2 aylık vize ihlalinden dolayı hakkınızda, 3 ay Türkiye giriş yasağı kararı alınmaktadır. Eğer hakkınızda tanzim edilen idari para cezasını ödememeniz halinde 3 aylık yasak, 5 yıl giriş yasağı haline gelmektedir.
Hakkında deport kararı verilen yabancının evlilik, çalışma izni, eğitim, tedavi dolayısıyla meşruhatlı vize alarak ülkeye dönmesi mümkündür. Meşruhatlı vize alarak deport kaldırma yoluna terör örgütüyle ilişkili olanlar ile kamu düzeni, güvenliği veya sağlığı sebebiyle sınır dışı edilenler başvuramayacaktır.
bazı vize ihlali hallerinde yabancı hakkında 1 ay ile 5 yıl arasında giriş yasağı kararı verilmektedir. bazı vize ihlali hallerinde 3 ay ile 5 yıl arasında giriş yasağı kararı verilirken. bazı vize ihlali hallerinde hallin devamı süresince yani bir nevi süresiz giriş yasağı kararı verilemektedir.
Vize veya ikamet ihlali yapan yabancılar hakkında uygulanan idari para cezasının Türkiye'den çıkış yaparken ödenmemesi halinde kişi hakkında Ç-120 tahdit kodu işlenerek 5 yıl süreyle tekrardan Türkiye'ye giriş yapması engellenir.
Bu kapsamdaki yabancılar için ihlal sürelerine karşılık gelen giriş yasağı süreleri aşağıdaki gibidir: 3 aya kadar ihlal : 3 ay süreli giriş yasağı 3 ay - 6 ay arası ihlal : 6 ay süreli giriş yasağı 6 ay - 1 yıl arası ihlal : 1 yıl süreli giriş yasağı
İlgili 44 soru bulundu
T.C.
Türkiye giriş yasağı sorgulama işlemlerini sınır kapılarından ya da ülkenizdeki Türkiye büyük elçiliklerinden ya da konsolosluklarından öğrenebilirsiniz. Konuya ilişkin tebligatta Türkiye'ye girişi yasaklanan kişiye, karara nasıl itiraz edebileceği ve konuya ilişkin diğer hak ve sorumlulukları açıklanır.
Vize İhlal Cezası
Vize ihlali yapan yabancı uyruklu bir kişi kaçak konumuna düşmektedir. Bu tür bir durumda vize ihlali yapan yabancı uyruklu kişinin ceza olarak kanunlarda belirtilen bir tutardaki ücreti ödemesi gerekir. Bu cezanın toplamı, 1 yıllık ikamet izni harcının 2 katı şeklinde hesaplanır.
Türkiye'ye süresiz giriş yasağı, herhangi bir süre sınırlaması bulunmayan giriş yasağı türüdür.
Deport kararının kaldırılabilmesi için başvurulabilecek seçeneklerden biri meşruhatlı (istizanlı) vize alınmasıdır. Hakkında Türkiye'ye giriş yasağı konmuş yabancı, evlilik sebebiyle vize, çalışma vizesi, eğitim vizesi, tedavi amaçlı vize gibi meşruhatlı vizelerden birini alarak Türkiye'ye tekrar girebilir.
- Vizenin veya vize muafiyetinin Türkiye'de sağladığı kalış süresi, her 180 günde 90 günü geçemez. Türkiye'de son 180 gün içerisinde toplam kalış süresinin 90 günü geçmemesi kaidesi Türkiye'ye seyahat edecek tüm yabancı ülke vatandaşları için geçerlidir.
Vize ihlali ve cezası, hakkı olan yıllık ikamet izni harcının 2 katı olarak belirlenmiş durumda. Yapılacak bu ödeme ne yazık ki hatayı telafi ettirmiyor. Bizim ülkemizde durum böyle iken farklı ülkelerde yaptırımlar da farklı olabiliyor.
Türkiye'de vize süremden beş gün daha fazla kaldım (ihlal ettim) giriş yasağı uygulanır mı? 6458 sayılı Kanunun 54. Maddesine göre vize veya vize muafiyeti süresini on günden fazla aşanlar veya vizesi iptal edilenler hakkında sınır dışı etme kararı alınır.
Sınır dışı etme kararının değerlendirme ve karar aşaması en fazla 48 saat sürer. Kanunun 54 üncü maddesinde yer alan durumlardan birinin veya bir kaçının oluşması durumunda, YUKK'nun 55 inci maddesi hükümleri saklı kalmak kaydıyla, valiliğin sınır dışı etme kararı alması zorunludur.
Deport Kararı Verilemeyecek Haller
Deport sebepleri ve bir kişiyi sınır dışı etme durumları hakkında konuştuk. Deport kararı verilemeyecek haller ise şöyle: Sınır dışı edileceği ülkede ölüm cezasına, işkenceye, insanlık dışı ya da onur kırıcı ceza veya muameleye maruz kalacağı konusunda ciddi emare bulunanlar.
Evet, deport olmuş yabancıya çalışma izni alabilirsiniz ve kişi Türkiye'ye gelebilir.
Deport kaldırma ücreti mahkeme masrafları 2022 yılı için 1.000 TL civarındadır. Avukatlık masrafı ise işin hangi aşamada alındığı, şartların ve hangi seçeneğin seçileceğine göre değişkenlik göstermekle birlikte 2022 yılı için 8.000 TL ile 50.000 TL arasında değişkenlik göstermektedir.
Deport kaldırma işlemleri iki türlü olabilir. İlk olarak yabancı meşruhatlı vize almış olabilir. Bu vize ile hakkında verilen sınır dışı süresi dolmadan ülkeye giriş yapabilir. İkinci olarak da yabancı, hakkında verilen deport kararının iptalini idare mahkemesinden dava yolu ile talep edebilir.
Türkiye'ye Giriş Yasağı Süresi Ne Kadar? Türkiye'ye giriş yasağı süresi en fazla beş yıllık olabilir. Ancak yabancı Türkiye için bir tehdit oluşturuyorsa ve bu tehdit ciddi bir boyuttaysa bu süre 10 yıl daha arttırılabilir. Bu ihtimalde yabancının Türkiye'ye girişi 15 yıl boyunca yasaklanabilir.
Yabancı hakkında deport kararı verilmesi kişinin ahlaka ve hukuka aykırı davranışlar sergilemesi, ulusal sağlık ve güvenlik tehdidi oluşturması ve çalışma izni olmadan çalışması, oturma izni yahut öğrenci oturma izni olmaksızın yaşaması gibi hallerde söz konusu olur.
(3) Türkiye'ye giriş yasağının süresi en fazla beş yıldır. Ancak, kamu düzeni veya kamu güvenliği açısından ciddi tehdit bulunması hâlinde bu süre Genel Müdürlükçe en fazla on yıl daha artırılabilir.
Vize ihlali ve kaçak kalma durumunda yabancılara para cezasının yanı sıra 1 ay ile 5 yıl arasında ya da süresiz Türkiye'ye giriş yasağı kararı verilmektedir.
VİZE İHLALİ NEDİR? Vize ihlali, aldığınız vizenin üzerinde belirtilen süreden daha fazla vizeyi veren ülkede kalmanız veya vizeyi veriliş amacı dışında kullanmanızdır. Örneğin; bir öğrenci vizesi ile çalışmak veya, turist vizesi ile öğrenim görmek vize ihlalidir.
Oturma izni, ilk başvurudan itibaren belirli süreler için verilir. Bu sürenin bittiğinde ikamet izni de son bulacaktır. Dolayısıyla Türkiye'de oturmaya devam etmek isteyen yabancı uyruklu kişi, oturma izni uzatma başvurusu yapmalıdır.
Vizenin giriş geçerlilik süresi, vize sahibinin vizesi ile ülkeye giriş yapması için geçerli olan zaman aralığıdır. Verildiği makam tarafından belirlenmediği sürece, vize veriliş gününden itibaren geçerli olup, ülkeye giriş geçerlilik tarihinin sona ermiş olduğu tarihte Pekin saati ile 24:00'te sona erer.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri