Ürünün kurulacağı yerde topraklı priz hattı bulunmalı, uzatma ya da üçlü prizler kullanılmamalıdır. Atık su giderine bağlanacaksa, gider uzman bir tesisatçıya hazırlatılmalıdır.
Kablo kesiti 3x1.5mm^2 olan, fiş kısmı baskı fiş olan bir çoklu priz ile kullanabilirsiniz. Ben kendi makinelerimde böyle kullanıyorum. Sürekli aynı anda çalışıyorlar 3 yıldır hiç bir sıkıntı olmadı. Direk prize takılan kablosu olmayan çoklayıcılar kolay hareket ettikleri için çabuk temassızlık yapıp ısınma yapıyorlar.
kurutma makinelerinin hiçbirinde su gideri bağlanması mecburiyeti yoktur.
Saçınızın aynı yerinde, kurutma makinesinin uzun süre kalmasına izin vermeyin. Kurutma makinesini doğrudan saç derinize tutmayın ve fazla ısınmamasına özen gösterin. Isı dalgaları; saç derisini kurutup, pul pul dökülmeye neden olur. Saçlarınızı hafif nemli kalacak şekilde kuruttuktan sonra geniş dişli fırçayla tarayın.
İlgili 18 soru bulundu
Isı pompalı kurutucular, havayı ısıtmak için kullanılan enerjinin bir kısmını geri kazandığından daha çevre dostu ve uzun vadede daha ekonomiktir. Su toplama kabı kullanımına gerek yoktur. Ancak, kurutma süresi yoğuşmalı kurutuculara göre daha uzun olabilir ve satın alma maliyeti daha yüksek olabilir.
Mutfak ve banyolar, evlerin ıslak alanları olarak geçiyor. Çünkü su tesisatları buralarda daha yoğun bir şekilde yer alıyor. Kurutma makinesinin de su boruları ve drenaj bağlantıları oluyor. Bu nedenle bulunması gereken yer mutfak, banyoda ya da bunlara yakın bir yerde olması gerekiyor.
(Gömlek, t-shirt, masa örtüsü vb.) Kot: Kot kumaşından pantolon, etek, gömlek veya montları bu programda kurutabilirsiniz. Günlük: Hem pamuklu hem sentetik içerikli günlük çamaşırlarınızı bu programda kurutabilirsiniz.
Pamuklu Ekstra Kuru: Havlu, nevresim, bornoz gibi kalın pamuklu çamaşırlarınızı bu programda kurutabilirsiniz. Bu program ile çamaşırlarınızı ütülemeden dolaba kaldırabilirsiniz. Sentetik Dolap Kuruluğu: Tüm sentetik çamaşırlarınızı bu programda kurutabilirsiniz.
Alezleri sıcak su yerine ılık su ve çamaşır deterjanı kullanarak yıkamanız önerilir. Ayrıca sert deterjanlar yerine yumuşak ve doğal temizleyiciler kullanmanız daha iyi sonuçlar verecektir. Alezi yıkadıktan sonra kurutma talimatlarına uygun olarak kurutun. Kurutma makinesinde düşük sıcaklıkta kurutmanız önerilir.
Ürünün kurulacağı yerde topraklı priz hattı bulunmalı, uzatma ya da üçlü prizler kullanılmamalıdır. Atık su giderine bağlanacaksa, gider uzman bir tesisatçıya hazırlatılmalıdır. Titreşim problemi yaşamamak için sert ve düz bir zemin tercih edilmeli, makinenin altında halı gibi yumuşak malzemeler olmamalıdır.
Genellikle fazla enerjiye ihtiyaç duyduğu düşünülür. Koşullar ise elektrik tüketiminin miktarını belirleyen en önemli unsurlardır. Kurutma makineleri genel olarak 1800-5000 watt arası elektrik harcar.
3. Cihazı, sıcaklığın 5°C'den daha az ya da 35°C'den daha yüksek olabileceği yerlere monte etmeyin ya da buralarda kullanmayın. Çamaşır kurutucu çevresine ısı verir ve bu ısı soğuk duvarlara, pencerelere, vb. çarptığında soğuk yüzeyler üzerinde yoğuşma/nem oluşur. (Bu, yoğuşmanın olduğu odadaki havada bulunan nemdir.)
Ürünün kurulacağı yerde topraklı priz hattı bulunmalı, uzatma ya da üçlü prizler kullanılmamalıdır. Atık su giderine bağlanacaksa, gider uzman bir tesisatçıya hazırlatılmalıdır. Titreşim problemi yaşamamak için sert ve düz bir zemin tercih edilmeli, makinenin altında halı gibi yumuşak malzemeler olmamalıdır.
Türkiye'de de sıklıkla kullanılan üçlü priz tarzı aygıtlar takılı kaldıkları takdirde enerji kullanmazlar, dolayısıyla boş prizler elektrik harcamaz.
Üç kişi için bu saat başına 27 W ' tur. Mesela sabah telefonunuzu çıkardınız ancak cihazınız hala prizde diyelim. 18 saat prizde kalan cihazlar 27 x 18 = 486 Wh ' lik enerji tüketir.
Kurutma makinesi neden kıyafetleri küçültüyor? Kurutma makinesi kıyafetleri küçültmenin temel nedeni, yüksek ısıda ve dönen tamburda yapılan kurutma işleminin kumaşlardaki lifleri sıkıştırması ve kısalmasına yol açmasıdır.
Yastıkların sönmemesi ve formunu korunması için kullanılan birkaç yöntem bulunmaktadır. Kurutma makinesi kullanımı en sık tercih edilen yöntemlerden biridir. Uygulaması da oldukça basittir. Elyaf yastık yıkandıktan sonra kurutma makinesine rahatlıkla atılabilir.
Ütü Kuruluğu : Normal çamaşırlar (gömlekler, elbiseler) ütülemeye hazır şekilde kurutulur. Pamuklu kumaştan giysilerinizi, kalın kumaşlı eşofmanlarınızı, nevresim havlu, bornoz gibi çamaşırları bu programda dolaba konulabilecek kuruluk seviyesinde kurutabilirsiniz.
Kurutma makinelerindeki hava kanalları, kurutma makinesinin içindeki havanın doğrudan dışarıya çıkmasına neden oluyor. Bu da çamaşır kurutma makinelerinin doğaya önemli miktarda mikroplastik yaymasına yol açıyor.
Kurutucu derinliği 54 cm ise : Çamaşır makinenizin derinliği 40 cm ise üzerine kurutucu kurulamaz. Kurutucu derinliği 60 cm ise : 49 cm, 50 cm, 54 cm, 60 cm, 62 cm derinliğe sahip çamaşır makinesi üzerine kurulabilir. Kurutucu derinliği 60 cm ise : 40 cm ve 45 cm derinliğe sahip çamaşır makinesi üzerine kurulamaz.
Ortamın dar veya havasız olması.Eğer ortam havasız veya dar ise, ortam sıcaklığının artmasına neden olur. Ortamın ısınması durumunda , cihaz yoğuşma işlemi için soguk hava temin edememesi durumunda, kurutma süresinin uzamasına neden olur.Cihazın çalıştığı ortamını havadar olduğu kontrol ediniz.
Kurutma makinesi kullananlar çıkan tozun çamaşırların dokusunu bozduğu, kumaşını yıprattığı için oluştuğunu düşünse de, birçok üretici firma ve kurutma makinesi teknik servis personeline göre bu son derece yanlış bir bilgi.
Çamaşır Makinesi Kapasitesi Nedir? Çamaşır makinesi kapasitesi, bir seferde yıkayabileceğiniz maksimum kuru çamaşır miktarını kilogram cinsinden belirten değerdir. Fazla kapasiteye sahip olan çamaşır makineleri bir seferde daha çok çamaşır yıkamanıza olanak tanıyarak makineyi daha az kullanmanızı sağlayabilir.
Kurutma bittikten sonra çamaşırlarınızı uzun süre makinenin içinde bekletmeyin. Fazla bekletmek, sıcaklık ve ağırlığın da etkisiyle çamaşırlarda kırışık çizgilerinin oluşmasına neden olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri