damlatın.
Damla yayılmıyor ve şeklini koruyorsa reçelin kıvamı tutmuştur. l Su dolu bir bardağa reçelden bir damla damlatın. Damla dağılmadan bardağın tabanına kadar inerse reçelinizin kıvamı uygundur. l Reçel kaynarken üzerinde oluşan köpük hafifçe kızarmış ve içindeki meyveler şeffaflaşmış ise reçeliniz olmuştur.
Yine henüz pişirme aşamasındayken içerisine koyacağınız limon suyu reçelinizin daha bir kıvamlı olmasını sağlar.
Bu miktarı meyve miktarınıza bağlı olarak değiştirebilirsiniz. 3 su bardağı suya 1 su bardağı ya da biraz daha az şeker ilave ederek güzelce kaynatıp bir şerbet hazırlayın. Sertleşen reçelinizin üzerine dökerek ocağın üzerine alın. Karıştırarak ve içerisindeki şekerin erimesini sağlayarak yeniden pişirin.
Endişelenmeyin, çaresi var. Reçeli tekrar ateşe koyun. İçine dilimlenmiş bir elma ilave ederek koyulaşana dek pişirin. Eğer soğuduktan sonra ağdalaşmışsa bir limon ya da portakal suyu ilave ederek tahta bir kaşıkla devamlı karıştırmak suretiyle birkaç dakika pişirin.
3. adım: Çekirdekleri çıkartılan vişneler, ince tabanlı derin bir çelik tencere içerisine koyulur. 5. adım: Ertesi gün tencere harlı ateşte kaynamaya bırakılır. 6. adım: Kaynamaya başlayınca içerisine 1 tatlı kaşığı tereyağı ilave edilip karıştırılır ve kısık ateşte yaklaşık 20 dakika kaynatılır.
Kaynayan reçele köpürmemesi için tereyağını ekleyin ve reçel kıvam alıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
Ocaktan almadan 5 dk önce limon tuzunu ilave edin. Limon tuzu reçelin hem parlak görünmesini hemde şekerleşmesini önler.
Orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynatırken tencerenin kapağını açık bırakın. Kaynama süresince üzerinde biriken köpükler oluşursa tahta bir kaşık yardımı ile temizlemeyi ihmal etmeyin. Reçeli 15 dakika kaynatın.
Kabartma tozu reçelin daha parlak olmasını sağlıyor.
Vişne Suyu İçin Malzemeler :
500 gr vişne. 1,5 litre su. 1 su bardağı toz şeker. 1/2 limon suyu.
Büyük bir tencereye vişnelerimizi koyalım, üzerine 2 litre suyu koyup orta ateşte kaynamaya bırakalım. Kaynayan vişnemizin üzerine şekeri ekleyip, vişneler iyice yumuşayana kadar 15-20 dakika kaynatalım. Ocağın altını kapatıp süzgeç yardımıyla posasından arındıralım.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri