Buzdolabında saklamak ananasın olgunlaşmasını önleyecektir. Kabuğu soyulmuş ve doğranmış ananas ise hava geçirmeyen kapalı bir kabın içinde, buzdolabında 3-4 gün kadar saklanabilir. Ananas konserve olarak da saklanabilen bir meyvedir.
Ananası soyun ve dilimleyin. Pişirme kağıdı serili bir tepsiye kesilen dilimleri yerleştirin. Derin dondurucunuza yerleştirip donana kadar bekletin. Daha sonra donmuş ananas dilimlerini poşete yerleştirip, ağzını iyice kapatın ve derin dondurucunuza yerleştirin.
Ananaslar toplandıktan sonra tam olarak olgunlaşmaz. Mutfak tezgahında ananas yumuşar ve sulanır; ama tadı şekerli olmaz. Ananasın şekerinin tamamı, bitkinin kökündeki nişastadan gelir.
Ananası kabukları soyulmadan oda sıcaklığında maksimum 2 gün saklayabilirsiniz. Daha uzun süre saklamak istiyorsanız bunun için buzlukta bekletmelisiniz. Ananası buzlukta saklamak için kabuklarını soymalı ve dilimleyerek hava geçirmez poşetlere koymalısınız. Buzluktaki ananası ise 6 ay boyunca saklayabilirsiniz.
İlgili 43 soru bulundu
Eğer ananas tam olarak olgun değilse, olgunlaşması için dış kabuğunun rengi kahverengiye dönene kadar oda ısısında bekletilmelidir. Buzdolabında saklamak ananasın olgunlaşmasını önleyecektir. Kabuğu soyulmuş ve doğranmış ananas ise hava geçirmeyen kapalı bir kabın içinde, buzdolabında 3-4 gün kadar saklanabilir.
Optimum depolama şartı 7-13 °C'de %85-90 bağlı nemli ortamda depolamadır. Ananas soğuk vurmasına hassastır ve uzun süreli depolanamaz. Normal soğuk depolama süresi 2-4 haftadır.
Taze ananas bitkiden kesildikten sonra daha fazla olgunlaşmayacaktır, bu yüzden satın alınan ananasın olgunlaşmasını beklemeyin. Ananas bekledikçe içerisindeki şeker dönüşerek ananası çürümeye ve bozmaya başlayacak.
Soyulmamış bütün ananas oda ısısında beş güne kadar muhafaza edilebilmektedir. Olgunlaşmamış ananası kabuk rengi kahverengi olana kadar oda ısısında bekletmelisiniz. Aksi takdirde ananas olgunlaşmayacaktır. Soyulmuş ve dilimlenmiş ananası, buzdolabında bir saklama kabında dört güne kadar saklayabilirsiniz.
Ananas meyvesinden günlük C vitamini değerinizin üçte birini alabilmek mümkündür. Ayrıca C vitamini, kanser, kalp hastalığına karşı savaşmaya yardımcı olur. Manganez: Ananas, günlük manganez değerinin %100'den fazlasına sahiptir. Bu vitamin sayesinde metabolizma güçlendirilerek, kemik oluşumuna katkı sağlanabilir.
Ananas tükettiğiniz zaman bol miktarda vitamin mineral ve lif alırsınız. Bunlar vücut sağlığına bir çok yönden katkıda bulunabilir, ama aşırı tüketmemekte fayda vardır; günde bir bardak yeterlidir. Yazan ve doğrulayan beslenme uzmanı Eliana Delgado Villanueva.
Eğer ananası saklayıp pasta ve kompostolarda kullanmak istiyorsanız derin dondurucularda saklayabilirsiniz. Ancak kullanacağınız saklama kaplarının veya buzdolabı poşetlerinin vakumlu olması saklama kalitesini arttıracaktır. Vakumlu olarak ananası 1 sene tazeliğinden ödün vermeden güvenle saklayabilirsiniz.
Pek çok kişi ananasın orta kısmının yenmeyeceğini düşünerek bu kısmı atıyor. Fakat ortasını attığınız zaman hem ziyan etmiş olursunuz hem de bütün faydalarını görmezden gelmiş olursunuz. Ananasın ortasında bulunan silindir şeklindeki biraz tatsız olan bölüm bromelain enzimi bakımından zengindir.
Oldukça basit ve çok sağlıklı bir yöntem olmanın yanı sıra, ananas kabuğu sayesinde pek çok kişi doğal olarak kilo vermektedir. Genel olarak bahsetmek gerekirse, ananasın saflaştırıcı ve idrar söktürücü özellikleri öne çıkar.
Pek çok kişinin merak ettiği konulardan bir tanesi ise ''ananas hangi mevsimde yetişir?'' sorusudur. Öncelikle yaz meyvesi olduğu bilinmektedir. Çoğunlukla temmuz ve ağustos aylarında hasat edilmektedir. Fakat bazı çeşitleri ise mart aylarında hasat edilebilmektedir.
Ananas (Ananas comosus), ananasgiller (Bromeliaceae) familyasından, sıcak ülkelerde yetişen bir bitki ve onun meyvesidir. Anayurdu Güney Amerika'dır. Meyvesi iri, güzel kokulu ve lezzetlidir; üstünde bir demet yaprak vardır.
Ananası tek elinizle sıkın. Eğer dışı sert, bastırdığınızda ise hafifçe esneyecek kadar yumuşaksa ananas olgunlaşmış demektir.
İçerdiği özellik sayesinde kan sulandırıcı etkisi bulunan bu meyve kalp krizlerine karşı koruyuculuk sağlıyor.
SPERM TADINI ETKİLİYOR
Ananas, kivi, yaban mersini gibi doğal şekerler için de aynısı geçerli. Spermin tadını kötüleştiren ise, fast food, baharatlar, kırmızı et, sarımsak, çay, kahve, soğan, yağlı yiyeceklerdir. İlişkiye girmeden önce bu tür yiyeceklerden kaçınmalısınız.
Son derece sulu olan marula meyveleri,eğer bekletilirse aynı zamanda % 17 alkol içerir. Bu bunaltıcı mevsimde birçok hayvan hem yakıcı güneşden korunmak ve hem de karınlarını doyurmak için bu ağacın altında toplanır. Beklemiş fermente olmuş meyveleri aşırı yemek, sarhoşluğa neden olabilir.
Ananasın zararları her meyvede olduğu gibi, fazla yendiği zaman zararlı sonuçlar ortaya çıkarabiliyor. Gün içerisinde yarım kilo ve üstünde tüketilmesi, dudak, yanak ve dilde şişme gibi sorunlara yol açabiliyor. Tropikal meyvenin ağız bölgesini hassaslaştırdığı ve bu şekilde hissetmemizi sağladığı söyleniyor.
Mayalı alkol (fermente alkol) doğal olarak taze meyve sularında, geçkin meyvelerde, hatta ekşi bozada kendiliğinden oluşur. Tamamen doğal bir süreçtir bu.Ama ne kadar alkol? Birada hacmen %5 civarı, şarapta %10 ila 15 olarak oluşan alkol, pastörize edilmemiş meyve suyunda %0,01 ile 0,03 arasında kendiliğinden oluşuyor.
Bir bütün ananasın kabuklarını kesin ve bir litre kaynamış suyun içine koyun. Kabukları kaynamış suda bir saat kadar beklettikten sonra süzün ve elde ettiğiniz ananaslı suyun içine 1 yemek kaşığı bal ekleyin. Öksürük şurubunuz hazır! Bu şurubu günde 3 kaşık tüketebilirsiniz.
Hacimsel olarak %20 parafin-polietilenli su karışımı ile uygulanan mumlama işlemi ile soğuk vurmasına bağlı meyve etindeki bozulmayı azaltmaktadır. Ananas soğuk vurmasına hassas olan meyvelerden biridir ve 7 °C'nin altında depolanmamalıdır.
Ananasınız 24 ay ile 36 ay arasında meyvesini verecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri