Windows Kurulumu ekranında Repair your computer (Bilgisayarınızı Onarın) öğesine tıklayın. Sorun Giderme öğesini seçin. Başlangıç Onarımı'> Advanced Options (Gelişmiş Seçenekler) bölümüne gidin. Başlangıç onarım işlemi tamamlandıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatın.
Gelişmiş Önyükleme Seçenekleri ekranı, Windows 'un gelişmiş sorun giderme modlarında başlamasını sağlar. Bilgisayarınızı açıp Windows başlamadan önce F8 tuşuna basarak menüye erişebilirsiniz.
Kurtarma sürücüsünü bağlayın ve bilgisayarınızı açın. Oturum açma ekranına gitmek için Windows logosu tuşu + L tuşlarına basın ve ardından Shift tuşuna basarken Güç düğmesi > Yeniden Başlat seçeneklerini belirleyerek bilgisayarınızı yeniden başlatın.
İlgili 22 soru bulundu
Windows Masaüstünden:
Başlat, Güç öğesini seçin ve ardından Yeniden Başlat öğesine tıklarken Shift tuşunu basılı tutun. Başlat, Ayarlar, Güncelleştirme ve Güvenlik, Kurtarma öğesini seçin.
Komut istemi penceresinde Enter tuşuna basın SFC /scannow . Sistem dosyası denetleyicisi yardımcı programı, Windows sistem dosyalarının bütünlüğünü kontrol eder ve gerekirse onarın. İşlem tamamlandıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatın.
Bilgisayarınız kapalıysa başlatın ve açılış sırasında Windows logosunu görmeden hemen önce F8 tuşuna basın. Kaçırmamak için birkaç kez basabilirsiniz.
[Gelişmiş seçenekler]② öğesini seçin. [Başlangıç Ayarları]③ öğesini seçin. [Yeniden Başlat]④ öğesine tıklayın. Güvenli bir mod seçmek için klavyedeki sayı tuşlarına veya F1 ila F9 işlev tuşlarına basın.
Sistem Geri Yükleme, bazı sistem dosyalarının ve Windows kayıt defterinin bir "anlık görüntüsünü" alır ve bunları Geri Yükleme Noktaları olarak kaydeder. Yükleme hatası veya veri bozulması oluştuğunda, Sistem Geri Yükleme işletim sistemini yeniden yüklemek zorunda kalmadan sistemi çalışma durumuna geri yükleyebilir.
Görev çubuğundaki arama kutusuna denetim masası yazın ve sonuçlardan Denetim Masası'nı seçin. Programlar > Programlar ve Özellikler'i seçin. Düzeltmek istediğiniz programa sağ tıklayın ve Onar'ı seçin veya bu seçenek yoksa Değiştir'i seçin.
Klavyeden Windows Tuşu + L yapmanız Windows'un tüm sürümlerinde anlık olarak bilgisayarınızı kilitlemenize yarar. Bu kısayolu uyguladığınızda kilit ekranına gider ve geri döndüğünüzde parolanızı girerek işleminize devam edebilirsiniz.
Başlat öğesine tıklayın. Komut İstemi ifadesini aratın, Komut İstemi öğesine sağ tıklayın ve Yönetici olarak çalıştır seçeneğini belirleyin. Komut İstemi penceresinde shutdown /r /o /f /t 00 yazın ve Enter tuşuna basın. Bilgisayar yeniden başlar ve Seçenek belirleyin ekranı açılır.
F8 tuşu ile Windows 10 güvenli mod açma:
F8 tuşunu kullanarak güvenli mod açma en çok bilinen ve en eski yöntemlerden bir tanesi. Yapmanız gereken tek şey bilgisayarınız açılırken Windows logosunu görmeden F8 tuşuna basmak. Böylece Windows 10 güvenli mod açabilirsiniz.
Bilgisayarı açtıktan veya yeniden başladıktan sonra 1 saniye arayla F8 tuşuna basın. Bilgisayar donanım bilgilerini gösterip bellek testi yaptıktan sonra Gelişmiş Başlangıç Seçenekleri menüsü açılacaktır. Yön tuşlarını kullanarak Güvenli Mod veya Ağ ile Güvenli Mod seçeneği üzerine gelip Enter tuşuna basın.
Bir komut istemi penceresi açmak için Komut İstemi seçeneğine tıklayın. Devam etmek için hesabınızı seçip parolanızı girmeniz gerekebilir. İstediğiniz Güvenli Mod seçeneği için komutu girin: Güvenli Modu Etkinleştir: bcdedit /set {default} safeboot minimal ve enter'a basın.
Başlangıç Onarma, Windows 10'un düzgün başlatılmasını engelleyebilecek eksik veya hasarlı sistem dosyaları gibi belirli sorunları giderebilen bir Windows kurtarma aracıdır.
PC Recovery Hatası Çözümü Windows yüklü bilgisayarınızı açarken, birdenbire Windows kurtarma ekranı hatası ile karşılaşıyorsanız, son zamanlarda yapılan bir donanım veya yazılım değişikliği, hasarlı sistem dosyaları, eksik veya bozuk Önyükleme Yapılandırma Verileri (BCD) gibi bir durumla karşı karşıyasınız.
Başlangıç düğmesini ve ardından Ayarlar > Sistem > Etkinleştirme öğesini seçin. Ürün anahtarını değiştir'i seçin. COA'daki ürün anahtarını girin ve yönergeleri izleyin.
Görev çubuğundan Dosya Gezgini açın ve taşımak istediğiniz dosyaları bulun. Dosyaları seçin, Giriş sekmesine gidin, şuraya taşı'yı ve ardından Konum seç'i seçin.
Kurtarma bölümü, sistem yedek imajının dosyalarını ve sistem geri yüklemesine rehberlik eden dosyaları içerir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri