Toplu internet sağlayıcısı mekanlara erişim kayıtlarını 2 yıl saklama zorunluluğu getirildi - Webrazzi.
Görüldüğü gibi anılan yönetmelikle getirilen sınırlama nedeniyle erişim sağlayıcılar IP kayıtlarını da kapsayan trafik bilgilerini 1 yıl muhafaza etmekte, suç tarihinden itibaren 1 yıldan fazla süre geçmişse bu bilgileri verme yükümlülüğü bulunmamaktadır.
Girmiş olduğumuz tüm sayfalar modem ya da Wi-Fi geçmişinde değil, tarayıcı geçmişinde tutulur. Dolayısıyla sizin bağlandığınız bir Wi-Fi'den sonra bağlandığınız yerleri kimse göremez. Wifi geçmişi bakma diye bir şey yoktur.
Modem geçmişi vardır ama buna kişisel olarak bakılması mümkün değildir. Tek yolu internet servis sağlayıcısı (ISS)'ye giderek döküm çıkarılabilir.
Üstte belirttiğimiz gibi güvenlik soruşturmasında internet geçmişi incelenmez. İnternet geçmişi kişisel veridir. Bunun için adli soruşturması olmadı ve Sulh Ceza Hakimi tarafından karar verilmelidir. Aksi durumda kişinin internet geçmişine hiç bir şekilde ulaşılamaz.
İlgili 32 soru bulundu
En İyi Cevap. Bir Wi-Fi'ye bağlandığınız zaman Wi-Fi sahibi sizin girdiğiniz siteleri ya da yaptığınız işlemleri göremez. Girmiş olduğumuz tüm sayfalar modem ya da Wi-Fi geçmişinde değil, tarayıcı geçmişinde tutulur. Dolayısıyla sizin bağlandığınız bir Wi-Fi'den sonra bağlandığınız yerleri kimse göremez.
Chrome tarayıcısından Google geçmiş silme işlemi yapmak için tarayıcıyı açmalısınız. Sağ üstte yer alan üst üste üç nokta işaretini tıklamalısınız. Ardından açılan menüde geçmiş sekmesini açmalı ve soldaki “Tarama verilerini temizle” bölümüne basmalısınız. Açılan menüde geçmişin ne kadarını silmek istediğiniz sorulur.
Hayır görmez. Bazı routerlar bu özelliği sunuyor @toyota-yaris1 tenda w306r router ile girilen siteler izlenebilir yada sniffing programları ile ağ trafiği kontrol edilebilir.
Modem üzerinden geçmiş kayıtlarına nasıl ulaşabiliriz? Kullandığınız modemin teknik özelliklerine göre değişen bir konudur. Eğer modeminizin teknik özellikleri arasında modem geçmiş aktivitelerini görmek mevcutsa, modeminizin IP'sini öğrenip sonrasında arayüzden bu verilere ulaşabilirsiniz.
Hangi sitelere girdiğini DNS adresi değiştirmediysen ve modem DNS kayıtlarını kaydediyorsa görebilir. Hangi IP adreslerine ve portlara bağlandığını modem kaydediyorsa görebilir. HTTPS kullanan sitelerdeki içeriği göremezler. Standart HTTP kullanan sitelerde modem kaydedebiliyorsa içerik görülebilir.
Picopat. Hocam VPN temel kullanım amaçlarından birisi de zaten anonim gezinmedir. Modem geçmişinde gözükmez.
Google Hesabınıza gidin. Solda Kişisel bilgiler'i tıklayın. "Diğer kişilerin neleri görebileceklerini seçin" bölümünün altında Hakkımda bölümüne git'e dokunun. Bilgi türlerinin altında şu anda bilgilerinizi kimlerin görebileceğini seçebilirsiniz.
Geçmişiniz, son 90 günde Chrome'da ziyaret ettiğiniz sayfaları gösterir.
Merhabalar^^
Modem geçmişinde girdiğimiz siteler,izlediğimiz videolar veya google de arattığımız şeyler görülmktedir. Aynı zamanda bunlar google geçmişe de kaydedilmektedir. Peki ya gizli sekmede iken olur mu? Evet gizli sekmede iken de modem geçmişine kaydedilir.
Web trafiğiniz, internet servis sağlayıcınızın sunucularından geçer; bu nedenle, çevrimiçi olarak yaptığınız her şeyi görebilir ve kaydedebilirler. İnternet servis sağlayıcınız güvenilir görünebilir ancak göz atma geçmişinizi reklamverenler, polis veya hükümet ve diğer üçüncü taraflar ile paylaşabilir.
Hectopat. Modem geçmişini silemezsiniz ve göremezsiniz. Sadece Savcılık izni ile, siber suçlarda falan polis alabilir modem geçmişini.
Kısaca, bir VPN kullanmak: Özel bilgilerinizi korur. Paylaştığınız bilgiler sizin tercih ettiğiniz ülkedeki VPN sunucularında muhafaza edilir ve bu nedenle, sizinle bağlantılı değildir. Yasal VPN hizmetleri aramalarınızı kaydetmez ve hiç kimse hangi siteleri ziyaret ettiğinizi bilemez.
Arayüze giriş yaptıktan sonra, arayüz menüsünde “Kablosuz” (Wireless) başlığı altında bulunan “Bağlı İstemciler” veya “Kablosuz Durum” seçeneğine tıklandığında, modeminize bağlı cihazların MAC adreslerini (cihazların ağa bağlanma kimliği kodlarını) görebilirsiniz.
Dr. Mehmet Yavuz, geçmişi tamamıyla silmenin günümüz teknolojisi ile mümkün olmadığını belirterek, “Eğer tıbbi olarak ön frontal lobdaki sosyal hafızanın silinmesi başarılabilirse, travmatik hatıralar hatırlansa bile acı ve üzüntü tablosu yaşanmayacaktır." dedi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri