Toksinler genellikle kaslarda birikir. Kaslarda biriken toksinler ağrı ve krampa neden olur. Eğer toksinlerin vücuttan atıldığını anlamak istiyorsanız ağrı ve kramp sıklığını takip edebilirsiniz. Son günlerde hiç ağrı hissetmediyseniz toksinlerden arınmış olduğunuza işarettir.
En basit ve en temel yöntem gün içerisinde bolca su tüketmek olarak söylenebilir. Su, ter ve idrar olarak vücutta biriken toksik maddelerin atılmasını kolay hale getirir. Günlük tüketilen suyun içerisine eklenecek limon, nane gibi sebzeler ise suya lezzet verirken toksinlerin atılmasına da katkı sağlar.
Toksinler ilk olarak karaciğerden geçerek çeşitli kimyasal reaksiyonlardan geçer ve vücuttan atılmaya hazır hale gelir. Bu toksinler deriden ter, bağırsaklardan dışkı ve böbreklerden de idrar yoluyla atılır.
Toksinler vücudumuzda organların birbirleri ile iletişimini sağlayan hücre zarı dediğimiz postacılara zarar verir. Doku ve organlarımız arasında sinyal iletişimi engellenir. Vücutta üretilen ve işçilerin besini olarak görevi yapan hormonların üretimini engeller ve dengesizliklere neden olur.
Avokado, enginar, kırmızı pancar, karnabahar, sarımsak, soğan, yeşil soğan, kabak, rezene, domates, yeşil biber, kereviz sapı, pırasa, lahana, brüksel lahanası, maydanoz, dereotu, yeşil salata, roka, kuşkonmaz, brokoli, hindiba, yeşil fasulye, siyah turp, kereviz, pazı, kara lahana, pırasa, taze bezelye, kuzu kulağı, ...
İlgili 18 soru bulundu
Toksinler genellikle kaslarda birikir. Kaslarda biriken toksinler ağrı ve krampa neden olur.
Fazla kilolu ve obez olmayan kişilerin bile bağırsaklarında en az 3 kilo kadar toksin bulunduğu söyleniyor. Ancak alternatif tıp uzmanları sağlıklı beslenmenin yanında birazdan vereceğimiz karışımla toksinleri vücuttan 72 saatte atılacağını belirtiyor.
Bir bardak deniz tuzu ve karbonatı su dolu bir leğenin içerisinde iyice eritin. Suyun ayağınızı sokabileceğiniz sıcaklıkta olmasına özen gösterin. Karbonat ve deniz tuzunu suda erittikten sonra ayaklarınızı bu suyun içerisinde 45 dk bekletin. Her gün bu karışım ile ayak detoksu yapabilirsiniz.
Yoğurt üretilirken mayalanma sonucu ortaya çıkan faydalı bakteriler, bağırsak hareketliliğini artırarak bağırsakların çalışmasını hızlandırır ve kalın bağırsakta oluşan toksik maddeleri emerek dışarı atılmasını sağlar.
Toksin, 80°C'de 10-30 dakika, 100°C'de 10 dakika kaynatılarak etkisiz hale getirilebilirken, ısıya dayanıklı sporları yok edebil- mek için 116°C'de ısıtmak gerekmektedir.
Toksinler, kimyasal olarak vücuda zararlı maddeler şeklinde tanımlanabilir. Bedenimizde üretilen, üretilemeyen ve birikerek kümülatif etkiler yaratan farklı toksin grupları bulunur. Toksin: Canlı organizmalar (Bakteri, bitki hayvan..) tarafından üretilen toksik maddeler.
Organik Toksinler
Doğal olarak besinlerde oluşan organik toksinlerden en önem lileri latrojenler, solanum alkoloidler, quvatrojenler, ve syanogene- tik glikositlerdir. Hindistan ve bazı Akdeniz ülkelerinde baklagiller den latrus satirus türü tohumların çok tüketilmesi latrizim hasta lığına neden olmaktadır.
Toksinler karaciğere suda veya yağda çözünür halde gelebilirler. Suda çözünenler kolaylıkla detosifiye edilir ve idrarla atılır. Yağda çözünen toksinler ise yağ hücresinde depolanır ve böylece vūcudun detoksifikasyon sisteminden korunmuş olurlar.
Detoks; özel ürünler kullanarak, oruç tutarak, saunaya girerek veya belirli bir diyet izleyerek vücudu toksinlerden arındırmayı veya kilo vermeyi amaçlayan uygulamadır. İnsan vücudu karaciğer, böbrekler ve bağırsaklar ile detoks yapma kabiliyetine sahiptir ve bunu düzenli olarak yapar.
Terleme, vücudunuz için bir dezenfektan görevi görür. Ter içerisinde yer alan bazı maddeler, vücudunuza tutunmuş olan mikropları ve bakterileri temizler. Böylece vücudunuzun içinde bulunan zararlı maddelerin yanı sıra derinizde yer alan maddeler de terle birlikte vücuttan atılır.
Oldukça ilgi gören ayak detoksu Maranki tarafından da incelenen ve tavsiye edilen bir yöntemdir. Ahmet Maranki'ye göre; düzenli olarak uygulanan ayak detoksu kişinin vücuttaki pH dengesini korumasını sağlar. Aynı zamanda uzun süredir vücutta biriken toksinlerin de bu uygulama sayesinde atıldığını ifade eder.
İyon Ayak Detoksu olarak da ifade edilen bu yöntemde suya eklenen bileşenlerin kişinin vücuduna hiçbir zararı bulunmaz. Vücutta biriken zararlı maddelerin atılması sürecinde en konforlu ve güvenli tedavi yöntemlerinden birisidir.
Biriken Toksinler Nasıl Atılır? Vücudumuzda biriken toksinleri dışarı atmanın en doğal yolu bolca su tüketmektir. Bol miktarda su tüketmek vücudumuzdaki hücrelerin harekete geçmesini tetikler. Hücrelerdeki hareketlenme, sıvı oranı ve kan akışı, idrar yolu ile toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar.
Dilerseniz, 1 yemek kaşığı elma sirkesi ve bir bardak su kullanarak da sterilizasyon yapabilirsiniz. Ağız çalkalama işlemi, dilin yalnızca üstünün temizlendiği sıyırma işleminin tamamlayıcısıdır. Çalkalama sayesinde dilin yanlarında, altında, yanak içlerinde, diş aralarında, damakta kalan plaklar da atılabilir.
Bakteriler, toksin adı verilen zararlı bir madde üretirler. Bu toksin, boğazın ve solunum yolunun üzerinde gri veya beyaz renkte kalın bir tabaka oluşturur. Bu tabaka, boğazı tıkayarak solunum problemlerine neden olabilir.
Rafine yağlar, kızartılmış, işlenmiş, paketlenmiş besinler vücutta toksinlerin birikmesine neden olmaktadır. Bu besinlerin sık tüketimi ile birlikte karaciğer toksinleri uzaklaştıramadan yenilerine maruz kalmaktadır. İşlem görmüş besinlerden uzak durmak gerekmektedir.
Bağırsakları temizlemeye yardımcı olan besinler
Bağırsak sağlığı için düzenli saatlerde yemek yemek, gün içerisinde yeterli miktarda posalı (meyve, sebze ve tahıl) gıdalar tüketmek, iyi çiğneyerek yutmak, düzenli olarak probiyotik içeren gıdalar (kefir, yogurt, tarhana) kullanmak ve yeterli su içmek gerekir.
Egzersiz yapmak, vücudunuzdaki kan akışını hızlandırır ve organların kendi kendine etkili bir şekilde temizlenmesine yardımcı olur. Egzersiz sırasında gerçekleşen terleme ise toksinlerin atılması için en etkili yollardan biridir. Detoks yapmak, hem kolay hem de faydalı tedavi yöntemlerinden biridir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri