Yaz Meyve ve Sebzeleri Neler? Meyveler: Karpuz, kavun, şeftali, kayısı, vişne, kiraz, üzüm, incir, nektarin, mor erik, karadut, böğürtlen, yeşil erik, çilek.
Yaz meyveleri denilince ülkemizde ilk akla gelenler; karpuz, kavun, şeftali, kayısı, vişne, kiraz, üzüm, incir, nektarin, mor erik, karadut, yeşil erik, çilek ve böğürtlen.
Kivi. Tüylü yapısıyla herkesin çok sevmediği ancak aslında mevsimin en önemli meyvelerinden bir tanesi olan kivi, kış meyvelerinin gizli kraliçesi.
İlgili 34 soru bulundu
Yaz Meyve ve Sebzeleri Neler? Meyveler: Karpuz, kavun, şeftali, kayısı, vişne, kiraz, üzüm, incir, nektarin, mor erik, karadut, böğürtlen, yeşil erik, çilek. Sebzeler: Taze fasulye, dolmalık biber, sivri biber, patlıcan, salatalık, domates, enginar, kabak, semizotu, börülce, bamya.
Kış mevsimine göre yenecek sebzeler arasında ise yer elması, lahana, bal kabağı, pırasa, karnabahar, kereviz, brokoli, kara lahana, havuç, ıspanak, pazı, turp bulunur.
Limon, sonbahar meyvesidir. Limonun hasadı Eylül, Ekim ve Kasım aylarında yapılır.
Elma bir sonbahar meyvesidir.
Armut 4 mevsim tüketilebilir. Ancak genel itibariyle kış mevsimi meyvesi olarak bilinir.
Lahana, yer elması, turp, pazı, kereviz, ıspanak, pırasa, brokoli, brüksel lahanası, pancar, havuç ve karnabahar gibi sebzeler ve elma, portakal, muz, mandalina, ayva, nar, greyfurt ve kestane gibi meyvelerle menünü zenginleştirmeye hazır mısın?
YAZ MEYVELERİ
3 harfli yaz meyvesi son harfi T olacak şekilde "DUT" yanıtıdır. Dut, bir yaz meyvesidir. Karadut, ekşi dut gibi çok farklı çeşitleri bulunan bu bitki, ağaçta yetişmektedir.
Vişne, yaz meyvesi olarak bilinir. Temmuz ve Ağustos ayında hasat edilir, pazar tezgahlarındaki yerini alır.
6) Vişne. İlkbaharda olan meyveler arasında ekşi ve tatlının muhteşem uyumunu hissetmemizi sağlayan meyvedir vişne! Şekil itibariyle kiraz gibi olan bir meyvedir.
Buna göre vişne Temmuz ve Ağustos ayları arasında yetişir. Vişne ağaçları ise özellikle soğuk iklim şartlarına dayanıklıdır. Vişne nemli ve kaliteli topraklarda yetişir. Vişnenin yetiştirileceği topraklarda su oranının ve nitrojenin de yüksek olması beklenir.
Köklü bir besin olduğu için havuç kök sebze grubuna girmektedir.
Salatalık yaza girmeden hemen önce yetişir. Yetişen bu salatalıklar Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında ise hasara alınır. Yani salatalık yaz aylarında yetişen bir sebzedir.
Fındık, yaz sonu ve sonbahar başında hasat edilir.
Muz kış mevsiminde yetişen bir meyvedir. Sonbahar aylarında ekilen muz, 3-3,5 ay boyunca hasat edilebilir.
Temmuz Ayı Mevsimsel Ürün Takvimi - Kayısı, Kiraz | Anadolu Etap.
Patlıcan Hangi Mevsimde Yetişir? Patlıcan yaz ve sonbahar sebzesidir.
Şeftali yaz aylarının sevilen meyvelerinden biridir. Sulu yapısı, aroması, nefis kokusu ile taze olarak tüketilen, meyve suyu, reçel, turta ve komposto yapımında sık kullanılan bu yaz meyvesinin özelliklerinin biraz tanıyalım.
Genellikle yaz aylarında yetişen ve yaz sebzeleri erik, enginar, bezelye taze fasulye gibi sebzelerin türleridir. Yaz sebzeleri genellikle pişirilebilen sebzelerin türleridir. Bunun dışında salata yapılırken kullanılan marul, taze soğan gibi sebzelerin üretimi de yaz aylarında yapılmaktadır.
Hâlbuki doğru olan yazın yaz sebzelerini kışın kış sebzelerini tüketmek. Dolayısıyla kalorisi çok düşük olsa da domates, salatalık, biber gibi yaz sebzelerini kışın salataların içinde kullanmamak gerekiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri