Vize numarası; vize başvuru işleminin tamamlanmasının ardından alınan belge olan vize üzerinde yazmakta olan numaradır. Vize referans numarası ise; vize başvurusu yapıldıktan sonra vize başvurusunun durumunu öğrenmek için vize başvuru merkezlerinin sistemi ile entegre referans kodlarıdır.
Vize numaranız, vize etiketinin sağ üst köşesinde bulunur. Örnek vizenin vize numarası bir dizi sıfırdır.
Vize başvuru takip numarasını öğrenmenin yolu başvuru yapılan kurum üzerinden olmaktadır. Gerekli belgeler eksiksiz olarak teslim edildikten sonra başvuru işlemi tamamlanmakta ve sonuçlanması beklenmektedir. Bu aşamada başvuru gerçekleştirilen kuruluş tarafından vize başvuru takip numarası verilmektedir.
Vizenin giriş sayısı, vize sahibinin vize geçerlilik süresi içinde ülkeye giriş yapabileceği sayıdır. Ülkeye giriş sayısı tümüyle kullanıldığında vize geçersiz olur. Ülkeye giriş sayısı tükenmese de giriş geçerlilik süresinin dolması durumunda vize yine geçerliliğini kaybeder.
Dubai vizesi online alınan bir vizedir yani pasaporta basılmaz. Çıkan vize Birleşik Arap Emirlikleri Göçmenlik Ofisi'nin antetli kağıdına basılır ve üzerinde barkod numarası bulunur.
İlgili 28 soru bulundu
Dubai Türkiye'den Vize İstiyor mu? Birleşik Arap Emirlikleri, Umuma Mahsus Pasaport ve vize şartı koşmakta. Vize şartı, pasaportlara göre değişiklik gösteriyor. Gri, yeşil ya da siyah pasaportu bulunan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, 90 günlük seyahatleri için vizeden muaf tutuluyorlar.
Birleşik Arap Emirlikleri'ne Seyahat Edecek Türk Vatandaşlarının Dikkatine / T.C. Dışişleri Bakanlığı Umuma Mahsus pasaportlar vizeye tabidir. Vizeler Ankara'daki BAE Büyükelçiliğinden, İstanbul'daki BAE Başkonsolosluğundan veya iki ülke arasında seferleri bulunan havayolları tarafından temin edilebilmektedir.
Vize, bir devletin dış temsilcilikleri veya sınır makamları aracılığıyla, ülkesine seyahat edecek bir yabancının pasaportuna koyduğu ve bu yabancının ülkesinin sınır kapısına kadar giderek sınır makamlarına giriş için başvuru yapabileceğini girebileceğini gösteren bir kayıttır.
Tek giriş vizesi, sahibine, bir Schengen ülkesine (Schengen Bölgesi) belirli bir süreyle sadece bir kez girme izni verir. Girdiğiniz Schengen Bölgesinden ayrıldıktan sonra Schengen Bölgesinde konaklamak için izin verilen süre henüz sona ermemiş olsa bile vizenin geçerliliği sona erer.
Kalma Süresi : DAUER DES AUFENTHALTS – DURATION OF STAY – DUREE DE SEJOUR karşısında yazan kısmın karşısında kişinin toplam olarak Schengen bölgesinde vize geçerlilik süresi içerisinde kalabileceği maksimum süreyi belirtir.
Vize Referans Numarası Nerede Yazar? Vize referans numarası, başvuru merkezinde biyometri işlemleri bittikten sonra başvurunun tamamlanmasıyla birlikte verilen kağıtta yer almaktadır.
Pasaport ve barkod numaranız başvuru kaydı sonrasında size verilmiş olan pasaport teslim fişi üzerinde yer almaktadır.
E-Devlet Vize Sorgulama Hizmeti Veriyor Mu? e-Devlet vize sorgulama hizmeti vermemektedir ve bu sebeple vize sorgulama e-Devlet üzerinden yapılamamaktadır.
Vize, Kırklareli'nin doğusunda, İstanbul'a 140 km uzaklıkta bir ilçedir. Cittaslow denilen sakin şehir unvanı ile Türkiye'deki 10 ilçeden birisi olmuştur. 2022 TÜİK verilerine göre ilçe nüfusu 28.669'dur.
Vize, yurt dışına seyahat etme planı bulunan kişilerin, gitmek istediği ülkenin talep ediyor olması durumunda ilgili kurumlardan alması gereken izin belgesidir.
Vize, bir ülkeye giriş yapmak için o ülkenin ilgili makamlarından alınan izin belgesidir. Bu belge, seyahat edilecek ülkenin büyükelçiliğinin konsolosluk bölümünden, başkonsolosluğundan veya konsolosluğundan alınabilir. Bazı ülkeler, fahri başkonsoloslukları veya fahri konsoloslukları aracılığıyla da vize vermektedir.
90 gün üzeri kalış süreli vizelerin (ulusal vize) işlem süreleri daha uzun olduğu için planladığınız seyahat başlangıç tarihinden en az bir ay önce başvuru yapmanızı öneririz. Schengen (90 gün altı) vize başvuruları seyahat tarihinden en erken 180 gün önce yapılabilir.
Vize, bir ülkeye giriş ve çıkış yapmak için yetkili makamlardan alınması gereken izin belgesidir. Eğer gitmek istediğin ülke tarafından belirlenen prosedürleri yerine getirirsen ve başvurun resmî kurumlar tarafından onaylanırsa vize alabilirsin.
Bu vize tipi çok girişli bir vizedir. Rotasında Dubai (Birleşik Arap Emirlikleri) bulunan veya Birleşik Arap Emirlikleri kalkışlı cruise turları yolcuları için kullanılır. Birleşik Arap Emirlikleri'ne çoklu olarak giriş çıkış yapılabilir.
vize,yabancı bir ülkede ikamet etmek isteyen kişiye verilen resmi bir belgedir. pasaport kişisel bir belgedir ve pasaport ülkenizin yasal vatandaşı olduğunuzu belirtir.örneğin; bir iranlıysanız,örneğin ingiltere'ye girmek istediğinizde,ülkeye girmenize izin verilmesi için pasaportunuzu ingiltere gümrüğüne sunmalısınız.
Online vize olarak da bilinen bu sistem dahilinde çevrimiçi kullanıcılar, gitmek istedikleri ülkelere internet üzerinden vize başvurusu yapabiliyor. Vize başvurusu yapmayı düşünenler, gerekli şartları yerine getirdikleri takdirde elektronik vize uygulaması sayesinde seyahat belgelerini alabiliyorlar.
Ülkemizden Dubai'ye seyahat edecek olan kişiler Hizmet, Hususi ve Diplomatik Pasaportuna sahip ise vize almadan seyahat edebilmektedir. Bu kişiler 90 gün Dubai'de kalabilmektedir. Fakat Bordo pasaportuna sahip kişilerin vize almaları gerekmektedir. Dubai vizesi elektronik vizedir.
Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport sahiplerinin vize sahibi olma zorunluluğu bulunmaktadır. Hususi (Yeşil), Hizmet (Gri) ve Diplomatik (Siyah) Pasaport sahipleri 180 gün içerisinde 90 günü aşmayan Dubai seyahatleri için vize sahibi olma zorunluluğundan muaf tutulmaktadır.
Hizmet (Gri), Hususi (Yeşil) ve Diplomatik (Siyah) Pasaporta sahip kişilerin 180 gün içerisinde 90 günü aşmayan seyahatleri için Dubai vizesi almalarına gerek yoktur. Türkiye'den Dubai vizesi için başvuracak üçüncü ülke vatandaşlarının en az 6 aylık oturum veya çalışma iznine sahip olmaları gerekmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri