Vita Yağ Nerelerde Kullanılır? Vita yağ çeşitleri genellikle profesyonel yemek ve pastacılık sektöründe kullanılır. Şekerleme, hazır börek, kurabiye, pasta gibi hamur işleri ile cips, kraker, bisküvi, gofret gibi hazır yiyeceklerin üretiminde en çok tercih edilen yağ çeşitlerinin başını çeker.
Ürün, A ve D vitamini ile zenginleştirilmiş içeriğe sahiptir. Ayrıca içerisinde yüksek oranda doymuş yağ bulunur. Rafine bitkisel yağ içeren bu ürün ile mutfakta kızartmalar yapılır. Vita susuz ürününü kullanan müşteriler, daha çok mutfakta kızartma ya da hamur işi yaparken kullanır.
Tencereye 125 gr Vita yağı koyun, üzerine 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin. 8 yemek kaşığı arpa şehriyeyi ekleyin. Kızarana kadar bekleyin. Daha sonra suyunu süzdüğünüz pirinci boşaltın.
Vita katı yağ yemeklik, böreklik ve tatlılara kullanılabilen çok amaçlı ve kullanışlı bir üründür.
Ürünün içeriğine baktığımızdaysa Palm yağından ibaret olduğunu görüyoruz. Yani yılların Vita yağı aslında Palm yağından üretilmiş bir margarinmiş!
İlgili 32 soru bulundu
Buna göre Türkiye'de üretilen margarinlerde maksimum 1000 mcg/kg-ppb oranında olması gereken glisidil esterler 1535 mcg/kg-ppb oranında tespit edildi. “Ciddi” uyarısıyla RASFF sistemine girilen bu gıda güvenliği uyarısı çerçevesinde ürünlerin Almanya'da toplatılmasına karar verildi.
Vita yağ, %100 bitkisel yağlardan oluşur. Hayvansal kaynaklı yağlardaki doymuş yağ oranı yüksek olduğu için belirli bir sıcaklığın altında donar. Vita yağ çeşitleri de tıpkı zeytinyağında olduğu gibi doymuş yağ oranı %16 seviyelerindedir. Bu yapı, yağın belirli sıcaklıklar altında katı bir görünüm kazanmasını sağlar.
Açılan hamuru tepsiye koyun, kenarları düzeltin ve cevizin üstünü kapatın. Baklavayı bıçakla dilimleyin. Bu sırada 250 gr Vita yağı tavada eritin. Kesilen şekli verilen hamurun üzerine sıcak şekilde dökün.
Vita yağı eritin. Bir kapta mayayı süt ile açın. Tüm malzemeleri ekleyip ununu yavaş yavaş ekleyin. Yoğurduktan sonra 15 dakika dinlendirip bezelere ayırın.
Vita doymuş yağ içeriyor. Doymuş yağ asıtleri kalori açısından diğer yağ asitleriyle berzerlik taşısa da vücutta yağ birimi ve kilo alımına sebep oluyor.Doymuş yağ kalp damar hastalıklarının başlıca nedeni .
** Sille Kurabiyesi olarak da bilinen, sadece yağ, pudra şekeri ve undan yapılan bu kurabiyenin en önemli püf noktası, kullanılan vita yağıdır. Vita yağı kurabiyeye farklı bir lezzet katıyor.
Ortalama bitkisel yağlar da saklama koşullarına uygun olarak bekletilme süresi maksimum 2 yıl fakat bu tüm bitkisel yağlar için geçerli bir süre değildir. Bitkisel yağ satın alırken mutlaka üretim ve son kullanma tarihlerine dikkat edin.
Pilav tereyağla lezzetli olur, mis kokusunun kaynağından biri tereyağdır. Ama sıvı yağ ile pişirildiğinde çok daha tane tane olur. Eğer tereyağ kokusundan vazgeçemiyorsanız da tencerenin altını kapatmadan içine ufak bir parça tereyağ ekleyip karıştırmanız yeterli olacaktır.
Tercih edilmesi gereken yağ zeytinyağı. Hem de rafine edilmişi bile değil, doğalı, yani sızması. Çünkü sızma zeytinyağının dumanlanma noktası diğer bitkisel yağlardan çok daha düşük.
Ayçiçek yağı ya da diğer sıvı yağlarda bu oran 180 derece civarında. Yapılan bir diğer araştırmada ise zeytinyağının dayanma süresi 220 dereceye kadar çıktığı söyleniyor. Yani kızartma yaparken zeytinyağı kullanılmaz, yanar cümlesi bu sonuçla yalanlanmış oluyor diyebiliriz. Hatta zeytinyağı daha çok ısıya dayanıyor.
Pastanelerden alınan yiyeceklerin içerisinde Alba yağ bulunur.
1950'li yıllardan buyana kaliteden ödün vermeyen Vita, Türkiye'deki bitkisel yağ sektörünün ilk markasıdır. Ait olduğu dönemin temsilcisi olmuş ve bu sorumlulukla beraber kalitesini en üst seviyede tutmuştur.
Mayalı poğaçalarda kullanılan mayanın türü ne olursa olsun bir süre hamurun bekletilmesi önerilmektedir. Kuru ve yaş maya ile hazırlanan hamur, güzelce yoğurma işleminden geçtikten sonra en az 30 dakika bekletilmeli. Bekleyen hamur, daha çok kabarır ve fırından çıkan poğaçaların uzun süre yumuşak olmasını sağlar.
- Evet, ürünümüz %100 helal ve sertifikalıdır.
Baklavanın lezzetinin önemli bir kısmı tereyağından geliyor. Bu nedenle baklava yaparken tereyağı kullanmaya özen gösterin. Tereyağı sevmiyorsanız margarin tercih edebilirsiniz. Baklavanın içinde ve üstünde kullanacağınız fıstık ve ceviz gibi ürünlerin taze olmasına dikkat edin.
Baklava yapımında normal tereyağı değil sade yağ kullanılır. Bu altın sarısı berrak yağ, sağlık için de çok daha faydalıdır.
- Ayrıca yapacağınız bazı tatlı tariflerinde hamur ve tatlıların güzel kabarması ve tadının hafif olması için ayçiçek yağını kullanmanız daha doğru olur. - Tereyağı mutfakta en çok tercih edilen yağlar arasında yerini alıyor.
Vita yağı, bitkisel bir yağ çeşididir. Çok eski zamanlardan günümüze ulamış bu ürün marketlerde teneke kutularda satılır. Genelde kurabiye tariflerinde sık kullanılır. Damak tadı eski lezzetlere alışık olanlar vita yağı ile yapılan kurabiyelerin lezzetini çok yakından bilir.
Sağlıklı yağ dediğimizde akla gelen ilk yağlardan olan zeytinyağı, doymamış yağ asitleriyle margarin, palm yağı gibi zararlı ve doymuş yağ asitlerine kıyasla çok daha sağlıklı. Doymuş yağ asiteri yerine doymamış yağ asitleri tüketmeniz kanınızdaki kolestrol seviyesini de düşürecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri