Yağ bazlı sıvı gıda boyası ne işe yarar ? Yağ bazlı sıvı gıda boyası , pastacılık sektöründe çikolata ve krema gibi yağ bazlı ürünleri renklendirmede kullanılır. Su bazlı boyalara nazaran çikolata gibi yağ bazlı ürünlerde boya ürüne daha kolay ve uzun süreli bir şekilde yapışır.
YAĞ BAZLI TOZ GIDA RENKLENDİRİCİSİ
Çikolata, Krema ve Yağ bazlı ürünlerin renklendirilmesinde kullanılır. Çikolata hamurlarını renklendirme, çikolata boyama, çikolata renklendirme, fırça ile boyama vb.
Kullanım Alanları: Şeker hamuru, krem şantilerde. kremalarda, şekerlemelerde, jellerde, kurabiyelerde ve Gıda Kodeksinin uygun gördüğü yerlerde kullanılır.
Gıda boyası cupcake yapımında da tercih edilebilmektedir. Cupcake tariflerinde de kek için kullanılan yöntemi kullanabilirsiniz. Pastalarda kullanacağınız sıvı gıda boyasını krema şişesine koyarak pastanın üst kısmına sıkabilirsiniz. Böylelikle istediğiniz gibi yaratıcı süslemeler de yapabilirsiniz.
İlgili 25 soru bulundu
En iyi gıda boyası markası denildiğinde akla ilk gelen seçenekler arasında bulunan Dr. Gusto'nun 30 gram Sarı Jel Gıda Boyası, sahip olduğu jel formu sayesinde homojen bir dağılım gerçekleştirir.
Şeker Hamuru Renklendirme
Şeker hamuru için en ideal olan jel renklendiricidir. Toz renklendiriciyle çalışmak daha zahmetlidir. Sıvı renklendirici ise yapıyı gevşetir.
Mum kalıpları (ısıya dayanıklı) Mum boyası (gıda boyası, tekstil boyası veya pastel boya da kullanılabilir)
Gıda boyası, genel olarak konuşmak gerekirse, tamamen güvenlidir. Sizin için tamamen güvenli olmadığı tek durum, belirli bir gıda boyasına alerjiniz varsa sorun olabilir.
Turuncu: 6 havucun suyunu bir çay bardağı şekerle kaynatmanız yeterli, koyulaşan şurubu turuncu renk verecektir. Mor: Bir kilo kabuklu siyah üzümü bir çay bardağı şekerle kaynatın. Su ilave ederek tonunu açabilirsiniz. Yeşil: Bir demet ıspanağın suyunu bir çay bardağı şekerle kıvam alıncaya kadar kaynatın.
Eğer pasta kremanızı renklendirmek istiyorsanız yağ bazlı boyar ürünleri tercih ediniz. Kremanızın kıvamının bozulmaması için koyu renk tonları elde etmek istediğinizde yağ bazlı toz boyayı tercih etmeniz avantajınıza olacaktır. Krem şantinizi renklendirmek için az miktarda su bazlı boya kullanabilirsiniz.
Bunun için 3 adet orta boy pancarın suyunu 3 tepeleme yemek kaşığı toz şekerle kaynatmanız yeterlidir. İsterseniz oranları 6'ya 6 ya da 9'a 9 olarak artırabilirsiniz. Elde edeceğiniz şurup bir gıda boyası olacaktır ve istediğiniz hamur işinde bir ya iki kaşık kullanmanız yeterli olacaktır.
Dr Gusto Yağ Bazlı Beyaz Toz Gıda Renklendirici 7 gr Yağ bazlı çikolata boyası ile rengarenk çikolatalar elde edebilirsiniz. Çikolata renklendirmek için özel olarak üretilmiştir, benmari usulü erittiğiniz çikolatanıza istenilen renk elde edilinceye kadar ekleyebilirsiniz.
Gıda sektöründe sıvı ve katı maddelerin üretiminde renklendirici olarak kullanılır, yağda çözünür.
iki çeşit gıda boyası bulunmaktadır. 1.si Su bazlıdır, 2.si ise yağ bazlıdır. Bu iki gıda boyasını ayrılması ise tamamen kullandığınız ürünlere göre değişim göstermektedir.
İnsan sağlığı üzerindeki etkisi. Doğal gıda boyaları, tüketilen meyve ve sebzelerinde içinde doğal olarak bulunduğundan, bu grupla ilgili olumsuz bir zararlı etki gözlemlenmemiştir.
Fitil yerine kalınca bir parça pamuk iplik de kullanabilirsiniz. Ardından fitilin dik durması için yukarıda kalacak kısmını çubuğa dolayıp kavanoz üzerine yatay bir şekilde bıraktığınızda mumunuzu dökeceğiniz kabınız hazır!
İki kere düğüm attığınız fitili çıtçıt ile sıkıştırıp, sabitleyin. Bu sırada cevze içerisinde erittiğiniz parafin ve toz mum boyası bir miktar soğuk duruma geliyor. Bu parafin karşımını silikon mum kalıbına boşaltmadan önce içerisine yine istediğiniz bir koku esansını birkaç damla olacak şekilde damlatın.
Şeker hamuru renklendirmesi: Gıda boyası ve fırça ile kolayca yapılabilir. Gıda boyası ve boya fırçası şeker hamuruyla oluşturulan figürlerin daha da gerçekçi olması için kullanılır.
Akrilik boya veya seramik boyası: Akrilik yeni başlayanlar için ideal su bazlı bir boya türü. Bu boya ile boyama işlemini daha kolay yapmak mümkün. Diğer boya türlerine göre de daha az kokulu ve hızlı kuruyor.
Su, şeker ve limon suyunu ocağa alalım. 15 dakika kadar kaynatalım. Karışım soğuyup jöle hâline gelince hamur kıvamına gelene kadar pudra şekeri ekleyelim. Hazırladığımız hamuru iki parçaya bölelim. Bir parçaya kakao ile renk verelim.
Beyaz beyaz köpürünce maden suyu, sıvı yağ, vanilin, limon suyu eklenir tekrar çırpılır. Daha sonra un elenir karışıma katılır. Çay kaşının ucuyla suyla sulandırılmış gıda boyası eklenir.
Tereyağıyla hazırlanan kurabiye hamuru rengini gıda boyasından alıyor, uzun süre saklanabilen kalp kurabiyeler ağızda dağılıyor.
Endüstriyel gıda üretimlerinde ve profesyonel mutfaklarda sıkça kullanılan gıda boyası, evlerde de kendine yer buluyor. Kek, pasta, kurabiye gibi tatlılarla beraber tuzlu gıdalarda da gıda boyasını görmek mümkün.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri