-Nüfus Kayıt Örneği Düzenledikleri tarihten itibaren geçerlilik süresi içinde kullanılmayan nüfus kayıt örnekleri geçerliliğini kaybeder. Nüfus kayıt örneğinin kullanılacağı alanlara göre Bakanlık bu süreyi altı ay süreyle geçerlidir.
NÜFUS KAYIT ÖRNEĞİ
Nüfus kayıt örneği kişinin aile kütüğündeki nüfus kaydının çıkartılarak aslına uygunluğu onaylanmış resmi bir belgedir. Düzenleme tarihinden itibaren 6 ay geçerlidir.
E-Devlet kapısı üzerinden alınan belgeler, nüfus müdürlüklerinden alınmış diğer belgelerle aynı hukuki değere sahiptir. Düzenlendikleri tarihten itibaren geçerlilik süresi içinde kullanılmayan nüfus kayıt örnekleri geçerliliğini kaybeder.
Nüfus işlemlerinde vukuattan kasıt doğum, ölüm, evlenme, boşanma, adres bilgisi vb. gibi olayların nüfus kayıt örneği tablosunda gösterilmesidir. Nüfus kayıt örneklerinde kardeş bilgisi gösterilmez. UYARI: Nüfus kayıt örneği ve yerleşim yeri belgeleri E-devlet üzerinden de alınabilmektedir.
Vukuatlı nüfus kayıt örneği e-devlet sayfasından veya ıslak imzalı il veya ilçe müdürlüklerinden alınabilir.
İlgili 33 soru bulundu
Çok dilli belgeleri nereden alabilirim? Çok dilli Doğum/Evlenme/Ölüm Kayıt Örnekleri yurt içinde nüfus müdürlüklerinden, yurtdışında da dış temsilciliklerden temin edilebilir.
Resmi geçerliliği olan barkodlu nüfus kayıt örneğinizi dilediğiniz zaman e-Devlet Kapısı'ndan T.C. Kimlik numaranız ve e-devlet şifreniz ile alabilirsiniz.
Bu belge burs başvuruları, miras işlemleri, vize başvuruları, emeklilik başvuruları, erasmus ve yüksek lisans kayıtlarında sizden istenebilmektedir. Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği geçtiğimiz gün yapılan güncelleme ile birlikte artık e-devlet kapısından da alınabilmektedir.
Nüfus Kayıt Örneği Nereden Alınır? Nüfus kayıt örneği, nüfus ve vatandaşlık genel müdürlüğü tarafından düzenlenmektedir. Özellikle son yıllarda E-devlet sisteminin de yaygınlaşması ile, nüfus müdürlüklerinde zaman kaybetmeden, E-devlet sisteminden temin edilebilmektedir.
Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği çevirisi genellikle noter onaylı ve apostilli olarak talep edilmektedir. Nüfus Müdürlüklerinden temin edilen imzalı ve mühürlü belgelere doğrudan apostil alınabilir ancak barkodlu belgeler için apsotil onayı yapılmamaktadır.
E-Devlet kapısı üzerinden alınan belgeler, nüfus idarelerinden alınmış resmi belgeler ile aynı hukuki değere sahiptir."
Öncelikle kimlik numarası ve şifre ile E-Devlet'e giriş yapılması gerekir. Buradan nüfus kayıt belgesi sorgulama sekmesinde belgeyi alma nedeninizi belirttikten sonra barkodlu belge oluşturulur. Bu belgenin çıktısını alarak gerekli yerlerde kullanabilirsiniz.
e-Devlet kapısı üzerinden e-Devlet şifresi ile alınan belgeler, nüfus müdürlüklerinden alınan belgelerle aynı hukuki değere sahiptir. Güvenli kimlik doğrulama araçlarını kullanarak aşağıdaki adreslerden alabilirsiniz.
Bir gün içerisinde yalnızca bir kez belge oluşturabilirsiniz. Oluşturmuş olduğunuz belgenin geçerlilik süresi bir aydır. Unutmamanız gereken en önemli noktalardan biri de e-Devlet üzerinden bir gün içinde sadece tek bir defa Nüfus Kayıt Örneği belgesi alabilirsiniz.
Kişinin nüfusa tescil edildiği tarihte veya bu tarihten önce doğduğu ileriye sürülebilir. tescil tarihi aynı zamanda doğum tarihi olarak kabul edilebilir. Fakat tescil edildiği tarihten sonraki bir tarihte doğduğu şeklinde bir küçültme yapılamaz.
Vukuatlı nüfus kayıt örneği, Nüfus Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan içerisinde anne, baba, eş ve çocuk bilgilerinin yer aldığı resmi bir belge olarak tanımlayabiliriz. Aile nüfus kayıt belgesi olarak da bilinmektedir.
Vukuatlı nüfus kayıt örneği almak için il veya ilçe nüfus müdürlüklerine gitmeniz gerekir.
Nüfus kayıt örneği (aile fertlerinin görülmesi gerekmektedir). Çalışan Kişiler: - Antetli ya da kaşeli kağıda imzalı işveren yazısı ve izin onayı. - İşyerinden kaşeli ve imzalı son 3 aylık maaş bordrosu. - İşe giriş bildirgesi. - SGK'dan ya da e-devletten alınmış barkodlu detaylı hizmet dökümü.
Aile bireylerinin kimlik bilgilerinin sıralı bir şekilde bulunduğu resmi evraka nüfus kayıt örneği denmektedir. Nüfus kayıt örneği tercüme ettirmek isteyen kişiler öncelikle nüfus dairelerinden veya e-devlet kapısından evraklarını aldıktan sonra Adıgün Çeviri Bürosu'na başvurarak tercüme hizmeti alabilirler.
Nüfus Aile Kayıt Örneği: Kendisi, Eşi, Çocukları, Anne/Babası ve Eski Eş/Eşlerine (İsteğe bağlı) ait bilgileri içeren kayıtlardan oluşmaktadır. Yerleşim Yeri ve Diğer Adres Belgesi: Sadece kişinin kendisine ait bilgileri içeren kayıtlardan oluşmaktadır.
E-Devlet kapısı üzerinden alınan nüfus kayıt örnekleri ve yerleşim yeri belgeleri, nüfus idarelerinden alınmış resmi belgeler ile aynı hukuki değere sahip olacak. Nüfus Hizmetleri Kanunu'nun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte yapılan değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı.
Aile nüfus kayıt örneği e-devlet veya ıslak imzalı il / ilçe müdürlüklerinden alınabilir.
Bu hizmeti kullanarak nüfus kayıt örneğinizi sorgulayabilir ve barkodlu belge oluşturabilirsiniz. Bu hizmeti kullanarak aldığınız belgelerin resmi geçerliliği vardır. Üzerindeki barkod numarası sayesinde, teslim ettiğiniz kurumlar tarafından belgenin doğruluğu sorgulanıp teyit edilebilir.
E-Devlet içerisinde Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Hizmetlerinde yer alan Soyağacı Sorgulama hizmetinden veya www.nvi.gov.tr adresindeki Hizmetler/E-Sorgulamalar menü başlıkları altından erişim sağlanabilir.
NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜNDEN NASIL RANDEVU ALINIR? Yurttaşlar, nüfus ve vatandaşlık işlemleri için ALO 199 hattının yanında https://alo199.nvi.gov.tr/ sitesinden bilgi alınıp, ''BAŞVURU OLUŞTUR'' seçeneğine tıklayarak TC Kimlik Numaraları ve diğer bilgileri ile başvuru talebinde bulunabiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri