Bu noktada “Yağlı mutfak dolapları nasıl temizlenir?” sorusunun cevabını aradığınızı biliyoruz. Bulaşık deterjanı, sirke ve ılık su ile hazırladığınız karışımı bir fısfısın içine koyup özellikle yağ lekelerinin yoğun olduğu bölgelere bu temizleyiciyi sıkıp biraz bekledikten sonra nemli bir bezle alanı silebilirsiniz.
Sirke ile yağ lekelerini temizlemek
Boş sprey şişesine sirkeyi dökün ve mutfaktaki yağlı bölgelere sıkın. 5 ila 10 dakika bekletin. Yağ lekelerinin bu sürede kabardığını ve yüzeye çıktığını göreceksiniz. Yumuşak bir bezle silin. Sirke kokusundan hoşlanmıyorsanız sirkeyi yarım ölçek su ile seyreltebilirsiniz.
Mutfak dolaplarını temizlemek için: Küçük bir kovaya bulaşık deterjanı ve sirke dökün. Ardından yarısını biraz geçecek şekilde su koyun. Bu karışımı bezle ya da süngerle tüm dolaplara uygulayın. Islak bir bezi bol bol durulayarak tüm dolapların içini tekrar silin.
Dolap temizliğinde inatçı yağları çıkartmak için karbonatı su ile karıştırıp bir fırça yardımı ile ovarak temizleme işlemi yapılır. Durulamanın ardından iyi bir kurulama ile dolap kapaklarında iz kalmamış olur. Mutfak dolabı temizliğinde kullanılan sirke aynı zamanda parlak bir görüntü sağlar.
Geniş bir kap içinde bir miktar bulaşık deterjanı ile bir çay bardağı sirkeyi karıştırın. Kullanacağınız alana göre üzerine su ekleyin ve yeniden karıştırın. Hazırladığınız bu temizlik suyunu bir sünger ile alın ve kirlenmiş dolap kapaklarını ya da raflarını ovalayarak temizleyin.
İlgili 23 soru bulundu
BEYAZ SİRKE
Çözeltiyi doğrudan mutfak dolaplarına püskürtün ve birkaç dakika bekletin. Bezi ılık suyla ıslatın, ardından bezi iyice durulayın, çünkü çok fazla su ahşap dolaba zarar verebilir. Yağ lekelerini çıkarmak için dolapların üzerini nemli bezle silin.
Ocak, fırın, davlumbaz, aspiratör, musluk, lavabo, mutfak tezgâhı, mutfak dolapları, mermer, fayans ve seramik yüzeyler, alüminyum, paslanmaz çelik, tencere ve tava, bahçe mobilyaları, PVC, motosiklet, bisiklet, kalorifer petekleri, duvarlar, PVC pencere kenarları (çerçeveler), spor ayakkabılarda oluşan yağ ve kirleri ...
Mutfak dolabını silerken kesinlikle, toz ve krem temizleyiciler kullanılmamalıdır. Toz içeren kimyasal temizleyiciler, ilk etapta temizliyor gibi görünseler de dolap yüzeylerinde aşınmaya yol açarlar. Mutfak dolabı temizliği sabunlu su ve nemli bezle yapılmalıdır.
Eğer parlak dolapların varsa temizliğe başlamadan önce seçeceğin temizlik malzemelerinin bu yüzeyi çizmeyeceklerine emin olmalısın. Cif gibi bazı kimyasal temizleyiciler bu tarz yüzeylerde çizilme yapabiliyor. Onlar yerine bulaşık deterjanı, cam suyu ya da soda, sirke gibi doğal malzemeler kullanmanda fayda var.
Özellikle parlak ve kaplama yüzeye sahip mutfak dolapları için, deterjanın yoğun etkisinden kurtulmak ve doğal bir temizlik oranını artırmak için, sirke en ideal seçeneklerden biridir.
Deterjan ve sirke karışımını kullanın.
Geniş bir kabın içerisine bulaşık deterjanı ve bir çay bardağı sirke koyun. Üzerine su ekleyin ve karıştırın. Hazırladığınız suyun içerisine temiz bir bez batırın ve suyunu sıkın. Ardından dolap kapaklarını ve rafları ovalayarak temizleyin.
Peki, mutfak dolapları nasıl temizlenir? İki bardak beyaz sirkeyi bir bardak su ile karıştırıp temiz bir bezi bu karışımla ıslatıp dolapların içini ve dışını silin ve kuru bir bezle kurulayın. Dolap içindeki tüm araç gereç ve parçaları boşaltmakla başlayın.
Sirke ve karbonat karışımından elde edilecek ılık bir su ve temiz bir bez yardımı ile bu tür makineler temizlenebilir. Mutfak Dolabı Temizliği İçin Deterjan Önerisi verilecekse bulaşık deterjanı ve sirke tercih edilebilir.
“Yağlı mutfak dolapları neyle silinir?” sorusunun cevabı ise hazırlayacağınız bulaşık deterjanı, sirke ve ılık su karışımı olabilir. Fakat dilerseniz yağ sökücü temizleyici ürünlerden yardım alarak da mutfak dolaplarından yağ lekelerini kolaylıkla çıkarabilirsiniz.
Bu noktada “Yağlı mutfak dolapları nasıl temizlenir?” sorusunun cevabını aradığınızı biliyoruz. Bulaşık deterjanı, sirke ve ılık su ile hazırladığınız karışımı bir fısfısın içine koyup özellikle yağ lekelerinin yoğun olduğu bölgelere bu temizleyiciyi sıkıp biraz bekledikten sonra nemli bir bezle alanı silebilirsiniz.
Suyun içine bulaşık deterjanı dökülür ve karıştırılır. Sünger bu karışıma batırılır ve dairesel hareket ile ovulur. Mutfak dolaplarındaki yağlar inatçı yağ lekesi durumunda ise sıcak su ile kabartma tozu karıştırılır ve macun haline getirilir. Yumuşak bir bez sürülür, sonrasında inatçı yağ lekesi üzerine uygulanır.
Lake mutfak dolaplarının temizlenmesi kolaydır, sadece suyla silip kurulamanız bile yeterli olur. Temizlik malzemesi kullanmak isterseniz Camsil türü bir maddeyi sulandırarak kullanabilirsiniz.
Temizliğe konfor getiren bu sprey, ocak temizliği, ankastre temizliği, mutfak dolabı, fayans, evye, tezgah, aspiratör ve fırın temizleme gibi alanlarda veya endüstriyel mutfaklarda da kullanılabilir.
Mutfak dolaplarınızda bulunan yağların çözülebilir yapıda olması da temizlik adımlarını etkiliyor. Dolap üzerinde yer alan yağların temizlenmesi sırasında sıcak su ve bulaşık deterjanına ihtiyacınız oluyor. Kolay çözünebilen yağları hazırladığınız deterjanlı sıcak su karışımı ve sünger yardımıyla temizleyebilirsiniz.
Sararan mutfak dolaplarınızı karbonat ve sirke yardımıyla temizleyebilirsiniz. Ancak sararmaya en kesin çözüm boyamaktır. Bir bardak beyaz sirkeye, 1-2 yemek kaşığı karbonat atın ve karıştırın. Bir bez yardımıyla, bu karışımla mutfak dolaplarınızı silin.
- Sirke temizlikten en sık kullanılan ürünlerden birisidir. Sprey şişesinde 3 su bardağı su, 2 su bardağı sirke ve bulaşık deterjanı koyarak camlar silinebilir. Bu karışım ile silinen camlar daha çok parlayacaktır. - Buğulu camlar için yumuşatıcı kullanmak etkili bir çözüm olabilir.
7 – Mutfak Temizliği
Mutfak temizliğinde ilk önce kirli bulaşıklar varsa makineye atılır. Tezgahta varsa eşyalarınızı toplayın ve tezgahı silin. Dolaptaki eşyaları çıkarın dolapları silin ve çıkardığınız eşyaları silip yerleştirin. Aynı şekilde buzdolabı içinde geçerli.
Dolap kulpları ve kapak kenarları, sık dokunulan alanlar olduğu için düzenli olarak temizlenmelidir. Bu bölgeleri temizlemek için, yüzeye uygun temizleyici ve nemli bir bez kullanılabilir. Dezenfekte amaçlı beyaz sirke ile su karışımı da kullanılabilir.
Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde! Ocak, davlumbaz ve fırın gibi yüzeylerde!
Duş kabinlerinde, mutfak ve banyo bataryalarında, lavabo ve fayanslarda, duş başlığı gibi metal yüzeylerde, cam, seramik, plastik yüzeylerde bulunan su lekelerinde, kireç ve sabun kalıntılarının bulunduğu tüm yüzeylerde etkilidir. Banyo yüzeylerindeki sabun artığı ve su lekelerini çıkarır, buğulanmayı yok eder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri