Modeminizin yan veya arka tarafında bulunan WLAN tuşuna 2-3 sn basılı tutarak kablosuz özelliğini aktif edebilirsiniz. WLAN tuşuna basmanıza rağmen WLAN ışığı yanmıyorsa modeminizin arayüz sayfasına giriş yaparak modeminizin kablosuz özelliğini aktif edebilirsiniz.
WLAN modemlerin üzerinde bir WLAN tuşu bulunmaktadır. Bu tuş aktif edildiğinde ya da kablosuz bağlantıya erişemediğiniz zamanlarda bu tuşa bastığınızda WLAN bağlantısı yeniden aktif olacaktır.
WPS kullanımı basit birkaç adım sonrasında oldukça kolaydır. Modeminiz üzerindeki WPS tuşuna basın ya da birkaç saniye basılı tutun. Bu işlemden sonra modem üzerindeki WPS tuşu yanıp sönmeye başlayacaktır. Ardından bağlamak istediğiniz cihaz üzerinden kablosuz ağınızın adını seçerek kolayca internete bağlanabilirsiniz.
WPS Butonu Yöntemi: Kullandığın modem ya da menzil genişletici gibi cihazlarda WPS tuşu varsa internete tek tuşla kolaylıkla bağlanabilirsin. Bunun için modemin üzerindeki WPS tuşuna basarak kablosuz ağa bağlanmak istediğin cihazı kolaylıkla eşleştirebilirsin.
PIN kırma ihtimali de oldukça düşüktür ve yeni modemler bu tehlikeyi algılayıp otomatik olarak kapanabilir. Ancak yine de kullanmadığınız zamanlarda WPS kapalı tutmanızda fayda var. Eğer WPA girilmesi isteniyorsa WPS özelliğini kapatabilmişsiniz demektir. Ayrıca modemlere de tıpkı telefonlar gibi güncellemeler geliyor.
İlgili 20 soru bulundu
WPS'in PIN ile oturum açma yöntemi, bazı önemli güvenlik açıkları içeriyor. PIN kodu kaba kuvvet saldırısına açık olduğundan, hacker'ların ağınıza kolayca girmesini sağlayabilir. Üstelik bu, güvenlik açıklarından sadece bir tanesi.
Aynı zamanda çoğu modemin üzerinde WPS tuşu vardır. Modemde yanan ışıklar bağlantı sorunlarının neden kaynaklandığını anlamamıza yardımcı olur. Modemde internet ışığı yanmaması internet bağlantısının olmadığını gösterir. Modemde WPS ışığının yanmaması ise bu özelliğin kapalı olduğunu belirtir.
Böyle bir durumda wlan nasıl aktif edilir diye merak ediyorsanız modeminizin yanında ya da arkasında bulunan WLAN tuşuna 2-3 saniye basılı tutmanız yeterli. Eğer bu tuşa basmanıza rağmen ışık yanmıyorsa modem arayüzüne girerek kablosuz özelliği aktifleştirebilirsiniz.
WPS düğmesi, genellikle modemin arkasında bulunur, bazı menzil genişleticilerde yanda da karşımıza çıkabiliyor.
Güç ışığı: Modemin açık olduğunu ve güç aldığını gösterir. DSL ışığı: ADSL veya VDSL hattı bağlantısı olduğunu ifade eder. Internet ışığı: Internet bağlantısı olduğuna dair bilgi verir. WiFi ışığı: Kablosuz bağlantının açık olduğunu gösterir.
Ayarlar, aygıt modeline ve Android sürümüne bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir. Ancak işlem sırası aşağı yukarı aynıdır. Wi-Fi ayarlarına girin, 'Gelişmiş Özellikler'i seçin ve ardından 'WPS Butonu'na basın. Bağlantı süreci WPS üzerinden başlayacaktır.
İnternetin çalışması veya Wi-Fi bağlantısı için kesinlikle şart değildir ve kullanılmadığı zaman kapatılmalıdır. Çünkü güvenlik açığı oluşturur. Muhtemelen belli bir zaman aşımından sonra kendisini kapattığı için o ışık sönüyor.
Wi-Fi (Wireless Fidelity)
Özetle, tüm Wi-Fi bağlantıları birer WLAN'dır, ancak tüm WLAN'lar Wi-Fi değildir.
İşlem şekli: Doğrudan WLAN bağlantısını etkinleştirmek için System communication > WLAN parametre grubunda Soft-access-point is turned on parametresini seçin ve Yes seçeneğine ayarlayın.
WPS nedir? WPS (Wi-Fi Korumalı Kurulum), kablosuz özellikli cihazları bir kablosuz ağa kolayca bağlamanızı sağlayan bir kablosuz güvenlik standardıdır. WPS işlevini PIN kodu veya WPS butonuyla yapılandırabilirsiniz. WPS, kimlik doğrulamasını Açık Sistem, WPA-Kişisel ve WPA2-Kişisel kullanarak destekler.
Şifresiz internet erişimi sağlayan WPS'i aktif hale getirmek için modemin altında yer alan 8 haneli şifre ya da yine modem üzerinde yer alan WPS tuşu kullanılabilir. Bu şifre ve tuş aracılığı ile WPS'i açmak oldukça pratiktir.
WPS yani türkçe karşlığı Kaynak Prosedür Şartnamesi dir. WPS, bir kaynak prosesinde malzeme tipine , cinsine ve kalınlığına göre tel, gaz, voltaj, ilerleme hızı, amper vb. gibi değişkenlerin belirtildiği bir dökümandır.
Ayarlar > Wi-Fi'ye gidin. Kablosuz iletişim operatörü ağının yanındaki simgesine dokunun.
WLAN etkin noktaları ne demek? Erişim noktası: Erişim noktası; genellikle Wi-Fi kullanarak, kablosuz yerel alan ağı (WLAN) üzerinden bir İnternet servis sağlayıcısına bağlı bir yönlendiriciyle İnternete erişilebilen fiziksel bir konumdur. Çoğu kişi bu konuma "Wi-Fi erişim noktası" veya "Wi-Fi bağlantısı" demektedir.
WLAN (Wireless Local Area Network), bir veya daha fazla cihaza yüksek radyo frekansı dalgaları yardımıyla ulaştırılan erişim noktası veya internet ağıdır. Türkçede Kablosuz Yerel Alan Ağı olarak adlandırılan WLAN bağlantısı, kullanıcılara ev veya küçük ofis gibi alanlarda kablosuz ağ bağlantısı imkanı sunar.
WLAN ışığı yanmıyor ise kablosuz bağlantı kesilmiş demektir. WLAN ışığı turuncu yanıyor ise WPS bağlantısı aktif demektir. WLAN ışığı yanmıyor sorunu çözümü: Modemin kablosuz özelliği devre dışı. Modemin yanında veya arkasında göreceğiniz WLAN tuşuna birkaç saniye basılı tutun.
Kullanımın en bilinen ve en basit yöntemi ise PIN özelliği. “WPS pin nedir?” sorusunun yanıtı ise sekiz haneden oluşan ve genellikle WPS desteği sunan modemlerin arkasında yazan bir şifredir. Bağlanmak istediğiniz cihazdan bu sekiz haneli şifreyi girdiğiniz takdirde kablosuz bağlantı sağlamanız mümkün hale geliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri