Düşük yağlı süt ve süt ürünleri, yağsız et, balık, hindi ve tavuk ile birlikte tam tahıllı gıdalar ve kurubaklagil tüketiminizi arttırın. Günde en az 5 porsiyon sebze ve meyve tüketin. Günlük sıvı alımınızı artırın ve ortalama 2,5-3 litre su tüketin. Öğün atlayarak kendinizi uzun süre aç bırakmayın.
YAĞ VÜCUTTAN NASIL ATILIR? Araştırmalar sonucunda, yağ yakma sürecindeki çoğu kilo ve yağ solunum yolu ile atılıyor. Yüzde 84'ü büyük bir oranda karbondioksite dönüşüyor ve akciğer tarafından yağlar suya dönüşerek, ter, idrar, nefes yoluyla vücut sıvısı olarak atılıyor.
Metabolizma hızlı olduğunda enerji ihtiyacı artar ve buna bağlı olarak da yağ yakımı daha fazla olur. Bu sebeple metabolizmanın hızlandırılmasında dengeli ve doğru bir şekilde beslenmek önemlidir. Bununla birlikte düzenli ve bilinçli yapılan spor ve egzersizler özellikle kardiyo yapmak metabolizmayı hızlandırır.
Yağ yakımı hızı kişinin metabolizma hızıyla eş değerdir. Bir kişi düzenli beslenmekle birlikte, kardiyo ve güç antrenmanı başta olmak üzere düzenli spor yaparsa 1 ayda ortalama olarak 4 ila 8 kilo arası yağ yakabilmesi mümkündür.
İlgili 20 soru bulundu
Vücutta yağ kaybını gösteren en önemli ölçütlerden biri de mezura ile çevre ölçümleridir. Her ay düzenli yapacağınız mezura ölçümleri yağ kaybettiğinizi anlamanın en iyi ölçütlerinden biridir. Bunun dışında; kaliper ölçümü kullanılabilecek en doğru ölçüm tekniklerinden biridir.
O halde bu kişinin yaklaşık bir haftada 1 kg yağ yakması beklenebilir. Zamanı ve koşulları uygun olanlar için 2-3 günde bunu yapması işten bile değildir. Sonuç olarak haftada 1-2, ayda 4-8 kg yağ yakılması öngörülebilir.
Tarçın kürünü hazırlamak için 1 su bardağı light süt, 1 tatlı kaşığı tarçın ve biraz buzu karıştırın. Hazırladığınız bu kürü uyumadan önce tüketin. Bu kürü düzenli olarak tükettiğinizde gece boyunca metabolizmanız canlı kalıp vücut yağ yakacak ve ayrıca sabahları uykudan tok olarak kalkacaksınız.
Açlık sırasında vücudun ihtiyacı olan enerjiyi karşılayacak glikoz olmadığından, enerji yedek kaynaktan, yani trigliseritlerden sağlanır. Kısacası vücutta yağ yakımı başlar.
Uzmanlar özellikle sabahları, kahvaltıdan 15-20 dakika önce limonlu ılık su içmeyi tavsiye ediyor. Limonlu su yağ yakmaya yardımcıdır. Özellikle karın ve bel bölgesindeki yağları eritir. Limonun içindeki vitamin ve mineraller vücut için çok faydalıdır.
12:00-13:00 arası alınan kalorinin en hızlı kullanıldığı, organlar arası yağ yakma mekanizmalarının da en iyi koordinasyonun sağlandığı zaman dilimidir. 16:00-17:00 arası kardiyovasküler ve kas dayanıklılığının en iyi olduğu zaman dilimidir.
Günlük enerji alımınızı % 10-20 azaltarak veya haftada ortalama 0.5-1 kg ağırlık kaybı hedefleyerek, açlık hissetmeden beslenme uzmanları denetiminde kilo verin. Günlük yağ alımınızı azaltın ancak yağ tüketiminizi aşırı kısıtlamayın.
Vücudun en çok yağ yakma eğilimi, egzersiz sırasında ve sonrasındadır. Egzersiz sırasında, vücut enerji ihtiyacını karşılamak için öncelikle karbonhidratları kullanır. Ancak, egzersiz süresi uzadıkça ve karbonhidrat depoları tükenmeye başladıkça, vücut yağları yakarak enerji üretmeye başlar.
Geç saatlerde yiyecek tüketmeyerek sindirim sisteminin dinlendirilmesi gerekiyor. Uykuda bedeniniz kendini onarırken ayrıca besinleri sindirmek ve işlemekle meşgul olmamalıdır. Yani bağırsaklar ne kadar boşsa ve sindirecek bir gıda taşımıyorsa işte ancak o zaman uykuda yağ yakımı optimal olacaktır.
Kahve, yağ yakımını hızlandırdığı için diyette ya da ara öğünlerde tüketilebilir. Gün içinde 2 veya 3 fincan Türk kahvesi içerek tansiyonu dengeleyebilirsiniz.
Yağ yakımı tipik olarak yaklaşık 12 saatlik açlıktan sonra başlar ve 16 ila 24 saatlik açlıktan artar.
Yemek yemeden önce büyük bir bardak sebze suyu içmek yağ yakmanıza yardımcı olacak en etkili içeceklerden birisidir. yemek öncesi normal su tüketmek yerine akşam yemeğinden önce bir bardak sebze suyu içmek, yağ yakmanıza yardımcı olacaktır.
Düzenli su tüketimi vücuttan toksinleri atar ve sizi rahatlatır. Ciltteki yenilenmeleri hızlandırır ve sağlık bir görünüm sunar. Yağ yakışını hızlandırır ve kilo verirken yardımcı unsur olarak görev yapar. Bağışıklığı güçlendirir ve vücudu hastalıklardan korur.
Kahve direkt olarak yağ yakımı sağlamıyor.
Sadece yağ yakıcı egzersizler yapmadan önce kahve içerseniz, yağ yakımınızı olduğundan daha hızlı bir seviyeye getiriyor. Bu etkilerden yararlanmak için kafein oranı yüksek ve kalorisiz kahveler tüketmek gerekiyor.
Depo yağların gaita veya idrar ile dışarı atılmadığı konusunda kısa bir şey söylemek istiyorum. Vücudumuzda depolanmış yağ olsun yada kas olsun bu tarz sindirim sistemi dışında kullanılmış maddeler bir daha sindirim sistemine geri dönemez. Yakılan yağlar vücuttan Karbondioksit ve Su olarak atılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri