Kartlarım/Kart Bilgileri menüsünde yer alan Kredi Kartlarım başlığına tıklayın. Detaylarını görüntülemek istediğiniz kartınızı seçin. Sağ taraftaki İşlemler menüsünden "Güncel Dönem İşlemleri"ni tıklayarak provizyonda bekleyen işlemlerinizi veya güncel dönem harcamalarınızı görüntüleyebilirsiniz.
Yapılan alışveriş sonrasında kredi kartı ile yapılan ödemenin ardından beklenen onay sürecine bekleyen provizyon adı verilir. Provizyon bekleme süresi ödemenin ardından yaklaşık 1 gündür.
Kredi kartı kullanılarak yapılan alışverişlerde ödeme, banka sisteminde ilk olarak bekleyen provizyon olarak tanımlanır. Ödeme, elektronik ortamda yapılan kontrollerin ardından banka tarafından onaylanır ve daha sonra provizyondaki işlem harcama dökümüne yansır.
Kişinin sigorta şirketi ile anlaşmalı özel bir hastaneye gitmesi ve TC kimlik numarasını bankodaki görevliler ile paylaşması provizyon sürecinin başlaması için yeterlidir. Ayakta tedavi için hastanedeki görevliler internet aracılığı ile otomatik olarak sigorta şirketinden provizyon alabilir.
Bankalar, provizyon sürecinde çok hassastır. Eğer müşterinin yaptığı bir işlem güvenlik nedeniyle onaylanmazsa, bankayla iletişime geçerek durumu açıklığa kavuşturmalıdır. Bu alışverişin sürecini uzatır. Bankaların sistemlerinde yaşanan teknik sorunlar ve aksilikler nedeniyle provizyon süreci de uzayabilir.
İlgili 15 soru bulundu
Provizyon süreci kartlı alışveriş sırasında satıcının, kredi kartı sahibinin limitinin yeterli olup olmadığını kontrol etmesi için başlatılmaktadır. Yapılan işlem, bankaya iletilir ve banka, kartın limitine ve işlem tutarına göre provizyon onayı verir ya da reddeder.
Provizyon işleminin süresi, bankadan bankaya değişebilir. Provizyon ne zaman düşer? Genellikle provizyon işlemi, birkaç dakika içinde tamamlanır. Ancak bazı durumlarda provizyon işleminin tamamlanması birkaç gün sürebilir.
Bekleyen provizyon süresi genellikle 24 saat ile 48 saat arasındadır. Bu süre harcama yaptığınız firmanın Sanal POS entegrasyonu sağladığı bankaya göre değişiklik gösterebilir. Eğer ödeme yaptığınız kredi kartı ile firmanın POS altyapısı aldığı banka aynıysa genellikle 1 iş günü içinde bu süreç tamamlanmış olur.
Bu tanımlar arasında herhangi bir farklılık bulunmaz. Provizyonda bekleyen işlemler, genellikle 1-2 gün içerisinde kapanır ve banka onayı ile müşterinin ekstresine yansıtılır. POS cihazı ile kart eşleştiği takdirde süre 1 gün, başka bir bankanın POS cihazı ile ödeme yapıldıysa süre 2 gündür.
Aktivasyonu online olarak yapmak isteyen kişilerin ise, e-Devlet sistemine giriş yapması gerekmektedir. T.C. kimlik no ve şifre ile sisteme giriş yaptıktan sonra arama kısmına “Sağlık Provizyon Aktivasyon Sistemi” yazarak başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.
Banka kartı kullanırsanız açık provizyonları online ekstrenizde ödeme olarak görebilirsiniz. Bankanız bu ödemeleri otomatik olarak iade eder. Kartınızın provizyon isteklerini işleme şekliyle ilgili sorularınız olursa veya sizden birden fazla kez ücret alındığını tespit ederseniz bankanızla iletişime geçin.
Karta bağlı hesap/hesaplar ile yapılan tüm işlemler için Yapı Kredi İnternet Şubesi'nden, Yapı Kredi ATM'lerinden, 444 0 444 Çağrı Merkezi'nden veya size en yakın Yapı Kredi şubesinden bilgi sahibi olabilirsiniz.
e-Devlet şifresi bulunmayan müşterilerimiz, Yapı Kredi İnternet Şubesi üzerinden e-Devlet'e giriş yapabilirler. Ayrıca gelir belgeleri, Yapı Kredi Şubeleri'nde Sınırsız Bankacılık Köşeleri'nden çıktı alarak da temin edilebilir.
Sorgulama esnasında ortaya çıkan müstehaktır provizyon alabilir yazısının anlamı kişinin sigortasının var olduğunu sigorta işlemleri sayesinde istediği zaman sağlık kuruluşlarına başvurabileceği belirtilmektedir. Provizyon alabilir ise muayene olabilir, sağlık güvencesinden faydalanabilir demektir.
Provizyon bedeli, yolculuk talep edilirken uygulanır Bazı bankalar, hesabınıza provizyon blokesi/bedeli konulduğuna dair SMS bildirimi gönderebilir. Bu bloke, ödeme yönteminizin doğru çalıştığından ve yapmak üzere olduğunuz yolculuğun ücretini karşılayacak bakiyeye sahip olduğunuzdan emin olmak için konulur.
Sigorta şirketinin anlaşması olmayan bir hastanede provizyon/e-provizyon almadan tedavi olunması durumunda sigortalı tüm masrafları kendi öder. Daha sonra tedavi masrafları talep formu doldurularak gidere ait fatura ile birlikte sigorta şirketine durum iletilir.
Açık provizyon süresi, genelde bir gün ile sınırlıdır. Ancak alışveriş esnasında kredi kartını veren bankadan farklı finans/ödeme kuruluşunun pos cihazı kullanılmışsa süre uzayabilir. Bu tür durumlarda bekleyen provizyonun süresi iki gün civarına çıkabilir.
İşleme ait 6 haneli Provizyon onay kodu girilir , iade edilecek tutar girilir ve giriş tuşuna basılır.
Provizyon; Kişilerin özel sağlık sigortalarından anlaşmalı sağlık kurumlarında faydalandıklarında, sağlık giderlerinin karşılanması amacıyla sigorta şirketi tarafından verilen ön onay veya onay sürecine denir.
Bekleyen provizyon, bankaların tedbir amacıyla bir süre provizyonda beklettiği ödeme işlemleridir. Banka hesap dökümünüzü kontrol ederken yaptığınız bir ödemede bekleyen provizyon yazdığını görürseniz, ödemenin henüz alıcıya iletilmediğini ve güvenlik nedeniyle bekletildiğini anlayabilirsiniz.
Kredi Kartı Provizyonu Kart Limitinden Düşer Mi? Kredi kartı provizyonunda bekleyen işlem, kart limitinden düşülmez. Yapılan harcamanın banka tarafından onaylanması ardından kart hareketlerine yansıması yapılır.
Ön Provizyon Nedir? Satışı yapılan ürün veya hizmetin özelliği gereği kredi kart limitinin belirli bir süre blokede tutulmasına imkan veren ödeme çözümüdür.
Provizyondaki İşlemler Kart Limitinden Düşer mi? Evet, daha önce de altını çizdiğimiz üzere provizyondaki işlemler kredi kartı limitinizden düşer. Bununla birlikte düşülen tutar; süreç tamamlanana kadar kredi kartı hesap dökümünüze borç olarak yansımaz.
Detaylı Bilgi. İşlem Ertele, peşin yapılan bir işlemin müşteri isteği ile henüz ilgili dönem ekstresi kesilmeden önce istenilen ay kadar ertelenmesi anlamına gelmektedir.
Güncel borç olarak adlandırılan toplam borç tutarı, bir dönem içinde tarafınızdan yapılan taksitli ve taksitsiz harcamaların tutarını ifade eder. Son ödeme tarihi ise ilgili borç tutarının ödenmesi için verilen son tarihtir. Son ödeme tarihi, hesap kesim tarihinden en az 10 gün sonrası olarak belirlenir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri