Sadece suyla duş almak cildinizin koruyucu tabakasını dengeleyecektir. Sabun, vücudunuzdaki kiri etkili bir şekilde temizlerken, cildinizin salgıladığı doğal yağları da temizler. Düzenli olarak sabun kullanmak cildinizin pH dengesinin bozulmasına, kurumasına ve tahriş olmasına neden olabilir.
Duş alma alışkanlığın ağırlıklı olarak sabun yönünde ise nemlendirici özelliği olan doğal sabunları seçmeni tavsiye ediyoruz. Sadece sabun kullanımı ciltteki yağları yok ederek cildin kurumasına neden olabiliyor. Bu yüzden sabun seçerken yağ oranı fazla olan ürünleri seçmek gerekiyor.
Cildin aşırı temizlenmesiyle daha fazla yağ ve su kaybederek kuruyor. Bu nedenle 2 günde bir duş alınması ya da her gün duş alınacaksa sabun ya da duş jeli kullanmamak gerekir. Bunun yerine yağ oranı daha yüksek olan bebek sabunları tercih edilmeli.
Duş jeli, kullanım sonrası ciltte kaygan bir his bırakıyor. Sabun kullanımında ise bu his pek yaşanmıyor. Bu kayganlık hissinden hoşlanmıyor iseniz doğru ürün seçimi sabun olacaktır. Kullanacağınız vücut bakımı ürünlerinizin en önemli detaylarından birisi ise pH dengesidir.
İşte o etkiler. Sadece suyla banyo yapmak cildinizin koruyucu tabakasını dengeleyecektir. Sabun, vücudunuzdaki kiri etkin bir şekilde temizlerken, cildinizin salgıladığı doğal yağları da temizler. Sabunu aşırı kullanmamak cildinizin pH dengesini bozabilir, kurutarak tahriş olmasına neden olabilir.
İlgili 21 soru bulundu
Sadece suyla banyo yapmak cildinizin koruyucu tabakasını dengeleyecektir. Sabun, vücudunuzdaki kiri etkili bir şekilde temizlerken, cildinizin salgıladığı doğal yağları da temizler. Sabun düzenli olarak kullanmak cildinizin pH dengesini bozabilir, kuru ve tahriş olmasına neden olabilir.
En sağlıklı banyo, ılık suyla yapılır ve yaklaşık 20 dakika sürmelidir. Banyo suyunun sıcaklığı 40 dereceyi geçmemelidir. Sıcak suyla yıkanmayı seviyorsanız 10 dakikadan fazla banyoda kalmamalısınız. Banyodan çıktıktan sonra vücudunuzu bir süre dinlendirin.
Yağlı bir cilde sahipseniz yağsız sabunları tercih etmeli, yağsız bir cilde sahipseniz ise yüzünüzü kurutmayacak nemlendirici özelliğe sahip sabunları tercih etmelisiniz. pH değeri burada çok önemlidir çünkü pH değeri düşük sabunlar cildinizi kurutarak çatlamasına yol açar.
Zeytinyağı sabunları, zeytinyağının vücuda faydalarını aynen sabuna geçirir. Cildinizi düzenli olarak bu sabunla yıkadığınızda ciltte kuruma, pul pul dökülme görülmez. Aynı zamanda cilt sorunlarının da zeytinyağı sabunuyla önüne geçebilirsiniz.
Duş jelinin içeriğinde bulunan ürünler cilde zarar veren ürünler değildir. Bu nedenden dolayı genellikle duş esnasında vücuda uygulanır. Saç ve yüz bölgesi için uygun olmayan bu ürün, kişiler tarafından vücuda sürülür.
Çitlenbik (Bıttım) Sabunu: Bakım gerektiren saç ve vücutlar için idealdir. Böğürtlen Sabunu: Cilt temizliğinde güçlü bir toniktir. Buğday Sabunu: Nasır, topuk, el ve ayak çatlaklarına iyi geldiği görülmüştür. Çam Sabunu: Yağlı ciltler için sedef egzama rahatsızlıklarında dermotolojik bir sabundur.
Genel olarak sıkça kullanılmakta olan bu ürünün hem temizlik hem de hoş koku nedeni ile sıkça tercih edilmekte olduğu bilinmektedir. Her ne kadar temizleyici olsa da bazen de zararları ortaya çıkabilmektedir. Bundan dolayı da eğer kullanım sonrasında sorun meydana çıkmış ise tekrar kullanılması önerilmemektedir.
Sabun, vücuttaki kiri ve teri temizleyerek cildi tazeler. Bazı sabunlar içerdikleri nemlendiriciler ile cildi temizlerken aynı zamanda cildin nem ihtiyacının da karşılanmasını sağlar.
Yüzün duş öncesinde ya da sonrasında ılık su ile yıkaması öneriliyor. Aklınızda olsun Şayet “Duş sırasında yüzümü yıkamaktan vazgeçmem” diyenlerdenseniz, o halde yüzünüzü yıkarken suyun ısısını düşürmenizde fayda var.
1) Şampuan yerine sabun kullanmak daha sağlıklı
Oysa ki saçları sabunla yıkamanın şampuana karşı bir üstünlüğü yok. Hatta tam tersi şampuanlar sabuna göre saç derisinin ph'ına ve saç tellerinin yapısına göre formüle edilen maddelerden oluştukları için sık kullanım açısından daha uygun olabiliyor.
Keçi sütü sabunu, nemlendirici ve yatıştırıcı özelliklerinin yanı sıra cildin doğal yağlarını çıkarmadan kiri, yağı ve pürüzleri ciltten uzaklaştırabilen etkili bir temizleyicidir. Genellikle kuruluk, egzama, sedef hastalığı ve akne gibi çeşitli cilt sorunlarını giderilmesine destek için kullanılabilir.
Yüzü Sabunla Yıkamak Zararlıdır
pH değerleri cilt yapısına uygun olmayan, nemlendirici içermeyen, yüksek derecede kimyasal madde bulunduran ve kokulu sabunları kullanmak zamanla ciltte tahrişe sebep olabilir. Bunlara dikkat ettiğin sürece sabun kullanmaktan çekinmene hiç gerek yok.
Saçı beslemeye,yumuşaklık ve parlaklık vermeye yardımcı olur. Renk ve koku tamamen doğaldır, hiçbir katkı maddesi içermez.
Doğal sabunlarda en çok kullanılan bitkisel yağlar zeytinyağı, hindistancevizi yağı, palm yağı, hint yağı ve ayçiçek yağıdır. Hindistancevizi yağı ve hint yağı doğal sabuna doğal yollarla köpük verir. Doğal sabun yapımı için kullanılan temel malzemeler tencere, karıştırıcı, kalıp ve ısı ölçerdir.
Duş alma sıklığı ile ilgili aslında genel geçer bir kural yoktur. Ancak uzmanlar ideal aralığın ortalama 3 gün olduğunu belirtir. Çok sık duş almak deri döküntüsü, kaşıntı, rahatsızlık hissi gibi durumlara yol açabilir.
Kısacası, ideal bir sıklık olmasa da uzmanlar, kirli, terli olmadığınız veya daha sık duş almak için başka nedenleriniz olmadığı sürece çoğu insan için haftada birkaç kez duş almanın yeterli olduğunu öne sürüyor. Her gün duş alıyorsanız koltuk altı ve kasık gibi bölgeleri sabunlamaya ağırlık vermelisiniz.
Özellikle, bunları kullanarak yapacağınız bir banyo en güzel yöntemlerden. Rahatlatıcı bir banyo için 2 yol var: Tuzları ve esans yağları kullanmak veya çayını yapıp, içtiğimiz bazı bitkileri banyo suyu olarak demlemek. Üçüncü bir seçenek de 2 farklı tarzı gönlünüzce karıştırıp kullanmak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri