Pandispanyamızı yaptık, kremamızı doldurduk, dolapta beklettik, şeker hamurumuzun erimemesi ve kötü görüntü vermemesi için pudra şekeri, tereyağ ve limon suyu karışımımızla pastamızı kapladık.
Sert kıtır bir kurabiye üzerine incecik dahi su sürmeniz kimya ve fizik kanunları gereği kıtır kurabiyeniz ile üzerine yapıştırdığınız şeker hamuru arasında yumuşayan bir hamur oluşturur. Uzun süre yenmeyen saklanan kurabiyelerde su ile yapıştırıyorsanız kalkmalar yaşamanız olası.
Pasta dışı nasıl kaplanır? Bunun için krem şanti veya tereyağı kreması kullanabilirsiniz. Kremayla hazırladığınız pasta da aynı şeker hamuru gibi tercihen 1 gece buzdolabında bekletilir. Bu şekilde pastanın hem içi hem dışı kekle bütünleşip soğur ve üstüne şeker hamuru kaplaması yapmak için hazır hale gelir.
Krem şantiyi olabildiğince eşit düzgün sürelim ki şeker hamuru ile kaplarken hava sorunumuz olmasın. Şeker hamurunu kaliteli olmasına özen gösterin kötü olursa açamazsınız yapışır pastanız ziyan olur. Şeker hamurunu mutlaka nişasta ile açın. Şeker hamuru üzerine şeker hamurundan şekil yapacaksanız.
İlgili 27 soru bulundu
Şeker hamurunu sertleştirmek için CMC-Tylose'dan yaralanabilirsiniz. CMC hamurunuzu daha sert bir yapı kazandırarak sağlamlaştırır. Normal şeker hamuruna eser miktarda CMC katarak modelleme hamuru elde edebilirsiniz. Sıcak hava koşullarında kullandığınız CMC size vakit kazandırır.
Şeker hamuru tarifi
Yaklaşık 1,2 kg çıkar ve ortalama 28 cm'lik bir pastayı kaplamak ve süslemek için yeterlidir.
Şeker hamuru çok kuru olursa, açmak, işlemek ve şekil vermek güçleşir. Merdane ile açma sırasında tezgah üzerine az miktarda nişasta serpilmelidir. Nişasta serpilmiş tezgahta şeker hamuru açarken nişastalı kısım altta kalıcak şekilde açılır ve pasta yada muffinlerin üzerine bu şekilde yerleştirilir.
Şeker hamuru sıcak ve sıvı ile temas ettiğinde erir. Hamur yumuşadığında tezgahın üzerinde merdane yardımı ile açılır.
Pandispanya ve pasta kreması için marketler, taze meyveler için semt pazarı, dekoratif ürünler için ise ya sanal mağazalar ya da Eminönü pasta yapımı malzemeleri satan yerler ihtiyaçlarınızı karşılar. Bunlar için de en az 3-4 gün önceden planlarınızı yapabilirsiniz.
Fondan ya da yaygın adıyla şeker hamuru yenilebilir bir süsleme malzemesidir.
Bana çok fazla soru geliyor; kremşanti yerine pastacı kreması ile pasta kaplanır mı diye. Sorulara cevaben bu tarifi paylaşmak istedim. Evet pastacı kreması ile elbette yapabilirsiniz.
Süt, toz şeker, un ve nişasta tencereye alınarak sürekli karıştırılır pütürler tamamen eriyince ocağa alınır ve kaynayana kadar karıstırarak pişirilir. Dibinin tutmaması için karıştırma işlemini bırakmıyoruz. Kaynayınca altını kısıp 1-2 dakika kaynatmaya devam edilir.
Şeker, süt, vanilyayı ilave edip kaynatalım. Kaynayan sütlü karışımı kavrulmuş unun üzerine dökelim. Devamlı karıştırarak pişirelim. Koyu bir krema olur.
Kullanım Oranı: Yapıştırılmak istenen gıda yüzeyine, çok ince bir şekilde kaplanarak, şeker hamuru hafifçe bastırılır. İstenilen yapışma gücüne göre, bu miktar azaltılıp, arttırılabilir. Ürün Detayları: Tito şeker hamuru tutkalı ile yapılan pastalar, kurabiyeler ve muffinler ile sunumlarınızda fark yaratın.
Bu önemli püf noktalarından ilki şeker hamurunun oda sıcaklığında muhafaza edilmesidir. Unutmayın şeker hamuru kesinlikle derin dondurucu ya da buzdolabında saklanmamalıdır. Çünkü şeker hamuru soğuk yerlerde çok çabuk bir şekilde kurur ve sertleşir.
Şeker hamurunu yapıştırmaya sıra geldiğinde 1 bardak suya 1 çay kaşığı bal koyarak hamurunuzu kurabiye ye yapıştırabilirsiniz. FAKAT ŞEKER HAMURU ÜZERİNE ŞEKER HAMURU YAPIŞTIRIRKEN SU KULLANIN. Hamurunuzu açarken nişasta kullanabilirsiniz.
Uygulayacağınız yüzeyden 20-25 cm uzaktan sıkınız. Isı ve ışıktan uzak tutunuz. Ateşle yaklaşmayınız ve yakmayınız. Gözle temasından kaçınınız.
Ama nişasta pudra gibi un gibi kalıyor. Şimdi pastanızı istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.Bittikten sonra pastanızı gönül rahatlığıyla streç folyo ile sarıp bu şekilde hiç korkmadan buzdolabında bir kaç gün saklayabilirsiniz.
Yine kurabiyelerinizi 4 saat dinlendirin ve sonrasında paketleyin. Çünkü paketli olarak 5- 6 gün bayatlamadan dayanıyor.
Şeker hamuru kaplı pastalar içerisinde krema barındırdığı için ve krema süt ürünü olduğu için +4 derece buzdolabında saklanması gerekir. Dayanma süresi normal bir yaş pastayla aynı süredir. Şeker hamuru kaplı butik pastalarda buzdolabında 3 gün dayanır ve ilk 3 gün içerisinde tüketilmesi tavsiye edilmektedir.
Yaş pasta bozulana kadar tüketilebilir fakat bir de yaş pastanın tazeliğini koruma süresi vardır. Yaş pastanın taze olarak tüketilebilmesi için buzdolabında saklanarak 2 gün içerisinde tüketilmesi tavsiye edilmektedir.
Yaş Pastayı Streç Film ile Sarabilirsiniz
Yaş pasta saklama konusunda streç size her zaman yardımcı olacaktır. Yaş pastayı güzelce sarmak adına streç film işlevsel bir seçenektir diyebiliriz. Birkaç kat filmle sardığınız yaş pastayı buzluk içerisinde saklayınız; böylece yaş pasta günlerce taze kalacaktır.
Şeker hamuru için en ideal olan jel renklendiricidir. Toz renklendiriciyle çalışmak daha zahmetlidir. Sıvı renklendirici ise yapıyı gevşetir. Renklendirici şeker hamuru üzerine damla damla eklenip dıştan içe doğru yoğurularak hamura nüfuz etmesi ve bu yoğurma şekli ile eşit şekilde dağılması sağlanır.
Şeker hamurunu açmak için yapışmayan merdanelerden kullanabileceğiniz gibi evde her zaman kullandığınız bir merdaneyi ya da kalın bir oklavayı da kullanabilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken kullanacağınız aletin hamura yapışmamasıdır. Yapışmayı önlemek için araçlarınızın kuru olmasına özen göstermelisiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri