Türkiye'nin her yerindeki resmi veya özel hastanelerden “Evlilik İçin Sağlık Raporu” alınabilir. Bu nedenle evleneceğiniz kişi yaşadığı şehirden fotoğraflı sağlık raporunu alabilir. Siz de kendi aile hekiminizden ya da yukarıda belirtilen diğer hastanelerden sağlık raporunu alabilirsiniz.
Yani ikametin bulunduğu evlendirme dairesine başvuru yapılacaktır.
Evlilik için sağlık raporu doğrudan bağlı bulunulan Aile Hekimliği üzerinden alınır. Bu rapor için sadece hafta içi 5 gün içerisinde randevu alınabilir. Çünkü Aile Hekimliği resmi bir sağlık birimi olduğundan hafta sonları aktif değildir.
Evlilik için sağlık raporu veren hastaneler hangileri diye merak edenler için hemen açıklayalım: Evlilik sağlık raporu tetkiklerini aile hekimliklerinde, toplum sağlığı merkezlerinde, devlet hastanelerinde ya da özel hastanelerde yaptırabilirsin. Ancak sağlık raporu için aile hekiminin onayı şart.
İlgili 42 soru bulundu
Türkiye'de evlenmek isteyen yabancılar (veya Türk vatandaşlığına sahip yabancılar), kendi ülkelerinin yetkili makamlarından aldıkları ve şu anda evli olmadıklarını kanıtlayan belgeyi sunmak zorundadır. Aksi takdirde, Türk ilgili makamlarının yeni bir evlilik yapması mümkün değildir.
VİZE İHLALİ OLAN YABANCILAR EVLİLİK YAPABİLİR Mİ? Vize ihlali olan kaçak durumdaki yabancılar Türk Vatandaşları ile resmi evlilik yapabilirler.
Evlilik öncesi sağlık raporu alınması Türk Medeni Kanunu'nun 136. maddesine göre zorunlu tutulmuştur. Evlilik raporu düzenlenmesi Aile Hekimliği Kanunu'nda aile hekiminin görevleri içinde yer alan bir hizmettir.
DEVLET HASTANESİNDEN EVLİLİK İÇİN SAĞLIK RAPORU ALABİLİR MİYİM? Hayır, yapamazsın. Bu raporu ancak aile sağlığı merkezlerinde çalışan doktorlar hazırlayabilir. Ancak aile hekimine gitmeden önce donanımlı bir hastanede birçok kan testi ve diğer tetkiklerden sonra aile hekimine başvurmanızı öneririz.
Nikâh için sağlık raporu raporun alındığı sağlık merkezinin yoğunluğuna göre farklı süreçlerde alınabilir. Fakat bu süreç genel olarak 24 saat içerisinde alınabilir.
Her özel sağlık kuruluşunda evlilik raporu ücreti değişmektedir. Bu ücret kişi başı 400-1200 TL arasında değişmektedir. Ücret çiftlerden her ikisi için de ayrı ayrı ödenmektedir.
Evlilik için sağlık raporu ücretsizdir.
Genel olarak sağlık ocaklarında ve aile sağlığı merkezlerinde bu testleri ücretsiz olarak yaptırmanız mümkündür. Bunların yanı sıra, akciğer filmi de istenmektedir. Bunun ücreti de verem savaş dispanserlerinde yapılmaktadır.
HAFTA İÇİ MESAİ DIŞI RESMİ NİKAH ÜCRETİ 150,00 TL. 170,00 TL. HAFTA SONU RESMİ DAİRE NİKAH ÜCRETİ 250,00 TL. 270,00 TL. DIŞ NİKAH ÜCRETİ 400,00 TL. 420,00 TL. 2.
Yabancıların evlilik yoluyla Türk vatandaşı olma şartları 5901 Sayılı Vatandaşlık Kanununun 16. maddesine göre düzenlenmiştir. Bir yabancının bir Türk vatandaşı ile evlenmesi yabancı kişiye kendiliğinden Türk Vatandaşlığı kazandırmaz.
Taraflardan birinin Türk, diğerinin yabancı veya her ikisinin de yabancı olması durumunda da taraflar Türk makamları önünde evlenebilirler. Yabancı uyruklu kişilerin ülkelerinin dış temsilciliğinden bekarlık belgesi alması gerekmektedir.
Evlenemez raporu kimlere verilir konusu, evlenmeden önce yapılan tetkikler sonucu verilebilecek kararı ifade eder. Bu raporun hayati bir önemi vardır. Evlenmek isteyen bireylerin ve akabinde çocuk sahibi olmak isteyen bireylerin bu rapora sahip olması gerekir.
Sağlık raporu almak için 4 adet vesikalık fotoğraf, nüfus cüzdanı fotokopisi ve aslı ve hangi raporu ne amaçla almak istediğinizi belirten dilekçe gerekmektedir. Dilekçeyi, sağlık kuruluşunun danışma bölümünden alabilirsiniz. Belgelerinizin eksik ya da yanlış olması durumunda sağlık raporu alamazsınız.
1- Aile Hekiminden Onaylı Evlilik İşlemleri İçin Sağlık Raporu. (ASM Sağlık Ocağı, Devlet Hastanesi Aile Hekimliği Polikliniği, İlçe Sağlık Müdürlükleri.) alınabilir. Sağlık Raporunun, onay tarihi itibari ile 180 gün (6 Ay) geçerliliği vardır. 2- 5'er adet ön cepheden çekilmiş VESİKALIK fotoğraf.
Türk Medeni Kanunu'na göre evlenecek kişilerden sağlık raporu istenmesi zorunlu tutulmuştur.
Nikah işlemleri için gerekli olan sağlık raporunda genellikle kan tahlili ve akciğer filmi istenmektedir. Kan testleri ile beraber kan grubu belirlenir ve hepatit, frengi ve AIDFS gibi hastalıkların var olup olmadığı kontrol edilir. Ayrıca çiftlerin kan uyuşmazlığı olup olmadığı da kan testleri ile belirlenmektedir.
En Kolay Sağlık Raporu Nereden Alınır? Kolaylıkla sağlık raporunun alınabilmesi için aile hekimliklerine ya da özel sağlık kuruluşlarına başvurulması gereklidir. Bu kurumlar, devlet hastanelerine ya da eğitim ve araştırma hastanelerine kıyasla daha kolay bir biçimde sağlık raporu verebilen kurumlardır.
Pasaportlar Türkçe tercümesi ile birlikte Türkiye'deki Noterlere tasdik ettirilecektir. Müracaat esnasında pasaport aslı ibraz edilecektir. Çiftler Türkçe bilmiyor ise 2 adet Evlenme Beyannamesi tercüman eşliğinde doldurularak Noterden onaylatılacaktır. Müracaat ve nikah esnasında tercüman bulunduracaklardır.
Yabancıların evlenme isteklerine dair müracaatları evlendirme memurluğunca kabul edilir ve bu Yönetmeliğin Türk vatandaşlarının evlenmeleri hakkındaki esas ve usul hükümleri yabancılar için de uygulanır. Evlenme ehliyet belgesinin tarafların uyruğu bulunduğu devlet makamlarından bizzat temin edilmesi esastır.
Yabancı Uyruklu Eşten İstenen Belgeler
-Pasaportun veya ülke kimliğinin noter tasdikli Türkçe tercümesi şart. -Pasaportun süresi geçmemiş ve verilecek nikah gününü de kapsıyor olması gerekli. Vize: Kişinin mülteci ya da kaçak olmadığını kanıtlaması için vizesi de isteniyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri