Gelişmiş Önyükleme Seçenekleri ekranı, Windows 'un gelişmiş sorun giderme modlarında başlamasını sağlar. Bilgisayarınızı açıp Windows başlamadan önce F8 tuşuna basarak menüye erişebilirsiniz.
Ayarlardan Gelişmiş başlangıca (WinRE) erişme
Windows 10'da Başlat > Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Kurtarma bölümüne gidin. Gelişmiş başlangıç bölümünde Yeniden başlat öğesine tıklayın.
Masaüstündeki “Bilgisayarım” simgesine sağ tıklayın, buradan “Özellikler”i seçin. Adından “Gelişmiş sistem ayarları”nı seçin.
Başlangıç Ayarları'na dokunun veya tıklayın. Başlangıç Ayarları'nı görmüyorsanız Gelişmiş seçenekler'e dokunun veya tıklayın ve sonrasında Başlangıç Ayarları'na dokunun veya tıklayın. Yeniden başlat'a dokunun veya tıklayın ve bilgisayarınızın yeniden başlatılmasını bekleyin.
İlgili 28 soru bulundu
Android işletim sisteminde geliştirici seçenekleri varsayılan olarak gizli bir şekilde yer alıyor. Bu ayarları açmak için ayarlar bölümünden sistem seçeneğine gelmeniz ve telefon hakkında bölümünde yer alan sürüm numarasına “Artık geliştiricisiniz” bildirimini görene kadar basmanız gerekiyor.
Görev çubuğundaki① [Pil simgesine] sağ tıklayın ve ardından [Güç Seçenekleri]② öğesini seçin. Size uygun bir güç planı seçin③. Seçilen planı özelleştirmek isterseniz seçilen planda④ [Plan ayarlarını değiştir] öğesine tıklayın. [Gelişmiş güç ayarlarını değiştir]⑤ seçeneğine tıklayın.
Çalışma sayfasında güç ve uyku Windows 10 ayarlamak için, Başlat 'a gidin ve Ayarlar > Power > uyku & seçin. Ekran altından, cihazınızın kullanımda olmadığı zaman ekranı kapatmak için ne kadar beklemesini istediğinizi seçin.
Windows'ta, Arama alanına msconfig yazın ve ardından arama sonuçlarından Windows 10'da Sistem Yapılandırması veya Windows 8'de msconfig ögesini seçin. Sistem Yapılandırması penceresi açılır.
Windows arama çubuğuna [Başlangıç Uygulamaları] ① yazıp aratın ve ardından [Aç]② öğesine tıklayın. Başlangıç Uygulamalarını ada, duruma veya başlangıca etkisine③ göre sıralayabilirsiniz. Değiştirmek istediğiniz uygulamayı bulun ve Etkinleştir veya Devre Dışı Bırak④ seçimini yapın.
Denetim Masası arama kutusuna kurtarma yazın. Kurtarma > Sistem Geri Yükleme'yi Aç öğesini seçin. Sistem dosyaları ve ayarlarını geri yükle kutusunda İleri'yi seçin. Sonuç listesinde kullanmak istediğiniz geri yükleme noktasını ve ardından Etkilenen programları tara'yı seçin.
F8 tuşu ile Windows 10 güvenli mod açma:
F8 tuşunu kullanarak güvenli mod açma en çok bilinen ve en eski yöntemlerden bir tanesi. Yapmanız gereken tek şey bilgisayarınız açılırken Windows logosunu görmeden F8 tuşuna basmak. Böylece Windows 10 güvenli mod açabilirsiniz.
Dosya konumu açıkken Windows logo tuşu + R tuşlarına basın, shell:startup yazın, ardından Tamam'ı seçin. Bu, Başlangıç klasörünü açar.
Sorun Gider > Gelişmiş seçenekler > Başlangıç Ayarları > Yeniden Başlat öğesini seçin. PC yeniden başlatıldıktan sonra, bir seçenekler listesi gösterilecektir. Bilgisayarı Güvenli Modda başlatmak için 4 veya F4 veya Fn+F4'ü seçin (ekrandaki talimatları izleyerek).
Program, Windows'un son sürümlerinde Windows + R tuşlarına basıp taskmgr.exe yazarak, Ctrl + Alt + Delete tuşlarına basıp Görev Yöneticisini Başlat seçeneğine basarak, Ctrl + ⇧ Shift + Esc tuşlarına basarak veya sağ tıklatarak başlatılabilir.
Normal başlangıç seçeneği ile Windows'un başladığı anda bütün hizmetler ve aygıtlar da yüklenecektir. Tanımlama başlangıç seçeneği ile temel hizmetlerin açılması söz konusudur. Seçmeli başlangıç, açılış ayarlarında bir değişiklik yapılırsa görülür.
Sistem Yapılandırması MSConfig, Microsoft Windows başlangıç işlemiyle ilgili sorunları gidermek için tasarlanmış bir sistem yardımcı programıdır. Başlangıçta çalışan yazılımı, aygıt sürücülerini veya Windows hizmetlerini devre dışı bırakabilir veya yeniden etkinleştirebilir ve önyükleme parametrelerini değiştirebilir.
Buna ulaşmak için Denetim Masası> Sistem ve Güvenlik> Gelişmiş sistem ayarlar> Performans kısmına gelmeniz yeterli. Buradan En Yüksek Performans İçin Seç sekmesine tıklayarak, bilgisayarınızın performansına ufak da olsun bir katkı yapabilirsiniz.
Güç modunu değiştirmek için Güç kaynağı pil >Ayarlar>Sistem>'& seçin.Güç moduiçin istediğiniz modu seçin.
Yukarıda da bahsettiğimiz gibi bilgisayarın enerji tüketimini düzenleyen bir araç olan güç modu, cihazınızı daha verimli kullanmak için bazı ayarları değiştirebilir. Örneğin, güç modu sayesinde işlemci hızını artırabilirsiniz.
Ayarlar - Sistem - Güç ve Uyku bölümünden Ek Güç Ayarları'na tıklayın ve burada sağ açılır oka tıklayarak yüksek performansı seçin. Windows 11'de Ayarlar - Sistem - Güç ve Pil bölümünde daha iyi performans veya en iyi performans olarak ayarlayabilirsiniz.
Artık Nihai Performans Modu Güç Seçeneklerine eklendi. Arama çubuğuna Güç Planı Seçin yazarak Güç Planı Seçimi ekranına gidin. Ek planları göstere tıklayın ve Nihai Performansı seçin. Böylece Nihai Performans Modunu aktifleştirdiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri