Vâris; “Her şeyin tek varisi, hakikî sahibi” “Her şey yok olup gittikten sonra Bâkî kalan” demektir. Asıl mülk sahibi, her şeyin yegâne varisi Allah'tır. Fani olan varlıklar bu dünyadan göçtüklerinde, bütün mülklerini o mülkün Bâki olan hakikî Mâlikine teslim etmiş olurlar.
El-Vâris faziletleri ile beraber pek çok unsuru içeriğinde taşımaktadır. - Mal, mülk ve vakar ile itibar sahibi olmak için okunur. - Sıkıntısı olan insanlar akşam ile yatsı arasında bu İsmi şerifi 1000 kez okur. - El-Vâris ismini zikreden ve her gün 707 defa okuyan kişiler dünyevi ve uhrevi birtakım nimetlere ulaşır.
Çocuğu olmayan kimse 707 kere "Ya Vâris celle calâlühû" okursa Allah'ın izniyle hayırlı evlat sahibi olur. Ya Vâris ism-i şerifini her gün vird edinen kimse mal, mülk ve itibar sahibi olur. İnsanlar arasında nüfuz ve merci sahibi olur. İsteklerine çabucak kavuşur.
Viraset fiilinden türetilmiş olan Varis, iki farklı anlamda kullanılır. İlk anlamı, mirastan kendisine pay düşen kimsedir. Esmaül Hüsnada ise yerlerin ve göklerin yegane sahibi anlamına gelir. İslam inancına göre kainattaki her şeyin mutlak sahibi Allah'tır.
EL HAKİM CC:Hikmet sahibi bütün emir yasak ve işleri yerli yerinde faydalar ve hikmetlerle dolu olan. Havas ve esrarı: İlmde ilerlemek ve sözlerinin hikmet dolu olması için YA HAKİM CELLE CELALUHU diyerek 78 kere okunur.
İlgili 35 soru bulundu
Zikirler içerisinde en faziletli sözün 'Lâ ilâhe illallah' olduğunu belirten Peygamberimiz, bir hadis-i şerifinde, Câbir (r.a), naklettiklerine göre: "En faziletli zikir 'Lâ ilâhe illallah', en faziletli dua da 'el-Hamdülillâh'tır." (Tirmizî, Daavât 9) ifade edilmektedir.
El-Hakim'in Anlamı Nedir? Allah'ın 99 isminden birisi olan El-Hakimin'de diğer isimleri gibi derin bir manası ve önemli bazı faziletleri vardır. Sözlük anlamı 'Hikmet sahibi O'dur' olarak kayıtlara geçmiştir. Sözlüğün dışında ise her işi hikmetli, her şeyi hikmetle yaran anlamına gelmektedir.
Viraset kelimesinden türetilen vâris sözcüğünün ilk anlamı mirasçıdır. Kendisine anne babasından ya da yakın akrabalarından miras kalan kişilere vâris denir.
Ya Settar: Kullarının günahlarını örten, gizleyen ALLAH. Ya Fettah: Dilediği kapıyı açan, Mazlumlara yardım edip mümin kullarına zafer (fetih) veren ALLAH.
Vâris “yaratılmışların hayatı son bulduktan sonra da varlığını sürdüren, elden ele dolaşan insan mülklerini ölümlerinden sonra asıl sahibi olarak geri alan” demektir.
El-Varis ismi Müslümanlar tarafından mal, mülk, itibar ve vakar sahibi olmak adına zikredilir. Sıkıntısı olan kişiler akşam vakti ile yatsı arasında El Varis ismini 1000 kere zikretmeleri önerilir. Böylece tüm sıkıntılarından kurtulurlar ve sabaha daha aydınlık bir şekilde uyanırlar.
Allah CC Örnek Anlatımı:
Allah Celle Celaluhu (CC) Türkçe olarak “Onun şanı ne yücedir” anlamına gelir. Allah'ın şanı yücedir ve bizlere sonsuz nimetler sunmuştur. Bu övgüye Allah Teala'nın ihtiyacı yoktur. Ancak Allah Celle Celaluhu demek, her şeyin sahibi olan Rabbimize saygımızı göstermemize yardımcı olur.
El Basir esması ile Allahın görmesinden ve bilmesinden hiçbir şeyin saklanamayacağı bildirilmektedir. El Basir esması Allahu Teala'nın tüm evrendeki saklanmış veya gizlenmiş olan her şeyi gören olduğu anlamına gelmektedir.
Hasta önce Radyoloji uzmanı tarafından muayene edilir, bacak fotoğrafları çekilir, daha sonra hasta ayakta dururken Doppler ultrason yapılır. Bu sayede Radyoloji uzmanı tarafından hasta toplardamarlarının haritalandırılması yapılır.
Allah'ın isimlerinden (esmâ-i hüsnâ) biri. Allah'ın isimleri için kullanılan bir tabir.
Enbiya Suresi, 105. ayet: Andolsun, Biz zikirden sonra Zebur'da da: "Şüphesiz Arz'a salih kullarım varisçi olacaktır" diye yazdık. Mü'minun Suresi, 10. ayet: İşte (yeryüzünün hakimiyetine ve ahiretin nimetlerine) varis olacak onlardır.
“Ya Kafi,Ya Gani,Ya Muğni,Ya Fettah,Ya Rezzak” Okuduktan sonra da,ardından aşağıdaki dua 3 kere okunur.
Ya Fettah esmasını sıkıntı anında zikreden sıkıntısından kurutulmaktadır. El Fettah esması kapalı olan kapıların açılması işlerin yoluna girmesi huzur ve refaha kavuşmak niyetiyle okunan ismi şeriflerdendir. El Fettah esması zikrine devam edilmesi hastalıklardan şifa bulmaya vesile olmaktadır.
- İstediğinin maddi ve manevi olarak rızkını vererek genişleten, ruhları veren. Allah'ın her hayrı vermesi, lütuf ve rahmetini kullarına yayan yüce yaratıcı. - Kullarına rızk, neşe ve rahatlık veren.
Kiranın genel hükümlerine tâbi kira sözleşmelerinde kiracının ölümü halinde kira sözleşmesi son bulmayıp, kira sözleşmesi kiracının mirasçıları ile devam etmektedir. Kiraya veren, kiracısının ölümü üzerine sözleşmeyi feshe- demez.
[1] Mirasçı. Kendisine miras düşen. Mirasa konan. Ölmüş birisinin maddî veya manevî mal ve mülkünde kullanmaya, tasarrufa salâhiyetli olan.
Hakime Hanım diye seslenmektense Sayın Yargıç demek çok daha kulağa hoş geliyor. Hem cinsiyet çağrıştırmıyor hem de saygıyı ifade edebiliyor.
Esmaül hüsnada yer alan El Hakem esması Allah'ın adaletli ve en adaletli tek yaratıcı olduğunu göstermektedir. El Hakem esmasını zikretmenin faziletleri içerisinde de bu ismi şerifi adaletli olmak ve adalete erişmek için zikretmektir. El Hakem esması Allahu Tealanın en adil hüküm verici olduğu anlamına gelmektedir.
El-Habîr Anlamı
Kuran'ı Kerim'in 26. Ayetinde geçen bir ayette geçen bu isim en genel anlamı ile "her şeyin iç yüzünü bilmek" anlamına gelmektedir ve Allah'ın her şeyi bildiğini, herkesin içindekini görebildiğini ve ondan gizli bir şeyin olamayacağını anlatır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri