Uzun süre kullanıma bağlı olarak emayelerinizde kireç oluşmuş ise limon tuzu kullanmanız yeterli olacaktır. Bir yemek kaşığı limon tuzu atıp bir miktar su ile kaynatmanız ve emaye yüzeyinde bu sıvıyı bekletmeniz kireçleri çok kısa sürede çözecektir.
Çaydanlığın iç kısmına yanık kısmı kapsayacak şekilde su doldurulur. Suyun içerisine sirke ve tuz eklenir ve iyice karıştırılır. Bu şekilde karışımın on dakika süresince çaydanlığın içerisinde kalmasını sağlanır. Daha sonra su boşaltılarak ılık su yardımıyla çaydanlık bol su ile temizlenir.
2) Yanmış Çaydanlık Derdine Son: Karbonat ve Tuz
İçerisine 1 çay kaşığı karbonat, 1 çay kaşığı tuz ve yarım su bardağı sirke ekleyerek karıştırın. Bu karışımı kaynatın. Sonrasında bulaşık süngeri ile çaydanlığın içini temizleyin. Böylelikle yanmış çaydanlık içi pırıl pırıl olmuş olacak.
Tıpkı diğer emaye eşyalar için uygulandığı gibi karbonat ve zeytinyağı ile ocaklarınızın temiz kalmasını sağlayabilirsiniz. Nemli bir bez yardımıyla, karbonat ve zeytinyağı karışımını ocak yüzeyine uygulayın ve sert olmayacak şekilde ovalayın. Daha sonra nemli bez ile yüzeyi güzelce temizleyin.
İlgili 19 soru bulundu
Bir tahta kaşıkla tencerenin içinde karbonatı tamamen karıştırın. Bir kaç dakika daha kaynamasını sağlayın. Bu sırada tencere içinde yanarak yapışan yemek kalıntıları kendini bırakmaya başlayacaktır. Birkaç dakika içinde tüm yanan yemekler çıkacaktır.
Çaydanlığın iç kısmına yanık kısmı kapsayacak şekilde su doldurulur. Suyun içerisine sirke ve tuz eklenir ve iyice karıştırılır. Bu şekilde karışımın on dakika süresince çaydanlığın içerisinde kalmasını sağlanır. Daha sonra su boşaltılarak ılık su yardımıyla çaydanlık bol su ile temizlenir.
Çaydanlığın içine 1 yemek kaşığı limon tuzu koyun ve su ilave edin. Daha sonra çaydanlığın içerisindeki bu suyu 15 dakika kadar kaynatın ve su ile durulayın. * Kaynar suyun içinde erittiğiniz kaya tuzu ve sirke ile hem kararan çaydanlık içlerini ve hem dışını parlatabilirsiniz.
KULLANIM ŞEKLİ: Porçöz Pas ve Kireç Çözücü'yü çaydanlık veya su ısıtıcınıza doğrudan dökünüz. ETKİ SESİ kesilene ve kireç temizlenene dek bekleyiniz. Daha sonra çaydanlığınızı, su ısıtıcınızı bir kaç kez bol suyla durulayınız. Gerekirse işlemi tekrarlayınız.
Mikrop barındırmaz, haşerat yaklaşmaz, sıcağa, kara, rüzgâra karşı çok dayanıklı. En önemlisi 700 dereceye kadar alev almaz.
Çaydanlık kirecinden kurtulmak için bir çay bardağı sirkeyi çaydanlığa dökün. Temiz fırça ile çaydanlığın içerisine ovalayın ve sirkenin her yere değdiğinden emin olun. 30 dakika boyunca bu şekilde beklettikten sonra, 1 tatlı kaşığı karbonat veya tuz ekleyerek tekrar ovalayın. Daha sonra güzelce durulayın.
Evet emaye tamir edilir.
Emaye ürünlerinin elle yıkanması tavsiye edilir. • Desenli ürünler elle yıkanması tavsiye edilir ancak bulaşık makinesinin hassas yıkama programında da yıkanabilir.
küçük hasarların onarılması için kullanılır. Emaye objelerinize değer katar. Geniş yüzeyli kalıcı boya yapmak mümkün değildir.
Çaydanlığınızın içine yaklaşık 1 çay bardağı kadar sirke koyup temiz bir fırçayla hafifçe ovalayın. Her yerine sirkenin değdiğinden emin olduktan sonra bu şekilde 30 dakika kadar bekletin. Ardından içine 1 tatlı kaşığı kadar tuz ya da karbonat ilave edin ve yine bir fırça ya da bulaşık süngeri ile güzelce ovalayın.
Çaydanlığın içerisine birkaç parça limon tuzu atılarak üzerine bir miktar su konulur. Limon tuzu ve suyun bulunduğu çaydanlık ocağın üzerine alınarak bir kısık ateşte suyun kaynaması beklenir. Su kaynamaya başladıktan bir süre sonra çaydanlık içindeki kirecin yüzeye çıktığını göreceksiniz.
Öncelikle çaydanlığın içine kaya tuzu ve sirke döküp karıştırın. Ardından iyice kaynatın. Sonrasında çaydanlığı bir süngerle ovarak temizleyin. Bu işlemin ardından çaydanlığın lekelerden kurtularak parlak bir hâle geldiğine şahit olacaksınız.
Yanıp, kararan çaydanlığın dışını temizlemek
Bir bardak sirkenin içine 1 çay kaşığı tuz atıp tamamen eritin. Daha sonra çaydanlığın dışını bu sirke-tuz karışımını kullanarak güzelce silin. Bu işlem çaydanlığınızın temizlenmesini ve pırıl pırıl olmasını sağlayacaktır.
Tencerenin dışındaki yanıkları temizlemek için de yine deterjan dolu sıcak bir kap içerisine tencerenin oturtulması gerekir. Uzun süre boyunca bu şekilde kaynar su ve deterjan içerisinde kalan yanıklar zamanla yumuşar. Yumuşayan yanık izleri de bir tel ya da sünger yardımı ile temizlenebilir.
Yanmış tencerenizi bu yöntemle temizlemek için tencerenize bir miktar deterjan ekleyin. Ardından deterjanın üzerini biraz geçecek kadar da su ekleyin ve tencerenizi ocağa koyarak karışımınızı kaynatın. Deterjanlı su kaynarken bir tahta kaşık ile yanık kısımları temizleyin.
Karbonat ve sirke de asidik yapısıyla tencerenizde bulunan lekelere karşı savaş açıyor. Bunun için bir tatlı kaşığı karbonat ve bir çay kaşığı sirkeyi karbonatı karıştırmanız gerekir. Tencerenizde bulunan bölgelere dökün ve 15-20 dakika kadar bekleyin. Ardından süngerle ovduktan sonra durulama işlemi yapmalısınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri