Internet veri hızını arttıran modem hız arttırıcı cihazlar network aksesuarlarından seçilir. Modem hız arttırıcı cihaz maksimum 30 - 35 metreye kadar sinyal desteği sağlar. Cihazınızı mümkün olduğu kadar orta noktaya alarak duvara yakın konumlandırmamalısınız.
İlgili 22 soru bulundu
Wi-Fi güçlendirici, kalabalık ortamlarda internet hızını korumayı sağlar. Birden fazla kullanıcının bağlandığı modemlerde kimi zaman kopma ve yavaşlamalar meydana gelir. Wi-Fi güçlendirici kullanımı, söz konusu problemlerin oluşmasını önleyerek kaliteli sinyaller almanızı sağlar.
Sinyal güçlendirici, yönlendiriciden ya da kablosuz modemden gelen Wi-Fi sinyalini alır ve sinyalin daha uzak mesafelere kayıpsız şekilde iletilmesini sağlar. Böylelikle istemci cihazın internet bağlantısında kopma ya da yavaşlama gibi bir kalitesizlik meydana gelmez.
Telefonunuzu Yeniden Başlatın
Telefonunuzda mevcut olan küçük bir yazılım hatası bile telefonunuzun sinyal gücünü büyük oranda etkiler. Bu nedenle telefonunuzu yeniden başlatarak sinyal sıfırlaması yapabilir ve cep telefonunuzun çekim gücünü artırabilirsiniz.
Etrafınızdaki engeller: Wi-Fi sinyalleri, duvarlar ve diğer sinyal erişimini güçleştirebilecek engeller sebebiyle zayıflayabilir. Cihazınızın eskimesi: Telefonunuzun Wi-Fi alıcısı zamanla yıpranabilir ve bu da Wi-Fi sinyallerinin zayıf bir şekilde alınmasına neden olabilir.
Anten açısı: Router antenleri yanlış açıya sahipse sinyal kalitesi düşer. Anten açısı doğru şekilde ayarlanarak sinyal kalitesi artırılabilir. Firmware ve driver güncellemesi: Router'in firmware ve driver'lerı güncel olmadığında sinyal kalitesi düşer. Bu nedenle, düzenli olarak güncelleme yapılması gerekir.
Sinyal güçlendirici veya Wi-Fi genişletici olarak da bilinen menzil genişletici, kapsama alanını genişletmek için modemden gelen kablosuz sinyali tekrarlayan bir cihazdır.
Mercusys 300 Mbps yaklaşık 1 kilometreye denk gelir. Bu da çok kuvvetli bir menzil anlamına gelir. Ofis ortamında bir kat için kullanabilirken, evinizde tüm odalar için tercih edebilirsiniz.
3- Modeminiz Destekliyorsa 5GHz Kullanın
Eğer modeminiz destekliyorsa modem arayüzüne girip işlemi yapabilirsiniz. Tarayıcınıza 192.168.1.1 yazarak arayüze ulaşın. Ardından menüden “Kablosuz Ağ Ayarları” kısmına tıklayın. Burada yer alan “Band” bölümünden 5 GHz'yi seçin.
Modem arayüzüne girdikten sonra kablosuz ağ ayarlarına girin. Burada kablosuz ağ adı (SSID) ve şifre (WPA Key) gibi bilgileri görebilirsiniz. Kablosuz ağ adının yanında frekans bandını gösteren bir seçenek bulunacaktır. Bu seçeneği tıklayarak 2.4 GHz veya 5 GHz olarak değiştirebilirsiniz.
1-Kaç Mbps olduğu
Özellikle evinizdeki kişi sayısı artarsa ihtiyaç duyduğunuz Mbps 50 Mbps'e kadar çıkabilir. Kısacası eve internet bağlatacaksanız ve işlerinizi kolaylıkla halletmek istiyorsanız kişi sayısını da baz alarak 16 Mbps ile 50 Mbps aralığını tercih edebilirsiniz.
İdeal İnternet Hızı Kaç Olmalı? İyi bir internet deneyimine sahip olmak için belli bir hız limiti bulunmaz. Bu noktada ise genellikle 50 mbps ile 100 mbps hız aralığı oldukça iyidir. Bunun yanı sıra teknolojinin gelişmesi ile birçok farklı internet paketi, 100 ve daha yüksek mbps hız sağlamaktadır.
Evde kullanılan kablosuz internet hızının normalden yavaş olmasının çeşitli nedenleri olabilir. Kullanılan ADSL modem veya yönlendiricinin üzerinde çalışan yazılımın güncel olmaması, eksik yapılandırılma, modemin bulunduğu ortamdaki parazitler ve ağdaki diğer bazı sorunlar, yavaş internet bağlantısına sebep olabilir.
İnternet hızına herhangi bir katkısı olmaz, o dediğiniz sizin internet sağlayıcınız ile ilgili.
Merkezi bir konum, genellikle evin orta katında ve orta odada bulunan bir yer olmalıdır. Yüksek bir yere yerleştirin: Kablosuz sinyaller genellikle aşağı ve yana doğru yayılır. Bu nedenle modemi yüksek bir konumda tutmak, sinyallerin daha geniş bir alana ulaşmasına yardımcı olacaktır.
Modem Sinyal Gücü
Bir Wi-Fi ağına bağlı olduğunuzu gösteren simge üzerinden bağlantı gücünüzü yani sinyal seviyenizi öğrenebilirsiniz. Bağlantı seviyesi, genellikle 4 ya da 5 çubuklu bir grafikle gösterilir. Sinyal gücü ölçümleri dBm ile ifade edilir ve negatif rakamla yazılır.
Ana duvarların (beton + güçlendirme), sac levhaların, duvarlardaki sıva, çelik çerçevelerin varlığı radyo sinyalinin kalitesini etkiler ve Wi-Fi cihazlarının çalışmasını önemli ölçüde bozabilir. İç mekanlarda, aynalar ve renkli camlar da radyo sinyali girişimine neden olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri