Ama öte yandan yağsız ve tuzsuz patlamış mısır oldukça sağlıklı. Lif açısından çok zengin. Birçok sebze-meyveden daha fazla antioksidan içeriyor ve bu antioksidanlar hasar görmüş hücrelerin yenilenmesinde önemli rol oynuyor. Bu özelliği sayesinde kanser önleyici bir besin olduğu iddia ediliyor.
Patlamış mısır, atıştırmalık yiyeceklerin çoğuna kıyasla lif açısından yüksek, kalori açısından ise düşüktür. Yani söylendiği gibi kilo yapmaz ve zararlı değildir.
Yağsız ve tuzsuz bir şekilde hazırlanmış patlamış mısır sivilceye neden olmamaktadır. Aksine mısırın bu şekilde hazırlanmış halinin tüketilmesi uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir. Çünkü mısır sahip olduğu vitamin ve mineraller bakımından vücut sağlığına katkıda bulunan bir besin maddesi olmaktadır.
Özellikler. Yapmanız gereken tek şey kapağını açıp mısır tanelerini içine koyarak kapağını kapatıp ocağın üstüne koymak. Kısa bir süre sonra içinde ki mısırlar patlamaya başlayacaktır. Sonrasında tekrar kapağını açıp içindeki patlamış mısırları dışarı boşaltabilirsiniz.
1 avuç yağsız patlamış mısır 47 kalori. 1 su bardağı yağsız patlamış mısır 65 kalori. 1 kase yağsız patlamış mısır 131 kalori. 100 gram yağsız patlamış mısır ise sadece 186 kaloriye sahiptir.
İlgili 19 soru bulundu
Patlamış mısır zararlı mı yoksa söylenenlerin aksine zayıflamaya yardımcı mı oluyor?" Patlamış mısır, atıştırmalık yiyeceklerin çoğuna kıyasla lif açısından yüksek, kalori açısından ise düşüktür. Yani söylendiği gibi kilo yapmaz ve zararlı değildir.
Artısı: Kilo kontrolüne yardımcı olabilir. Yüksek lif oranı, nispeten düşük kalorisi ve porsiyon hacmi, patlamış mısırı sağlıklı atıştırmalıklardan birisi yapıyor. Doğru tekniklerle pişirilmiş patlamış mısırın bir bardağı 30 kalori içeriyor.
Patlamış mısır, çoğu atıştırmalığa göre lif açısından yüksek, kalori açısından ise düşüktür. Patlamış mısırın bu özelliğini göz önüne alırsak, bilinenin aksine kilo yapmadığını ve zararlı olmadığını söyleyebiliriz. Ancak fazla yağ ile hazırlanmadığı sürece.
Öncelikle ihtiyacınız olan malzemeler derin ve ince tabanlı bir tencere, 4 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay bardağı da mısır. Derin, ince tabanlı bir tencereyi orta ısıda açtığınız ocağın üstüne koyun. Tencerenizin teflon veya çelik olması fark etmez.
Arzum Airtasty Airfryer üründe mısır patlatılmaz.
Mısırın Zararları Var mı? Mısır kan şekerini yükselttiği için diyabet hastalarının tüketmemesi genelde önerilir.
Yediğiniz her tuzlu patlamış mısır tanesi size ödem olarak dönüyor ve göbek bölgesinde yağlanmaya sebep olabiliyor.
Yağsız ve tussuz olarak tüketilmeli
Kilo vermek için yağsız ve tuzsuz patlamış mısır tüketilmesinin önerildiğine dikkat çeken İpek, şunları söyledi: "Her gün düzenli olarak bir kâse kadar yağsız ve tuzsuz patlamış mısır tüketilebilir.
1 Porsiyon (Orta) Patlamış Mısır (Yağsız) 60,90 kaloridir. Patlamış Mısır (Yağsız) içeriğinde 10,60 Karbonhidrat(g), 1,73 Protein(g), 0,83 yağ(g), 2,11 lif(g), 194,14 Sodyum(mg), 55,52 potasyum(mg), 1,35 Kalsiyum(mg), 32,38 A Vitamini(ui), 0,00 C Vitamini(mg), 0,51 ve Demir barındırır.
İçerdiği lif nedeniyle kabızlığı önleyebilir. Sindirim sistemini harekete geçirebilir. Bu sebeple en iyi atıştırmalıklardan biri olarak bilinmektedir.
Az Yağlı Patlamış Mısır Tarifi Nasıl Yapılır? Orta yada küçük boy bir tencere alıp tencerenin altı ıslanacak kadar sıvı yağ dökün ve her tarafa yayın. Sonra iki üç avuç mısır koyup tuzu da ekleyin. Tencereyi iki elinizle biraz sallayın ve orta ateşte ocağa bırakın .
Mısırların tuzu iyice yemesi için tuzu kavurma yani karıştırma aşamasında eklemelisiniz. Mısırların rengi değişmeye başladığı zaman tencerenin kapağı kapatılmalıdır. Patlama aşamasında mutlaka tencere kapak açılmadan arada bir sallanarak karıştırılmalıdır. Patlama aşamasında ocağın altı açılmalıdır.
-İyi pişirilmeyen mısır, tüketildiğinde diş ve diş etlerine zarar verir. Ancak mısır kararlı ve tüketimi aşırıya kaçılmadığında sağlığımız açısından faydalı olabiliyor. Yapılan araştırmalar bünyesinde barındırdığı antioksidanların kanser türlerine karşı koruma sağladığını ortaya koymuştur.
Gaz ve Şişkinlik Yapar. Mısırda bol miktarda nişasta bulunur ve onu tükettiğiniz zaman nişasta kalın bağırsakta parçalanır ve bu esnada oldukça fazla gaz çıkar. Bu yüzden çok mısır tükettikten sonra gaz problemleri yaşayabilirsiniz.
Mısırın yüksek miktarda karbonhidrat içermesi sindirim sistemi ve bağırsak sağlığını korur. Sindirim sistemi sağlığı açısından oldukça faydalı olan mısırın bu özelliği sayesinde bağırsak sendromu, kabızlık, ishal gibi sorunlar oluşmaz.
Diyette Yenir Mi? Mısır, tahıl grubu besinleri arasında yer alır. Lif açısından zengin bir kaynak olmasıyla diyet listelerinde yer alabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri