Takviyeler ile desteklenmiş olan metabolizma da, çoğu insanın kilo almak olarak gördüğü, iştah artışına neden olabilir.
Vitamin hapları kalori içeren haplar değildir.
Bu nedenle kilo alımına bir etkisi söz konusu değildir. Vitamin hapları vücuda enerji verdiği için kalori alma hissini uyandırır. Yani sizi acıktırır.
B1 vitamininden zengin yiyecekler iştah açıcı kilo aldırıcı besinlerdir. Askorbik asit olarak bilinen C vitamini iştah arttırıcı bir vitamindir. Vücuda ihtiyaç duyduğu C vitamini alınmazsa kişilerde iştahsızlık oluşur ve vücut direnci azalır. Kan seviyesinde çinko vitamini düşüklüğü iştahsızlık nedenidir.
Multivitamin kullanmak, günlük ihtiyaç duyduğunuz vitamin ve minerallerin etkisi ile metabolizmanızı hızlandırarak kilo almak bir yana, kilo vermenize katkı sağlayabilir.
Besin takviyeleri kullananlarda genellikle iştah artışı söz konusudur. İştahın artması kişinin aklına “ C vitamini kilo aldırır mı?” sorusunu getirir. İştah yemek yeme isteğinin artmasıdır. Takviye kullanırken iştahın artması aslında iştah mekanizmasının düzgün çalışmaya başladığının işaretidir.
İlgili 28 soru bulundu
B12 vitamininin iştahı açtığına dair herhangi bir tıbbi kanıt bulunmaz. Sindirim sistemi ve sinir sistemi üzerinde olumlu etkilere sahip B12 vitamini, iştahın düzenlenmesine yardımcı olabilir.
B12 ve demir eksikliği, metabolizmanızın yavaşlamasına yol açar ve bu da kilo alımına sebep olabilir. Ancak, B12 ve demir ilaçları kilo yapma özellikleri yoktur. Bu nedenle, doktorunuza danışarak ilaçlarınızı düzenli olarak kullanmalısınız.
Çünkü bu vitaminin eksikliği önemli sağlık sorunlarına yol açabilir. B12 vitamininin kilo alımına yol açtığı yönünde birtakım görüşler bulunmaktadır. Ancak, B grubu vitaminleri kilo kaybında rol oynayabilen vitaminlerdir. B12 vitaminin kilo alma ve kilo verme konusunda doğrudan bir etkisi bulunmamaktadır.
Son zamanlarda yapılan çalışmalar sonucunda; magnezyumun kilo yönetimini destekleme, düzenli uykuya yardımcı olma, stresi azaltma, kan şekeri seviyesini düzenleme, beyin fonksiyonlarını düzenleme, insülin seviyelerini kontrol etme gibi pek çok konuda da çok önemli bir rol üstleniyor.
Kilo aldırıcı protein içeren et, tavuk, balık ya da kuru baklagil yemekleri kilo aldırıcı programın olmazsa olmaz protein kaynaklarıdır. Ceviz, fındık, badem, kuru üzüm, kuru kayısı, kuru incir gibi kilo aldırıcı gıdalar ara öğünlerde önerilen miktarlarda tüketilmelidir.
SSRI'lar içinde Paroksetin en çok kilo aldıran ilaçtır. Fluoksetin ile ilgili tartışmalı veriler bulunmaktadır. Başlangıçta anorektik etkileri görülmekte birlikte uzun süreli incelemelerde bu etkinin gecici olduğu ve sonuçta başlangıç kilosunu artırdığı yönünde veriler mevcuttur.
Özelilkle B6, folik asit (B9) ve B12 vitamini eksiklikleri sadece kilo vermemizi zorlaştırarak kendini belli edebilirler. Bazı insanlarda genetik olarak bu vitaminlerin emilimi bozuktur.
Kilo verme aşamasında ise beyne tokluk hissi mesajını ileterek büyük katkı veriyor. Şöyle ki, D vitamini yeterli oranda tüketildiğinde vücut beyne kişinin doyduğunu söyleyen leptin hormonunu gönderir. Bu durum az yiyerek tok kalmayı sağlar ve açlığa karşı direnci arttırır.
İçeriklerine göre farklılık gösteren vitaminler bazı durumlarda kilo artışına neden olabilir. Pharmaton iştahınızı düzenlemeye ve olması gereken seviyeye getirmeye yardımcı olmaktadır. Yapılan araştırmalar Pharmaton'un herhangi bir kilo artışına neden olmadığını ortaya koymaktadır.
Vitamin ve gıda takviyelerini önerilen miktarda kullanmak koşuluyla yetersiz beslenme, emilim bozukluğu, ileri yaş gibi farklı durumlara sahip olan kişiler için oldukça etkilidir. Sağlık açısından vücudu dengede tutmaya yarayan ve yenilenmeyi destekleyen takviye ürünler, büyük oranda fayda sağlar.
“D VİTAMİNİ TAKVİYESİ DOKTOR TAVSİYEYLE ALINMALI”
"Vitaminlerin kilo alımına neden olduğu bilgisinin aksine, D vitamini kilo kaybınızda olumlu etkiye sahiptir. Yapılan araştırmalar yağ kütlesi fazla olan kişilerde D vitamini düzeylerinin düşük olduğunu gösterirken, kilo aldırdığı söyleminin bilimsel bir yanı yoktur.
Çinko eksikliği ve çinko alımının az olması kilo almakta zorluk yaratabilir. Düzenli olarak çinko almak kilo almayı sağlar ve iştah açar. Deniz ürünleri, kırmızı et, kuru yemişler ve süt ürünleri çinko açısından zengin gıdalardır. Kısa zamanda enerjiyi artırarak kasların gelişimini sağlıyor.
Demir ilacı içenler iştahlarının arttığını ve kilo aldıklarını söylerler. Oysa demirin kendisi iştah açıcı bir ilaç değildir. Demir eksikliği anemisi olanlar aslında hastadırlar ve iştahlarının bu nedenle azaldığını fark etmezler.
Ancak aşırı zayıf olan kişiler gece yatmadan 2 saat önce, bir bardak ılık ballı süt, haşlanmış sebze veya peynir gibi hafif şeyler yiyebilirler. Bu sayede öğün sayısı da artacağından alınan kalori miktarı da artacaktır.
Kansızlık, kilo alımına doğrudan neden olmaz, ancak yorgunluk ve halsizlik gibi belirtilerle birlikte enerji seviyelerini düşürerek kişinin fiziksel aktivite düzeyini azaltabilir ve dolaylı olarak kilo alımına neden olabilir.
Kolajen, kilo aldırıcı özelliğe sahip değildir. Kolajen içmek kilo aldırır mı ve kolajen hapları kilo aldırır mı sorularının üzerinde yapılan araştırmalarda, kolajenin tok tuttuğu gözlemlenmiştir. Kolajen kullanmaya başladığınızda vücuttaki yağ dokuları azalır ve kas dokuları güçlenir.
* D vitamininden fakir beslenen ve yeteri kadar güneş görmeyen hayvanlar üzerine yapılan bazı araştırmalarda , D vitamini eksikliğinin pankreas insülin salınımını negatif etkileyerek glikoz metabolizmasını bozarak insülin direncine yatkınlığı artırdığı ve bu durumun beraberinde obeziteye de neden olabileceği gösterildi ...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri