Ya Şafi Allahu Tealnın isimlerindendir. Anlamı şifa veren şifaya muhtaçlara çare olan demektir. Birçok hastalıkta okunması gereken ve şifa bulmaya vesile olan bir ismi şeriftir. Çocuklar için okunup üflenmesi rahatsızlıklarının engellenmesine ve iyileşmesine vesile olmaktadır.
Eş Şafi esması, hastalıkları iyi eden, şifa veren ve kullarına şefaat eden anlamına gelir. Ya Şafi esmasını Cuma namazından sonra zikretmek, kişiyi maddi ve manevi hastalıklara karşı korur. Kulların kalbi Allah'ın nuruyla dolar ve umutsuzluktan arınır.
Çeşitli hastalıkların şifası için okunabilecek Esmaül hüsna zikirlerinden olan Ya Şafi, hastalıkları iyileştirmek, maddi ya da manevi sıkıntıları gidermek için okunan dualar arasında yer alıyor.
Ya Şafi: Ey her türlü derde devâ veren Şâfi Ya Kafi: Ey kullarına yeten Kâfi Ya Muafi: Ey maddî ve mânevî dertlere âfiyet veren Muâfi Her gün; 40 kere “Ya Şafi” 40 kere “Ya Kafi” 40 kere “Ya Muafi” 40 kere “Ya Allah” okuyup, gönlünüzce dua edebilirsiniz!
(Estağfirullah el azim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyume ve etûbu ileyh) Ardından 7 defa her birinin başında Euzü besmele çekilerek Fatiha okunabilir. (Şifa niyetine) 422 kere gözler kapalı huşulu bir şekilde YA ŞAFİİ tesbihi çekilinir.
İlgili 16 soru bulundu
*Şifa Duası: ”Bismillahi yübrike min külli yesfike ve min şerri hasidin, ve min şerri külli zi ayn.” Duanın Anlamı: Allah'ın adıyla. Allah sana bütün hastalıklardan şifa versin. Hasettiği zaman hasetçilerin ve bütün nazarı değen kimselerin şerrinden korusun.”
Esmaü'ş Şifa - Allah'ın İsimleri ile Şifa
Mesela, göz rahatsızlıkları için "Basîr" ve "Nûr", kulak rahatsızlıkları için "Semi", mide, kalp ve akciğerler için de "Rezzâk" ismi ile duâ ederek Allahû Teâlâ'dan şifa istemeliyiz.
İslam toplumunda Allah'ın isimleri bu 99 isimden ibaret değildir. Bunların dışında Şafi, Kafi, Hannan, Mennan, Hüda, mehterde Hazret-i Yezdan, Yunus Emre şiirlerinde Çalab gibi isimler de Allah' için kullanılırlar.
El-Fettah anlamı "iyilik kapılarını açan" olarak tanımlanmaktadır. Allah'ın mutlak adaleti ile kullarını sıkıntılarından kurtardığını anlatmaktadır. Acı çeken kişilere yardım ederek kaldırır. Her derde deva olan bu esma her türlü engeli de kaldırmaktadır.
El-Latif esması, ayrıntılı her şeyin inceliklerini bilen demektir. Hiç beklenmedik şekilde Allah kullarına iyilik ulaştırandır. Her şeyin en inceliğini bilendir, Yüce Allah sonsuz hikmet sahibidir. Allah sonsuz lütuf sahibidir ve kulları üzerine lütfu bol olandır.
Şifa duasının Arapça okunuşu şu şekilde ifade edilmektedir: "Ezhibil-be'se rabben'nasi eşfi ve enteş'şafi la şifae illa şifauke şifaen la yugadiru sekame." biçiminde olmaktadır.
Bismillahi arkıyke min kulli şeyin yu'zike min şerri kulli nefsin ev aynin hasidin, Allahu yeşfike bismillahi arkıyke. Hz. Peygamber, bir rahatsızlıkları olduğu zaman Muavvizeteyn sûrelerini okur, kendi üzerine üfler ve onu eliyle üzerinden silerdi.
"Ezhib'l be' se Rabbin naşi esfi ve entes safi la sifae illa safauke, sifauke la yügadiru sekama" Meali, "Ey insanların Rabbi! Şifa ver, şifa veren sensin. Senin vereceğin şifadan gayrı başka şifa yoktur.
Niyet: Niyet Ettim Niyet Eyledim Allah Rızası için Hastalığıma (Hastama) Şifa Namazı Kılmaya… Tahiyyat, Salli + Barik, Rabbena Sağa Ve Sola Selam .. Aşağıdaki Tesbih Zikir Edilecek.
Peygamberimizin hanımı Hz.
* "Ailesinden birisi hastalandığı zaman Resulullah (sav) Muavvizatı (Felak ve Nâs Sûrelerini) okuyarak onun üzerine üflerdi. Vefatıyla sonuçlanan hastalığa yakalandığında bu sureleri okuyup onun üzerine üflemeye ve kendi eliyle meshetmeye başladım.
Fatiha suresi şifa ayetleri içerir. Yasin süreside şifa için okunan surelerden biridir. Yasin suresini hasta olan kişinin kendisi okuyabileceği gibi bir başkası da hastanın yanına gelerek Yasin suresini okuyabilir. Bunun dışında şifa olsun diye; Haşr suresinin son üç ayeti, Amenerrasulü ve Ayetel kürsi sureleri okunur.
El-Fettah: Darlık ve sıkıntıdan kurtulmak, maddi manevi hayır için okunur. Sabah ve ikindiden sonra 489 kere okunmalıdır.
El Fettah esması kapalı işlerin açılmasına vesile olan bir esmadır. El Fettah Allahu Tealanın her kapıyı açan olduğu açamayacağı hiçbir kapı aşamayacağı hiç bir engel olmadığı anlamına gelmektedir. Allahu Teala dilerse her şey onun dilemesiyle açılmaktadır.
Ya Fettah aslında Allah'ın isimleri arasında yer alan El Fettah isminin zikir yapılırken söylenilen halidir. El Fettah Allah'ın her kapıyı açan olduğu anlamına gelmektedir. Bu anlama göre Allah'ın açamayacağı hiçbir kapı yoktur. Aynı zamanda Allah'ın aşamayacağı hiçbir engel de olmadığı manasını taşımaktadır.
eş-Şâfî Allah'ın isimlerinden olup “şifa veren” anlamındadır. Hz. İbrahim'in diliyle, “Hastalandığımda O bana şifa verir” ayetiyle (Şuarâ, 26/80) İslam inancında asıl şifa verenin Allah olduğu vurgulanır.
45 gün süreyle her gün 1 FATİHA süresi, arkasından (422) kere “Ya Şafi” İsmi Şerifi okunur. hastaya(bana) şifa ver. Onu (Beni) iyi edecek,ancak Senin şifandır.Ey Allah'ım !
Lâilâhe illâllâhü rabbü's-semâvâti verabbü'l-'ardı verabbü'l-'arşi'l-kerîm. *"Sıkıntıya düşen veya borçlanan, bin kere "La havle ve la kuvvete illa billahil aliyyil azim" derse, Allahü teâlâ işini kolaylaştırır."
El-Vedud esması sevmek ve sevilmek terimlerini içerdiği için, bununla yapılan dualarda aynı niteliğe sahip olmaktadır. Yani bu esma ile dua eden kul hem Allah için herkesi sevmekte hem de toplum tarafından sevilmektedir.
Ya Hafız ismini zikreden; korku, telaş, kötülük ve fenalıklardan emin olur ve korunur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri