Wellness belgesi ile spor salonu açabilir miyim? Evet açabilirsiniz. Ancak Wellness-Yoga salonlarına özgü web sayfamızda belirtilen teknik koşulları yerine getirmelisiniz.
Eğitimlerini başarılı bir şekilde tamamlayan ve Wellness Eğitmeni olarak belge sahibi olmaya hak kazanan en az 1. Kademe eğitmenlik/antrenörlük belgesine sahip kişiler, Özel Beden Eğitimi ve Spor Tesislerinde eğitmen/antrenör olarak görev alabilmektedir.
Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Herkes İçin Federasyonu Wellness'ın Türkçe karşılığı esenlik, refah ve iyi olma hali, olarak tanımlamaktadır.
Spor salonunun yeterlilik alabilmesi için en az bir antrenör ile sözleşme yapılması gereklidir.
Bir spor salonu açmak istiyorsanız Fitness 2. kademe antrenörlük belgesi almalısınız veya belgesi olan birisi ile en az bir yıllık anlaşma yaparak bunu belgelendirmeniz gerekmektedir. 2. kademe fitness antrenörlük belgesi almak istiyorsanız ilgili federasyonun açacağı kurslara katılmanız gerekmektedir.
İlgili 16 soru bulundu
Madde 10- Gerçek veya tüzel kişiler, spor tesisi açmak için faaliyette bulunacakları spor dalı veya dalları için ilgili spor dalı federasyonundan yeterlilik belgesi almak zorundadırlar.
Spor salonu ruhsatı almak için başvurulan kurum, her il ve ilçede aynı olmamakla birlikte, ilçe belediyesi, ya da spor müdürlükleri olmaktadır.
Temel eğitim başvuru ücretleri 350.00 TL olarak belirlenmiş olup işlemler Ziraat Bankasına (şube,mobil şube ve atm)Kurum Ödemeleri/Gençlik ve Spor Bakanlığı ekranları üzerinden gerçekleştirilecektir.
MADDE 6-(1) Antrenörler sahip oldukları antrenörlük belgesi ve lisansına göre aşağıdaki alanlarda görev yaparlar: a) 1.Kademe (Yardımcı Antrenör): Üst düzey antrenörün yanında ve spora yeni başlayanlarda. b) 2.Kademe (Antrenör): Minikler ve yıldızlar kategorisinde.
Dünya Sağlık Örgütü (WHO), “wellness” kavramını yalnızca bireyde herhangi bir hastalığın olmayışı değil; fiziksel, zihinsel ve sosyal yönden tam bir iyilik hali olarak tanımlıyor. Wellness, sağlıklı ve tatmin edici bir yaşam için bilinçli olmanın ve buna göre seçimler yapmanın aktif bir süreci olarak karşımıza çıkıyor.
Wellness eğitmenliği, “insanları daha iyi bir yaşam ile ilgili hedeflerine ulaşmaları için onlara yardım eden ve cesaretlendiren; birey yada gruplarla çalışan; eğitimleri ve geçmişleri çeşitlilik gösteren kişilerdir” şeklinde tanımlamaktadır (Swarbrick, Murphy, Zechner, Spagnolo ve Gill, 2011; Roy, Lisowski ve Roberts, ...
Günümüzde sağlıklı yaşam ve sağlıklı beden anlayışına farklı bir boyut kazandıran Wellness (Well-being) kavramı, özellikle fitness (fiziksel uygunluk) kavramı ile birlikte anılmaktadır.
Kurumsal wellbeing, birçok açıdan çalışanların mutlu edilmesini sağlayan, zihinsel ve fiziksel olarak iyiliği ve dolayısıyla bütüncül bir sağlık ve mutluluk halini hedefleyen uygulamalar bütünü olarak tanımlanabilir.
Global Wellness Institute; wellness kavramını, bütünsel olarak sağlığa götüren faaliyetlerin tamamı olarak tanımlar. Bu faaliyetler içerisinde sadece sağlığı korumak ve hasta olmamak yoktur; hem fiziksel hem de ruhsal olarak iyi olabilmeyi de kapsar.
Federasyonun vermiş olduğu Wellness belgesi her yerde geçerli mi? İlgili branş belgesi federasyonumuz tarafından verilen tek yetkili resmi kurum olması nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde her yerde geçerlidir.
Fitness eğitmeni olmak için en az 2 yıl eğitim alınmalıdır. Bu süre, fitness eğitmenliği alanında düzenlenen kursların süresidir. Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği mezunu olup fitness eğitmenliği yapacak kişilerin ise 4 yıl boyunca eğitim alması gerekir.
b. 1.Kademe E. Kategorisi antrenör kursuna baĢvuran üniversitelerin beden eğitimi ve spor eğitimi veren yüksek öğrenim kurumlarının dıĢındaki üniversite mezunları genel spor bilimleri ile ilgili derslerden okuduklarını belgelemeleri halinde, mezuniyet tarihinden itibaren, 5 yıl içinde muaf tutulurlar.
Madde 20 — Üniversitelerin beden eğitimi veya spor eğitimi veren yüksek öğrenim kurumlarından mezun olup herhangi bir spor dalında ihtisas eğitimi almayan ancak bir spor dalında seçmeli olarak eğitim alanlara, o dalda, I. Kademe (Yardımcı Antrenör) antrenörlük belgesi verilir.
Kademe (Kıdemli Antrenör) antrenör belgesi, III.Kademe (Kıdemli Antrenör) antrenör belgesini aldıktan sonra 3 yıl boyunca Vücut Geliştirme, Fitness spor dalında antrenörlük yaptığını ve en az 2 seminere katıldığını belgeleyenlere, başvurusu halinde doğrudan IV.Kademe (Başantrenör) antrenör belgesi verilir.
Besyo – Spor Bilimleri Antrenörlük DIŞI Mezunları
Başarılı olursa 2. Kademe Temel Antrenörlük belgesi alır. Bu yolla sadece 1 ders için antrenörlük belgesi alınabilir. 2: İlgili spor dalında en az bir dönem eğitim alanlar, tercih edeceği yalnızca bir spor dalında yardımcı antrenörlük belgesi almaya hak kazanır.
Temel Eğitimden Başarılı Olup 3. Kademe Uygulama Eğitimi Kursuna Katılacaklar İçin Kurs Ücreti 2000TL.
Eğer mührü sökerek işyerinizi çalıştırmaya devam ederseniz 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası ile karşı karşıya kalmanız söz konusudur. İşyeri açma ruhsatı almamanın cezası 2022 yılında 9600 TL + KDV olarak hesaplanır.
Ustalık belgesi (Berberler, Kuaförler, Ayakkabı Tamircisi, Çiçekçi, Kasap, Terzi, Kebapçı, Pide Salonu, Fotoğrafçı, Kırtasiye v.b. Ticaret siciline kayıtlı olanlardan istenmez.)
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri