Başvuru sahipleri, aşağıda belirtilen belgelerden kendi durumlarına uygun olanları ibraz edecektir: Başvuru sahibi çalışan ise: İşveren mektubu ve/veya izin onayı SGK (sosyal güvenlik) işe giriş bildirgesi ve SGK “hizmet dökümü”
Çalışmayan Kişiler Vize Alabilir Mi? Evet, çalışmayan kişiler; ziyaret edilecek ülkeden geri dönüleceği, ziyaret amacı ve ziyaret süresi boyunca geçiminin sağlanabileceği gerekli belgelerle desteklendiği sürece, vize alabilmektedir.
Avrupa hukukuna göre seyahat eden herkesin Schengen ülkelerinde bulunduğu sürenin tamamını kapsayan bir sağlık sigortasına sahip olması gerekmektedir. Bu sigorta asgari belli bazı kriterleri yerine getirmelidir. nüshasının ibraz edildiği durumlarda, mutlaka ödeme yapıldığını gösteren belge eklenmelidir.
- Tüm vize başvuru sahiplerinden, ülkemizde kalacağı süreyi kapsayan geçerli sağlık sigortası yaptırmaları şartı aranmaktadır. - Vizenin veya vize muafiyetinin Türkiye'de sağladığı kalış süresi, her 180 günde 90 günü geçemez.
İşe Yeni Başlayanlar İçin Schengen Vize Şartları Yeni işe başlamış, maaş bordrosu henüz çıkmamış vatandaşlarımız Schengen vize başvurularında Konsoloslukların istediği vize evraklarını genel anlamda tamamlayamamaktadır.
İlgili 24 soru bulundu
Vize başvurusu banka hesap dökümünün istenme nedeni başvuru sahiplerinin ekonomik durumuna ilişkin detaylı bilgi edinebilmektir. Başvuran kişinin düzenli geliri bulunup bulunmadığı veya seyahat masraflarının nasıl karşılanacağı gibi konular, konsolosluklar tarafından önemsenir.
İşyerinden kaşe ve imzalı son 3 aylık maaş bordrosu. gerekmektedir.
Seyahat sağlık sigortası sayesinde yolcular, seyahat sırasında karşılaşma ihtimalleri olan maddi kayıpları güvence altına alabilir. Öte yandan Türkiye için vize uygulaması bulunan ülkelere giriş sırasında seyahat sağlık sigortasının yapılmış olması bir zorunluluktur.
Almanya, Avusturya, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Estonya, Danimarka, Çek Cumhuriyeti, Litvanya, Polonya, Yunanistan, Belçika, Finlandiya, Malta, Slovakya, Slovenya, Lüksemburg, Fransa da en kolay vize veren ülkeler 2022 listesinde yer almaktadır.
İki seyahat sigortası şirketi, Europ Assistance ve MondialCare Schengen vizesine başvururken gerekli olan zorunlu sigorta belgesini sunar. Avrupa'ya seyahat eden herkesin seyahat sağlık sigortası yaptırması her ne kadar önemliyse de herkesin bunu yaptırması gerekmez.
Schengen vizesi kimlere verilmez sorusunun en önemli cevaplarından biri yurt dışı yasağı olan kişilerdir. Adli süreç içerisinde devam eden bir davanız ya da yurt dışına çıkma yasağınız varsa Schengen vizesi almanız mümkün değil.
17‐ Çalışmayan kişiler için: Başvuru sahibinin sponsor sunması gerekir. Sadece anne, baba, eş sponsor olabilir. Masrafları karşılayan kişi (sponsor) tarafından yazılmış orjinal ıslak imzalı dilekçe, sponsora ait bütün iş evrakları ve banka evrakları ve varsa maddi durum evrakları olmalıdır.
İŞKUR yurtdışına çıkış durumunda işsize verdiği maaşı durduruyor ve geri dönüşte tekrar bağlıyor. İŞSİZLİK sigortasından maaş alan işsizlerin bu süre içerisinde pek çok durumu İŞKUR'a bildirmeleri gerekiyor.
Yurt dışına çıkışta sağlık sigortası genel olarak zorunlu değildir. Ancak bazı ülkeler veya bölgeler, seyahat eden kişilerden seyahat sağlık sigortası sunmalarını veya belirli teminatlara sahip olmalarını talep edebilir.
Vize şartı olarak alınacak olan seyahat sağlık sigortalarında sigorta şirketinden ıslak imzalı ve kaşeli seyahat sağlık sigortası belgesini almak gerekir. Seyahat sağlık sigortası yapan sigorta şirketleri; ürün bilgisi, kimlik ve seyahat bilgileri, ödeme bilgileri ve işlem onayı talep edebilirler.
Vize gerektirmeyen ülkelere seyahatlerde seyahat sağlık sigortası zorunlu değildir ancak yaptırılması durumunda seyahat süresince karşılaşılabilecek her türlü kaza ve hastalık veya kaybolan bagaj durumunda sigortalıyı güvence altına alır.
Ancak yapılan güncelleme ile birlikte sorgulamalar artık Sosyal Güvenlik Kurumu ile entegre olarak hizmet veren e-Devlet kapısı üzerinden online olarak yapılabiliyor. Aynı zamanda Sosyal Güvenlik Kurumunun ALO 170 hattını arayarak da çalışanlar sigorta bilgilerini öğrenebilirler.
Almanya Vizesi için Sağlık Sigortası Zorunlu Mudur? Evet, Almanya vizesi için başvuru sahiplerinin sağlık sigortası yaptırması zorunlu tutulmaktadır.
Gelir durum belgesi, e-Devlet üzerinden kolaylıkla alınabilmektedir. Bunun için; e-Devlet'e giriş yaptıktan sonra, kurumlar bölümünden Hazine ve Maliye Bakanlığı ekranına giriş yaparak en üst sırada yer alan Hazine ve Maliye Bakanlığı e-Bordro Hizmeti alanına tıklanarak gelir durumunu gösteren belge edinilebilir.
Vize için SGK Hizmet Dökümü
Çok nadir olmakla birlikte bazı konsolosluklar, e-devlet aracılığı ile alınan elektronik hizmet dökümünü kabul etmeyebilir. Bu durumda size yakın bir SGK şubesine giderek ıslak imzalı hizmet dökümü almanız gereklidir.
Maaş bordrosu, özel sektörde ya da devlet dairesinde çalışan bireylerin vize başvurularında sunması gereken evraklardan birisidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri