Whatsapp uygulamanıza girin ve "AYARLAR" bölümü açın. Karşınıza çıkan sayfada "BAĞLI CİHAZLAR" kısmı görünmekte. O kısma girdiğiniz zaman hesabınızın hangi cihazlarda açık olduğunu görebilirsiniz.
Ardından açılan ana sohbet ekranının sağ üst köşesinde bulunan üç nokta simgesine basın. Çıkan sekmede 'Bağlı Cihazlar' veya telefona göre 'WhatsApp Web' yazan kategoriye tıklayın. Açılan sayfada eğer WhatsApp Web'iniz herhangi bir bilgisayarda açıksa bağlı cihazlar sıralı olarak gözükür.
> Ayarlar > Gizlilik'e dokunun. Son görülme ve çevrimiçi'ye dokunun.
WhatsApp Web'e girip tüm mesajlarınızı gizlice okuyan insanlara karşı önlem almak isteyen Facebook, bunun için WhatsApp Web'e girdiğinizde telefonunuza bildirim gitmesini sağlayacak yeni özelliğini yayınladı.
İlgili 17 soru bulundu
Hesabınıza bir cihaz bağlamanızın hemen ardından, birincil telefonunuz en son mesaj geçmişinizin bir kopyasını yeni bağladığınız cihaza uçtan uca şifrelenmiş şekilde gönderir. Mesaj geçmişi, yeni bağladığınız cihazda yerel olarak saklanır.
WhatsApp Web'den telefon ile çıkış yapmak için; Telefondan WhatsApp uygulamasını açın. Android için Sohbetler > Diğer Seçenekler'e basın, daha sonra WhatsApp Web > Tüm cihazlardan çıkış yap dedikten sonra işlem tamamlanır.
Kullanıcılar uygulamaya girdiğinde güvenlik amaçlı olarak WhatsApp Web şu an aktif bildirimi gelmektedir.
Bağlı cihazlarınızı düzenli olarak kontrol edin. Hesabınıza bağlı tüm cihazları gözden geçirmek için > Bağlı Cihazlar'a dokunun. Bağlı bir cihazdan çıkış yapmak için önce ilgili cihaza, ardından da Çıkış Yap'a dokunun. 30 gün boyunca aktif olmayan bağlı cihazların bağlantısını otomatik olarak keseriz.
WhatsApp'ı bağlı cihazlarınızda kullanmak için telefonunuzun çevrimiçi kalması gerekmez. Ancak telefonunuzu 14 günden uzun bir süre boyunca kullanmazsanız bağlı cihazlarınızdaki oturumlardan çıkış yapılır. Bağlı cihazlar (Windows, Mac, Web, iPad ve giyilebilir cihazlar) bir hesapta birincil cihaz olarak kullanılamaz.
Vereceğim cevap kişisel bilgilerim ışığındadır. Whatsapp uygulamanıza girin ve "AYARLAR" bölümü açın. Karşınıza çıkan sayfada "BAĞLI CİHAZLAR" kısmı görünmekte. O kısma girdiğiniz zaman hesabınızın hangi cihazlarda açık olduğunu görebilirsiniz.
Uçtan uca şifreleme özelliği, gönderilen içeriklerin yalnızca siz ve iletişim kurduğunuz kişi tarafından okunabilmesini veya dinlenebilmesini sağlar. Böylece WhatsApp da dahil olmak üzere aradaki hiç kimse gönderilen içerikleri okuyamaz veya dinleyemez.
Çift SIM kartlı bir telefon kullansanız bile WhatsApp hesabınızı doğrularken numaralardan birini seçmeniz gerekir. Doğrulanmış bir WhatsApp hesabını iki farklı telefon numarasıyla kullanmanız mümkün değildir. WhatsApp hesabınızı SMS kodu almanıza gerek olmadan yeni telefonunuza taşıyabilirsiniz.
WhatsApp Web, Android telefon/iPhone'unuzdaki WhatsApp uygulamasıyla senkronize çalışıyor; bu, WhatsApp'ı bilgisayarda açtığınızda sohbetlerinizin olduğu gibi karşınıza çıkacağı anlamına geliyor.
Android 8 ve üzeri telefonunuz varsa ondan Ayarlar - Bildirimler bölümüne girip WhatsApp uygulamasını bulun ve sadece "diğer bildirimler" seçeneğini kapatın. Böylece WhatsApp Web şu an aktif uyarısı kapatma işlemi tamamlanmıştır.
Bilgisayardaki QR kodunu telefon ile okutarak WhatsApp Web aktif hale getirilebilir. WhatsApp Web'den doğru bir şekilde çıkış yapmazsanız bilgisayarınızda açık kalmaya devam eder.
Web sayfasındaki QR kod telefondaki uygulamanın menüsünden taratılarak uygulama masaüstü bilgisayarda kullanılmaya başlanabilir. Telefon uzakta olsa bile bilgisayarda açık kalmaya ve kullanılabilmeye devam eder. Açık kalması için belli bir süre zorunluluğu ya da limiti yoktur.
Bundan böyle birincil telefonunuzu kullanarak hesabınıza dört adede kadar cihaz bağlayıp tek bir WhatsApp hesabını aynı anda birden fazla telefonda kullanabilirsiniz. Bağlı cihazların WhatsApp hesabınızla olan bağlantısının kesilmemesi için her 14 günde bir birincil telefonunuzda hesabınıza giriş yapmanız gerekir.
WP Web internet bağlantısı aracılığıyla kullanıcılarına, belge, fotoğraf, ses dosyası paylaşımı; ücretsiz sesli ve görüntülü arama imkânları sunar. Günümüzde kullanılan her mobil işletim sistemiyle uyumlu bir şekilde çalışmaktadır.
Birincil telefonunuzu bağlı tutmak zorunda kalmadan WhatsApp'ı aynı anda 4 adede kadar bağlı cihazda kullanabilirsiniz. Bağlı cihazların WhatsApp hesabınızla olan bağlantısının kesilmemesi için her 14 günde bir birincil telefonunuzda hesabınıza giriş yapmanız gerekir.
Mesajlarınızın gizliliğini korumak bizim için büyük önem taşıyor. Verilerinizin cihazlar arasında düzgün şekilde senkronize edildiğini doğrulayamadığımız durumlarda, ek bir önlem olarak tüm cihazlarınızdan otomatik çıkış yapmanızı sağlarız.
Bu özellik sayesinde WhatsApp Web, kısmen de olsa bağımsız bir platforma dönüştü. Kullanıcılar yine telefon üzerinden Whatsapp uygulamasını bilgisayara bağlayacaklar fakat artık telefonunuzda internetin olmasına gerek yok yada telefonunuzun yanınızda olmasına gerek kalmadan rahat bir şekilde kullanabileceksiniz.
Buna göre; WhatsApp Web üzerinden mesajlarına ulaşmak isteyen kullanıcılar, 'çoklu cihaz' özelliği sayesinde telefonları yanlarında olmasa da WhatsApp'ı kullanabilecek. Kullanıcılar artık çoklu cihaz özelliği ile telefon olmadan bilgisayarda uygulamayı kullanabiliyor.
Bağlamak istediğiniz cihazda WhatsApp Web veya WhatsApp Masaüstü'nü açın. Birincil telefonunuzla taranacak bir QR kodu göreceksiniz. Birincil Android telefonunuzda WhatsApp'ı açın. > Bağlı cihazlar > Cihaz bağla'ya dokunun.
WhatsApp, kullanıcılarının artık mesajlaşma uygulamasını aynı anda birden fazla telefonda kullanabileceklerini ve toplamda dört adede kadar eşlik eden cihazı bağlayabileceklerini duyurdu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri